Softbal maakt ons sterker

Softbal maakt ons sterker

03-08-2017
Read time: 3 min.

“Volgend jaar zijn we terug en sterker dan ooit”…. 
Met deze gedachten sloten wij vorig jaar het bedrijven softabal toernooi van de Giants in Hengelo af. Onze eerste deelname had ons een tweede plek opgeleverd. Mooi, maar het is geen eerste plek! Dus afgelopen zaterdag 15 juli stonden we er weer, sterker dan ooit! Collega Paul, honkballer in hart en nieren, stelde een winnaarsteam samen. Na twee trainingsavonden met dit enthousiaste team, waren we er die zaterdag helemaal klaar voor.

Vroege vogels
Onze eerste wedstrijd was vroeg, om 10 uur ’s ochtends. We trapten af tegen de winnaars van vorig jaar: Pentair. Met de zenuwen gierend door ons lijf mochten wij aan slag beginnen. Na vaak gewisseld te hebben van veld naar slag, stond het heel lang 0-0. Niet goed, niet slecht... Dit veranderde in de laatste slagronde van de Pentair. Eerlijk is eerlijk, ze pakten de punten goed. Maar onze eerste wedstrijd was hiermee verloren. Gelukkig hadden we er nog 2 te gaan!

Second game 
Tussen de eerste en de tweede wedstrijd hadden we even rust en namen we onze strategie nog even door. De tweede wedstrijd tegen Essenzie zou een spannende worden, gelukkig gaf een lekker broodje van de Broodbode ons de nodige energie. En ja hoor, we pakten eindelijk die gewilde punten, waarmee wij de wedstrijd wonnen!

Het was hard tegen hardt
Eén wedstrijd verloren, één wedstrijd gewonnen. We moesten de derde wedstrijd echt hard tegen Hardt, wilden we nog kans maken op die beker. Onze concullega’s van Hardt speelden ook mee en je kunt je voorstellen dat het hier bij ons al weken over ging. Er werden grapjes gemaakt en het spanningsveld werd behoorlijk opgebouwd. Toen de eerste bal geslagen werd, had iedereen alleen nog last van gezonde spanning en winnaarsmentaliteit. Maar er kan er maar één winnen en helaas waren wij dit niet! Niet dat Hardt beter was, maar wij waren op dit moment gewoon niet goed genoeg...

Dat liep dus toch anders...
Het is niet anders. Meedoen is belangrijker dan winnen, echt! Toch kon ons enthousiasme, onze inzet en expertise ons niet helpen deze editie te winnen. Gelukkig hebben wij ondanks ons verlies genoten van een stralende dag bij de Giants. We willen bij deze de organisatie, de andere teams en natuurlijk ons trouwe fans, die ons deze zaterdag kwamen aanmoedigen, bedanken. Wij zijn in de mood van het softballen en je ziet ons volgend jaar zeker terug en dan zetten we alles recht! (hopelijk).  


Softbal maakt ons sterker
Herman Hofman
Herman Hofman
Project Manager


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com