Stagiaires aan het woord: Laura Schwarte

Stagiaires aan het woord: Laura Schwarte

19-06-2017
Read time: 4 min.

Hoi! Ik ben Laura Schwarte. Van februari tot en met juni 2017 ben ik als afstudeerder onderdeel geweest van het awesome team van AlienTrick! Tijdens deze periode werkte ik aan een onderzoek en voerde ik daarnaast werkzaamheden voor AlienTrick uit. Hoe ik dit heb ervaren? Dat lees je hier.

1. Welke opleiding volg je en in welk jaar zit je?

Ik volg de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan het Saxion in Enschede en zit momenteel in het laatste jaar (spannend!). Nog een week en dan weet ik of ik mijn diploma heb behaald.

2. Hoe ben je bij AlienTrick gekomen?

Via oud-afstudeerder Jeroen Seppenwoolde leerde ik AlienTrick kennen. Hij deelde zijn positieve ervaringen. Dat leek mij ook wel wat. Ik nam contact op en solliciteerde. En daar heb ik gelukkig geen moment spijt van gehad! 😉

3. Waarom wilde je juist bij AlienTrick afstuderen?

Tijdens mijn opleiding heb ik mij vooral gericht op de journalistieke kant. Ik wilde nu ook eens wat meer te weten komen over online marketing en hoe het er in een bedrijf als AlienTrick aan toe gaat. Dat is zeker gelukt. Ik heb tijdens mijn afstudeerperiode mijn kennis over online marketing kunnen uitbreiden 😊

4. Hoe heb je je eerste week ervaren?

Ik ben het type dat eerst de kat uit de boom kijkt. Zo ook tijdens mijn eerste week bij AlienTrick. Ik heb alle nieuwe indrukken even rustig op me in laten werken. De eerste week ben ik bezig geweest met het schrijven van mijn Plan van Aanpak voor mijn afstudeeropdracht en ben ik ook al direct bezig geweest met het schrijven van teksten voor AlienTrick.

Ik werd met open armen ontvangen en kreeg tijdens mijn eerste dag een rondleiding van mijn begeleidster Daphne Ardesch. Fijn om alle gezichten direct even te zien! Ook door de rest van het team werd ik goed opgevangen, wat mij erg op mijn gemak stelde.

5. Heb je ook meegewerkt binnen de organisatie? Zo ja, had je daarnaast voldoende tijd voor je afstudeeropdracht?

Ik heb zeker meegewerkt binnen de organisatie. Tijdens mijn opleiding, bijbaantjes en eerdere stage ben ik vooral bezig geweest met het schrijven en redigeren van teksten. Deze kennis en ervaring heb ik regelmatig binnen AlienTrick kunnen toepassen. Tijdens mijn afstudeerperiode was ik onderdeel van het Marketing Communicatieteam. Ik mocht dan ook bij de ‘MarCom’-vergaderingen aanwezig zijn. Daarnaast had ik voldoende tijd voor mijn afstudeeropdracht. Als ik het druk had met afstuderen, dan voerde ik even geen taken voor AlienTrick uit. Op momenten dat ik bijvoorbeeld moest wachten op een reactie van mijn afstudeerbegeleider, werkte ik uiteraard gewoon mee!

6. Wat is je het meeste bijgebleven aan je afstudeerperiode bij AlienTrick?

Wat mij het meeste is bijgebleven aan mijn afstudeerperiode is de openheid, behulpzaamheid en gezelligheid. Als stagiaire zit je gewoon tussen de rest van de medewerkers in één grote ruimte, waardoor je snel en gemakkelijk aan iemand iets kunt vragen wanneer je hulp nodig hebt. Iedereen is bereid om te helpen als je vastloopt. En als we het over gezelligheid hebben? Dan raak ik niet uitgepraat. Met de dames van AlienTrick sushi eten, elke vrijdagmiddag met z’n allen een borrel drinken om het weekend in te luiden, barbecues op het dakterras en tal van toernooien waar je aan deel kan nemen (of waarbij je je collega’s kunt komen aanmoedigen). En niet te vergeten: het teamuitje met alle Aliens! 

7. Beveel je AlienTrick aan bij medestudenten?

Ja, natuurlijk beveel ik AlienTrick aan bij medestudenten! AlienTrick denkt goed met afstudeerders mee. Loop je ergens tegenaan? Dan is er altijd iemand beschikbaar om even te sparren. Samen bereik je meer dan alleen!

8. Omschrijf AlienTrick in 3 woorden of in een korte zin.

AlienTrick is zeer betrokken bij haar stagiaires en afstudeerders. Het is een plek waar je ontzettend veel kunt leren en waar je jezelf uitstekend kunt ontwikkelen.

9. Wat zijn je toekomstplannen?

Ik hoef AlienTrick gelukkig niet te verlaten, want na mijn afstudeerperiode mag ik hier fulltime blijven werken! Ik blijf als copywriter en assistent online marketing en kijk er ontzettend naar uit. Nu alleen nog hopen dat ik binnenkort mijn diploma in ontvangst mag nemen! 😊 

Word ook een Alien!

Ben je enthousiast geworden en zie jij het ook wel zitten om stage te lopen of af te studeren bij AlienTrick? Er is per stageperiode plek voor 2-4 stagiaires, onderverdeeld in zes profielen. Meer informatie? Check onze stagepagina.

Stagiaires aan het woord: Laura Schwarte


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com