Het is gebeurd…

Het is gebeurd…

21-12-2017

…het jaar 2017 is (bijna) ten einde. Het jaar waarin Arne en Raymond twintig jaar in het vak zaten, we twaalf nieuwe Aliens mochten verwelkomen, er een interne verbouwing plaatsvond, we de Oranjevrouwen tijdens het EK-voetbal met succes aanmoedigden, AlienTrick het BAM! Festival sponsorde én AlienTrick medeorganisator was van een toertocht voor het goede doel. We blikken graag samen met jou terug op de afgelopen twaalf maanden.

Enkele hoogtepunten

Het zijn er gelukkig een heleboel, die hoogtepunten. En daarom hebben we een selectie gemaakt. Uiteraard bedanken wij graag al onze bestaande én nieuwe klanten voor de fijne samenwerking het afgelopen jaar.

Twentsche Foodhal: dé nieuwe foodbelevenis in de regio

Bij een nieuwe foodbelevenis hoort ook de juiste online marketing. Door strategisch mee te denken hebben we een mooie, overzichtelijke website gecreëerd, die uiteraard beschikbaar is op alle devices. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk ‘m hier!

Activity International: een vooruitstrevende website

Voor Activity International ontwikkelden we een compleet nieuwe, vooruitstrevende website met bijpassende strategie, waarbij we de customer journey als leidraad namen.

MarCom-dag 2017

Op 16 november vond onze jaarlijkse MarCom-dag plaats. In de vorm van een hackathon lieten onze Aliens hun hersens kraken en dachten zij mee over onze MarCom-activiteiten, wat resulteerde in heel wat mooie plannen.

Marketingcommunicatie voor Vihrea

Vihrea is een duurzaam, baanbrekend en innovatief nieuw concept in Nederland, waarvoor wij een adviserende rol innamen op het gebied van marketingcommunicatie. Deze marketingcommunicatiestrategie is doorvertaald in uitvoerende werkzaamheden, zoals de huisstijl, uitingen en een nieuwe website.

Veld website, huisstijl en vacaturecampagne

Veld Koeltechniek heeft het afgelopen jaar een nieuwe website gelanceerd, welke geheel door ons is ontwikkeld. De vernieuwde website richt zich nu meer op de ‘solutions’ die Veld biedt. Veld was voor ons een kennisdivisie brede klant, want we ontwikkelden ook een geheel nieuwe huisstijl en voerden een vacaturecampagne uit.

Redesign van de webshop voor Vihamij

Vihamij levert kwaliteitsproducten en advies voor afbouw, installatie en onderhoud. Omdat deze kwaliteit niet uit de webshop bleek, hebben wij een redesign gemaakt met een resultaat waar zowel wij als de klant trots op zijn. Benieuwd? Kijk op webshop.vihamij.nl.

Gemeente Hengelo

We hebben een vacaturecampagne opgezet voor gemeente Hengelo, waarbij we een out-of-the-box communicatieboodschap bedachten: ‘Werken bij gemeente Hengelo, dat is niks voor jou’. Daarnaast mochten we voor gemeente Hengelo ook de website Hengelobouwt.nl ontwerpen en ontwikkelen.

Qurrent

Qurrent is energieleverancier en levert de allergroenste energie. Voor deze klant hebben we in 2017 het hele jaar door ontzettend veel opdrachten uitgevoerd.

OSG Hengelo

OSG Hengelo koos voor AlienTrick. We dachten mee over een geheel nieuwe marketingcommunicatiestrategie, ontwikkelden vijf nieuwe websites (Bataafs Lyceum, Gilde College, Praktijkonderwijs ’t Genseler en Montessori College Twente) en een frisse huisstijl.

Business Festival 2017: kennis delen, netwerken en inspireren

Als ambassadeur en strategisch partner van het Business Festival 2017 lieten Maryke, Raymond, Daphne en Dimitri zich op 20 april in het okergeel verleiden door de guilty pleasures die het festival bood. En guilty pleasures waren er genoeg: van heerlijke frietjes tot inspirerende sessies! Lees het hele verhaal.

De welbekende hackathons

In maart 2017 vonden we het de hoogste tijd om een hackathon binnen AlienTrick te introduceren. Zeven teams bedachten creatieve oplossingen en werkten deze uit. Het bleek zo’n succes dat we in juli van dit jaar een tweede hackathon organiseerden. Verwacht wordt dat er ook in 2018 nog vele zullen volgen…

Videoclip voor Jeffrey Spalburg

De oorspronkelijk uit Hengelo afkomstige Jeffrey Spalburg vroeg ons om de muziekvideo voor zijn nieuwe nummer ‘Baas’ te produceren. We versterkten de woorden en acties van Jeffrey met handgetekende effecten.

Ook was 2017 het jaar waarin…

 • We naamcreatie deden voor WebIT en Beernink & de Bekker;
 • We een communicatieboodschap voor iTension ontwikkelden;
 • We vele marketingsessies hebben gehouden met klanten;
 • We een bezoek brachten aan de IFA in Berlijn: de grootste beurs voor consumentenelektronica in Europa;
 • We deelnamen aan het bedrijven softbaltoernooi bij HSV Giants in Hengelo;
 • Wij als FC Bal in de sloot deelnamen aan het bedrijvenvoetbaltoernooi bij ATC in Hengelo
 • FTNON klant is geworden;
 • We de website voor Coteq hebben gebouwd;
 • We een game hebben ontwikkeld voor Bart Brentjens en Sandd voor de experience room;
 • We een app hebben ontwikkeld voor Mobidot en Twente Mobiel;
 • We een nieuwe website bouwden voor Ten Cate Fabrics;
 • We verschillende VR/AR-projecten hebben afgerond, waaronder onze eigen game waarin je kunt rondlopen in ons eigen pand, je kunt interacteren met ons personeel, je producten kunt oppakken, met nerfguns kan schieten en een minigame kan spelen;
 • We voor Smart Talent Grid strategisch marketing deden, een website en een portaal bouwden;
 • We onze échte Alien lanceerden;
 • We maar liefst twaalf nieuwe Aliens mochten verwelkomen;
 • Wij onze krachten bundelden met Forsch en Dutchbreeze;
 • Er een interne verhuizing plaatsvond;
 • We de eerste Centuri Gebruikersdag organiseerden;
 • We met het team van design en motion een bezoek brachten aan het Playgrounds Festival.

Kerstviering Black & White

Ook al is 2017 bijna voorbij, het kerstfeest mag uiteraard niet ontbreken! Op vrijdag 22 december om 15.00 uur maken wij ons klaar voor het grote feest, met als thema Black & White! Alle Aliens trekken dan hun mooiste zwart-witte kledingstuk uit de kast. We kijken samen terug op het afgelopen jaar, delen mooie herinneringen en proosten alvast op een heel mooi 2018. Na het kerstfeest zijn wij tot en met 3 januari 2018 gesloten en genieten wij van onze welverdiende vakantie in de ruimte, zodat we in 2018 weer fris en fruitig nieuwe opdrachten en projecten aan kunnen gaan!

Benieuwd wat ons in 2018 te wachten staat?

We lichten alvast een tipje van de sluier op! In 2018….
 • Gaan we aan de slag met Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR);
 • Plaatsen we supergave, organische meetingpods in ons pand;
 • Vieren we het twintigjarige bestaan van AlienTrick op planeet Aarde;
 • Gaan we samen op teamuitje, dit jaar georganiseerd door Paul en Jurre.

In urgente gevallen zijn onderstaande Aliens bereikbaar:

Het is gebeurd…
Alien
Alien
Extraterrestrial Creativity


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com