Hoe een copywriter zorgt voor meer omzet en conversie

Hoe een copywriter zorgt voor meer omzet en conversie

02-11-2017
Read time: 4 min.

Iedereen kan een stuk tekst schrijven. Maar hoe zorg je ervoor dat een tekst meer leads en conversie tot gevolg heeft? En hoe wordt de juiste doelgroep aangesproken? Het antwoord is simpel: zet een copywriter aan het werk.

Zoekmachinevriendelijke teksten

Een copywriter zorgt ervoor dat jouw teksten zoekmachinevriendelijk worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door eerst een zoekwoordonderzoek uit te voeren. Hierbij wordt er gekeken naar de woorden waar je op gevonden wilt worden.

Naar aanleiding van het zoekwoordonderzoek wordt duidelijk op welke woorden het vaakst gezocht wordt. Deze woorden neem je mee tijdens het schrijven van een tekst. Hierdoor zullen jouw teksten goed vindbaar zijn via Google. Bij het toevoegen van zoekwoorden in teksten moet je altijd rekening houden met de wensen van Google. Per pagina zet je in op één specifiek zoekwoord. De zoekwoorddichtheid van de tekst moet ongeveer tussen de 2 en 2,5% liggen. Bij een tekst van 300 woorden moet het zoekwoord dus zo’n 6 tot 8 keer voorkomen. Wij kunnen hier natuurlijk nog veel meer over vertellen. Mocht je meer willen weten, neem dan contact met ons op!

Als voorbeeld nemen we onderstaand zoekresultaat. Wij schreven een interessante blog over contentmapping, waarin we de juiste zoekwoorden op de juiste manier hebben verwerkt. Wanneer je via Google op ‘contentmapping’ zoekt, zie je dat de blog erg hoog komt te staan in de zoekresultaten. Een mooi voorbeeld van een zoekmachinevriendelijke tekst!

Bij elke tekst die je schrijft is het van belang om te weten welke doelgroep je wilt aanspreken en waar je doelgroep naar zoekt. Met dit in je achterhoofd kun je de juiste zoekwoorden erbij zoeken en deze op de juiste manier verwerken. Ook persoonlijke verhalen kunnen zoekmachinevriendelijk en boeiend geschreven worden. Hierbij moeten de conversiedoelen er echter niet te dik bovenop liggen. De juiste balans hierin vinden is nou net de kracht van een goede copywriter.

Content is king

Naast het feit dat het erg belangrijk is dat jouw teksten goed vindbaar zijn in Google, wil je de bezoeker van jouw website vooral overtuigen om je product te kopen, je aangeboden dienst af te nemen, kennis op te doen of de bezoeker kennis laten maken met jouw bedrijf. En dat doe je door jouw website de juiste dingen op het juiste moment te laten vertellen. Goede content is hierbij van cruciaal belang. Het werkt eigenlijk net als in een offline winkel: wanneer een verkoper op het juiste moment de juiste dingen zegt, ben je om. Beeld je dus in dat de inhoud van jouw website jouw verkoper is: hét medium om je klant te overtuigen.

Een sterk verkoopplatform

Dan belanden we bij de volgende kunst: ervoor zorgen dat een bezoeker op jouw website blijft. Dit doe je door relevante en vermakende content te schrijven. Heb je daar moeite mee? Een copywriter kan jouw website met die ene knipoog, persoonlijke touch of zakelijke tekst als geen ander omtoveren tot een sterk verkoopplatform.

De gewenste actie

Een copywriter kan niet alleen teksten voor online optimaliseren, maar ook op offline gebied. Of het nu gaat om het schrijven van een blog, een flyer- of brochuretekst of om het schrijven van een reeks productteksten: met copywriting ben je er zeker van dat zowel jouw offline- als onlineteksten zullen leiden tot de gewenste actie. Met natuurlijk als uiteindelijk doel om van je bezoekers winstgevende klanten te maken. Door een copywriter teksten te laten schrijven, zorg je voor:

• Boeiende content
• Eenheid in jouw tone of voice
• Het aanspreken van de juiste doelgroep
• Het opbouwen van vaste bezoekers (omdat ze de schrijfstijl zijn gaan waarderen)
• Een hogere ranking in zoekmachines
• Meer verkeer
• Meer interactie
• Hogere conversie

Meer weten?

Behoefte aan content die leidt tot meer verkeer en een hogere conversie? Neem contact met ons op! We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Lees ook de volgende blogs over dit onderwerp:

Waarom bedrijven moeten bloggen
Waarom je storytelling in moet zetten als communicatiemiddel
Waarom content zo belangrijk is

Hoe een copywriter zorgt voor meer omzet en conversie


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com