Meer inzicht krijgen in je doelgroep? Gebruik de Facebook-pixel

Meer inzicht krijgen in je doelgroep? Gebruik de Facebook-pixel

13-06-2017
Read time: 3 min.

Facebook komt met steeds meer nieuwe ontwikkelingen om het voor ons makkelijker te maken: Messenger-games, Messenger Lite, Facebook Stories en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met welke briljante functie ze nu weer komen? Een verbeterde versie van de Facebook-pixel. Wij zetten voor je op een rijtje wat de mogelijkheden zijn en hoe jij dit succesvol in kan zetten.

Meten en optimaliseren

De Facebook-pixel is een stukje code die je overal op jouw website kunt plaatsen om meer te weten te komen over jouw doelgroepen. De doelgroepen kunnen hierdoor gemeten en geoptimaliseerd worden voor jouw Facebook-advertentie. De pixel registreert het bezoek aan je site of zelfs aan specifieke pagina’s. Vervolgens kun je deze websitebezoekers gericht advertenties tonen op Facebook. De Facebook-pixel heeft verschillende features en helpt je bij het opstellen van targetinglists en het verzamelen van data. Zo meet de pixel conversies op meerdere apparaten, stelt automatisch doelgroepen in voor websitebezoekers die je wilt targeten, maakt vergelijkbare doelgroepen, geeft dynamische productadvertenties weer en geeft je toegang tot doelgroepstatistieken.

Effectief adverteren

Door gebruik te maken van doelgroepstatistieken kun je demografische gegevens over je doelgroep bekijken, inclusief trends over leeftijd en geslacht, relatiestatus en zakelijke functies. Ook kun je meer te weten komen over de lifestyle en interesses van je doelgroep, aankoopinformatie bekijken en zien in welke categorieën deze personen het waarschijnlijkst een aankoop zullen doen. De statistieken houden ook locatiegegevens bij die je helpen identificeren waar je het beste speciale promoties kunt uitvoeren of evenementen kunt organiseren. Een handige tool om op een effectieve manier te adverteren!

Nóg meer data

En dat adverteren wordt nu nóg makkelijker gemaakt. De verbeterde versie van de Facebook-pixel is in staat om nog meer data vast te leggen dan dat hij al deed. Zo registreert de pixel nu ook het aantal kliks op de knoppen ‘Toevoegen aan winkelwagentje’ en ‘Bestellen’.

De nieuwe versie van de Facebook-pixel optimaliseert de weergave van jouw advertenties voor mensen waarvan de kans groot is dat zij een aankoop zullen doen of een formulier in zullen vullen en meet jouw advertentieresultaten nauwkeuriger. Daarnaast vergroot de nieuwe versie de relevantie en het nut van de advertenties. De Facebook-pixel verzendt nu meer contextuele gegevens vanaf je website. Zo kunnen de acties die mensen op jouw website uitvoeren beter geïnterpreteerd en gecategoriseerd worden.

Met deze gegevens kun je jouw publiek retargeten, nieuwe klanten vinden en conversies uit je Facebookadvertenties bijhouden. Uiteindelijk zal Facebook jouw advertenties automatisch optimaliseren.

Waarom jij dit in moet zetten?

Omdat dit de concrete voordelen zijn:

1. Meer inzicht in je doelgroep
2. Mensen waarbij de kans op conversie groot is krijgen jouw advertenties vaker te zien
3. Snel inspelen op de behoeftes van potentiële klanten
4. Je advertenties worden geoptimaliseerd op een manier waarop het voor jou werkt

Hulp nodig?

Benieuwd of deze verbeterde functie ook voor jou kan werken? Of heb je hulp nodig bij het installeren van de pixel? Neem contact op door te mailen naar Laura@AlienTrick.com. Wij hebben de kennis in huis en adviseren je graag!

Meer inzicht krijgen in je doelgroep? Gebruik de Facebook-pixel


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com