Een vooruitstrevende website voor Activity International

Een vooruitstrevende website voor Activity International

10-10-2017

De ogen van de klant openen met de customer journey als leidraad. Dat lukte ons bij Activity International! Inmiddels is het bedrijf dat bijzondere reizen aanbiedt helemaal klaar voor de toekomst!

De customer journey

De bestaande website van Activity International voldeed niet aan hun eisen en wensen. Het was de hoogste tijd voor een nieuw en fris ontwerp, dat begon met het opstellen en uitwerken van persona’s. Met behulp van één van deze persona’s hebben we Activity International in kunnen laten zien wat het belang is van een goede customer journey. In de huidige customer journey viel veel te verbeteren: zowel de gebruiksvriendelijkheid als de 'look and feel'.

De wenselijke customer journey hebben we geschreven vanuit een van de persona’s. Dit hebben we als leidraad genomen voor het functionele ontwerp van de website. Op basis hiervan is ook een wireframe en het grafische ontwerp gemaakt. Met een goed functioneel ontwerp, een wireframe én een grafisch ontwerp konden onze webbers direct starten.

Conversie verhogen

De conversiemogelijkheden die de bezoeker van de bestaande website had, was het boeken van een reis, het aanmelden voor een infodag of het aanvragen van een brochure. Om de respons op deze conversiemogelijkheden te vergroten, hebben we gekeken welk pad de minste weerstand tot conversie gaf. Zo konden we deze punten optimaliseren en de conversie op de nieuwe website uiteindelijk verhogen.

Een duidelijke FAQ

De medewerkers van Activity International werden regelmatig platgebeld met vragen waarvan het antwoord al op de website stond. Helaas waren deze antwoorden niet vindbaar. Aan ons de taak om hier verandering in te brengen. We maakten een goede en duidelijke FAQ waar je inmiddels kunt filteren op een reistype én we maakten de website een stuk gebruiksvriendelijker.

Technisch hoogstandje

De nieuwe website zorgt ervoor dat het pad voor de bezoeker nu makkelijker te bewandelen is en dat de bezoeker eerder de informatie vindt waar hij naar op zoek is. De website is een zeer vooruitstrevend, technisch hoogstandje en valt zeer in de smaak bij de klant! Onze Aliens hebben een voldaan gevoel! 😊

Bekijk ons volledige portfolio item.

Een vooruitstrevende website voor Activity International
Maryke Mondria
Maryke Mondria
Project Manager


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com