Zakelijke doelstellingen behalen? Ga adverteren via Facebook Messenger

Zakelijke doelstellingen behalen? Ga adverteren via Facebook Messenger

06-09-2017
Read time: 2 min.

Dat Nederlandse bedrijven zeer actief zijn op social media is niets nieuws. Wat dan wél weer nieuw is, is adverteren via Facebook Messenger. En daar kunnen bedrijven zeker van gaan profiteren! We leggen je in deze blog graag uit hoe adverteren via Facebook Messenger in z’n werk gaat.

Dichter bij zakelijke doelstellingen

Waarschijnlijk kent bijna iedereen de chatfunctie van Facebook wel: Messenger. De functie is te gebruiken om met personen en bedrijven te communiceren. Of een persoon nu meer informatie wil over een nieuw product of graag een probleem wil oplossen, het contact kun je toespitsen op specifieke behoeftes. Eén ding is zeker: met elk gesprek kom je een stapje dichter bij het behalen van je zakelijke doelstellingen!

Nieuwe mogelijkheden

Om dat stapje een nog grotere stap te laten worden, komt Facebook met advertenties via Facebook Messenger. De advertenties zijn te zien in het startmenu van de Messenger-app. Facebook wil adverteerders hiermee nieuwe mogelijkheden bieden om Facebookgebruikers op andere manieren te bereiken. Een veelbelovende functie!

Automatisch chatgesprek

Hoe zo’n advertentie via Facebook Messenger precies werkt? Wanneer je in de Facebookapplicatie of op de Facebookwebsite op een advertentie klikt die in jouw tijdlijn verschijnt, wordt je doorgestuurd naar Messenger en volgt er automatisch een chatgesprek. In Messenger kunnen dan automatische berichten verstuurd worden naar de desbetreffende personen. Het is ook mogelijk om geen geautomatiseerde berichten te versturen, maar ze gewoon zelf te typen. Door op een advertentie in Messenger te klikken kan je ook naar een externe website gestuurd worden. Facebook is niet van plan om advertenties in de conversaties zelf te plaatsen.

Nuttige functie

Doordat er in advertenties via Facebook Messenger heel specifiek getarget kan worden, is dit een zeer nuttige functie voor bedrijven. Daarnaast kun je snel een grote groep mensen bereiken die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst!

Meer weten?

Wil je meer weten over adverteren via Facebook Messenger? Neem dan gauw contact met ons op. Wij informeren je graag!

Zakelijke doelstellingen behalen? Ga adverteren via Facebook Messenger


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com