Gebruikt jouw bedrijf de Q&A-functie van Google al?

Gebruikt jouw bedrijf de Q&A-functie van Google al?

03-10-2017
Read time: 3 min.

Rechtstreeks vragen ontvangen van gebruikers die jouw bedrijf via Google gevonden hebben? Dat kan nu met de nieuwe Q&A-functie (Vraag & Antwoord-functie) van Google!

Wat heb ik aan deze nieuwe functie?

Met behulp van de nieuwe ‘Q&A’-functie kunnen vragen makkelijk gesteld en beantwoord worden, waardoor jouw potentiële klanten zo goed mogelijk geholpen worden. Gebruikers krijgen door middel van de Q&A-functie snel informatie over jouw bedrijf. De functie is echter alleen zichtbaar op smartphones. Hoe je deze functie aanzet? Dat is niet nodig. Wanneer je beschikt over een Google Mijn Bedrijf-pagina heb je deze Q&A-functie automatisch tot je beschikking. Er is dus geen sprake van het uit- of aanzetten van deze functie.

Relevante content bovenaan

Vragen en antwoorden kunnen beloond worden met een duimpje omhoog. Hoe meer duimpjes een vraag of antwoord krijgt, hoe hoger deze komt te staan. De meest relevante vragen en antwoorden komen op deze manier bovenaan te staan.

Hoe werkt de ‘Vraag & Antwoord’-functie?

1. Een potentiële klant zoekt jouw bedrijf via Google.

2. De potentiële klant gaat naar de Google Mijn Bedrijf-pagina van jouw bedrijf.

3. Vervolgens scrolt deze persoon naar de ‘Vraag & Antwoord’-functie die te vinden is onder de andere content over jouw bedrijf (zoals het telefoonnummer, de locatie en openingstijden).

4. Klik op ‘Stel als eerste een vraag’.

5. Jouw potentiële klant logt in met zijn of haar Google-account.

6. Vervolgens heeft de potentiële klant de mogelijkheid om een vraag te stellen of zelfs te beantwoorden!

Geef uitgebreide antwoorden

Tip! Heb je een vraag ontvangen? Zorg ervoor dat je vragen van potentiële klanten niet beantwoord met alleen maar ‘ja’ of ‘nee’. De persoon die de vraag heeft gesteld kan zijn of haar vraag namelijk aanpassen. Wanneer een gebruiker dit doet en de vraag wordt op een negatieve manier aangepast, dan lijkt het alsof je ‘ja’ of ‘nee’ hebt geantwoord op een totaal andere vraag. Wees dit soort taferelen voor door een iets uitgebreider antwoord te geven.

Meldingen

Wil je meldingen ontvangen wanneer er door een gebruiker een vraag aan jouw bedrijf wordt gesteld via de Q&A-functie? Dan moet je wel even de Google Maps App downloaden. Zo kun jij vragen over jouw bedrijf zelf beantwoorden. Dat is wel zo fijn.

Ook gebruikers krijgen een melding wanneer ze een antwoord op een vraag ontvangen. Daarnaast kunnen gebruikers ook op vragen van andere gebruikers reageren. 

Veelgestelde vragen

Naast het beantwoorden van vragen via de Q&A-functie, kunnen bedrijven zelf ook alvast veelgestelde vragen toevoegen. Ook antwoorden daarop kunnen worden toegevoegd. Dit doe je door aan je eigen bedrijf een vraag te stellen en deze ook weer zelf te beantwoorden. Potentiële klanten die nu op jouw bedrijf zoeken, zien direct al het antwoord op een typische vraag die zij misschien hadden willen stellen.

Heb je hier hulp bij nodig? Wij staan voor je klaar!

Toegevoegde waarde

De Q&A-functie is van toegevoegde waarde op de ervaring van de potentiële klant met jouw bedrijf. Je kunt de klant net een stapje voor zijn door alvast veelgestelde vragen op te stellen, maar de klant ook direct voorzien van een antwoord, waar hij normaal gesproken langer op had moeten wachten. Deze positieve eerste ervaring met jouw bedrijf kan voor de klant al heel veel betekenen en kan veelbelovend of zelfs doorslaggevend zijn voor een eventuele toekomstige aankoop.

Maryke schreef eerder al een blog over de meest optimale customer journey!

Meer weten of hulp nodig?

Meld je door ons te mailen of maak meteen gebruik van de kennis die je net hebt opgedaan en stel ons een vraag via de nieuwe Q&A-functie!

Gebruikt jouw bedrijf de Q&A-functie van Google al?


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com