Nieuw: langere beschrijvingen in zoekresultaten Google

Nieuw: langere beschrijvingen in zoekresultaten Google

15-01-2018

Misschien is het je al wel opgevallen: er is iets veranderd in Google! Sinds kort toont de zoekmachine langere meta descriptions (beschrijvingen) bij de zoekresultaten. Dit geldt overigens niet voor alle zoekresultaten, maar alleen wanneer de zoekopdracht van de Google-gebruiker om meer informatie vraagt.

Even opfrissen

Met meta descriptions geef je potentiële bezoekers van jouw website een indruk van wat ze kunnen verwachten op jouw pagina. De beschrijving moet de zoekopdracht van de Google-gebruiker beantwoorden. Ook zorgt een goede meta description voor een verhoogde Click Through Rate (CTR). Hieronder in het oranje een voorbeeld van een meta description.

De veranderingen

Google heeft ons meer ruimte gegeven om antwoord te geven op de vraag van een potentiële bezoeker. De gemiddelde lengte van een meta description lag altijd rond de 160 tekens. Nu is dit gemiddeld 230 tekens voor desktop geworden, met een maximum van 320 tekens. Voor mobiel ligt dit rond de 210 tekens. Alles boven de 210 tekens wordt op mobiele telefoons afgebroken.

Waarom Google de meta description langer heeft gemaakt

Nu is de grote vraag: “Waarom heeft Google de meta descriptions langer gemaakt?”. Het antwoord daarop is eenvoudig, want door een uitgebreide meta description aan je pagina toe te voegen, kan Google beter lezen waar jouw pagina over gaat en dit beter koppelen aan de zoekopdracht van een potentiële bezoeker. Dat de meta descriptions langer zijn geworden, zien we als volgt terug in de zoekresultaten:

De eerste twee zoekresultaten in het blauw laten de ‘oude’ situatie zien. De andere resultaten in het oranje de ‘nieuwe’ situatie.

Zoekwoorddichtheid

Doordat de meta description nu langer mag zijn, kun je er meerdere zoekwoorden in verwerken. Zo ben je beter vindbaar. Wanneer je zoekwoorden in je meta descriptions verwerkt, houd er dan rekening mee dat je het zoekwoord een of twee keer verwerkt om goed vindbaar te zijn. In de zoekresultaten worden zoekwoorden waar de gebruiker op zoekt dikgedrukt weergegeven.

Belangrijkste eerst

Het belangrijkste aan de meta description is overigens dat de tekst prettig is om te lezen en dat de belangrijkste informatie erin staat, zodat de gebruiker meer wil lezen en doorklikt. Let er op dat je de belangrijkste informatie vooraan in je meta description plaatst. Dit in verband met mobiele gebruikers die maar maximaal 210 tekens te zien krijgen.

Vragen over zoekmachineoptimalisatie?

Neem gerust contact met ons op. Volg ons ook op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+ en Instagram en blijf op de hoogte!

Nieuw: langere beschrijvingen in zoekresultaten Google
Marieke Bosman
Marieke Bosman
Online Marketeer


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com