AlienTrick maakt opvallende campagnebeelden voor gemeente Hengelo

AlienTrick maakt opvallende campagnebeelden voor gemeente Hengelo

26-07-2017

‘Werken bij gemeente Hengelo, dat is niks voor jou’. De campagnebeelden met deze slogan zijn inmiddels langs de straten van Hengelo, Dinkelland, Enschede, Almelo en Tubbergen te zien. En de A0-borden zijn zeker niet onopgemerkt gebleven. Zo schreef Tubantia al dat Hengelo ‘frisse ambtenaren’ scout en plaatste Hengelo’s Weekblad een artikel over de twaalf openstaande vacatures bij gemeente Hengelo.

Hoe het begon

Een tijd geleden klopte gemeente Hengelo bij ons aan voor een vacaturecampagne. Ze wilden graag jongvolwassenen werven voor hun twaalf openstaande vacatures. Het grote aantal vacatures voor jongvolwassenen heeft te maken met het generatiepact dat vorig jaar werd ingevoerd. Oudere werknemers krijgen de kans om minder te gaan werken waardoor instroom van jongeren gerealiseerd kan worden. In het eerste gesprek dat wij met gemeente Hengelo hadden, hebben we vooral gebrainstormd over hoe en wat. We mochten ‘out of the box’ denken. En dit lieten wij ons geen tweede keer zeggen.

Conceptpresentatie

Een week later hebben we ons concept gepresenteerd en dit viel ontzettend goed! We mochten meteen aan de slag. Het concept bestond uit campagnebeelden met daarop foto’s van jongvolwassenen. Gemeente Hengelo kwam met het idee om hun eigen mensen te laten fotograferen. In samenwerking met DONE. by Tjeerd Derkink zijn we bij gemeente Hengelo op bezoek gegaan om de foto’s te schieten.

Met frisse achtergrondkleuren maakten we de campagnebeelden nóg opvallender. Alle uitingen moesten getrechterd worden naar de landingspagina, die in dezelfde stijl als de campagnebeelden werd opgezet. Dit alles hebben we in korte tijd gerealiseerd, zodat de campagne op 7 juli live kon gaan met een looptijd van een maand.

Instagram, LinkedIn en Facebook

De campagne bestaat uiteraard niet alleen uit de A0-borden. We hebben ook social media ingezet. Op Instagram, LinkedIn én Facebook hebben we de vacatures zoveel mogelijk gepromoot om de meest geschikte potentiële werknemers voor gemeente Hengelo te bereiken!

#werkenbijhengelo

De campagnebeelden zijn nog een week langs de straten te zien. Heb jij ze al gespot? Laat het ons weten door de hashtag #werkenbijhengelo te gebruiken en een foto te sturen naar een van onze kanalen!

AlienTrick maakt opvallende campagnebeelden voor gemeente Hengelo
Daphne Ardesch
Daphne Ardesch
Project Manager


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com