5 x handige Instagram-updates

5 x handige Instagram-updates

13-02-2018
Read time: 3 min.

Instagram timmert hard aan de weg om haar gebruikers met nieuwe functies te verrassen. Wij vertellen je meer over vijf nieuwe updates van dit populaire sociale medium.

Laatst actief

Altijd al willen weten wanneer iemand voor het laatst actief is geweest op Instagram? Dat kan! Sinds kort laat Instagram zien wanneer iemand voor het laatst actief was. Dit ziet er als volgt uit:

De functie uitzetten

Deze functie is natuurlijk erg handig wanneer je met smart op een reactie zit te wachten. De functie is echter discutabel als het gaat om privacy. Gelukkig kun je de functie ook uitzetten. Dit doe je door naar instellingen te gaan. Bijna onderaan alle instellingen vind je de instelling ‘Activiteitstatus weergeven’. Wanneer deze uitgeschakeld staat, kunnen je volgers niet meer zien wanneer je voor het laatst actief was.

Wanneer je een bedrijfsaccount hebt is het noodzakelijk om vaak actief te zijn op Instagram. Je wilt je volgers (wat misschien wel potentiële klanten zijn) natuurlijk niet te lang laten wachten op een reactie.

Aanbevolen berichten

Voorheen zag je alleen berichten van Instagram-accounts die je volgde in jouw tijdlijn. Sinds eind 2017 is hier verandering in gekomen: Instagram toont nu ook aanbevolen berichten. Dit gebeurt alleen wanneer je door de berichten van de door jou gevolgde accounts heen bent. Deze berichten worden duidelijk aangegeven. Zie onderstaande afbeelding:

De aanbevolen berichten die Instagram voor jou selecteert zijn gebaseerd op berichten die de door jou gevolgde mensen leuk vinden. Deze berichten zijn niet helemaal willekeurig. Het zijn bijvoorbeeld foto’s die door bekenden van jou zijn geliket en welke daarom ook voor jou interessant kunnen zijn.

#Volgen

Dat het gebruik van hashtags het bereik van je Instagram-post kan vergroten wisten we natuurlijk al. Op deze wijze zien ook mensen die zoeken op een hashtag je bericht, zonder dat zij jouw account volgen. Met de nieuwe functie van Instagram is het zelfs mogelijk om naast accounts ook hashtags te volgen, zie ook de afbeelding hieronder. Mensen die bijvoorbeeld de hashtag #alientrick volgen, zullen gemakkelijk accounts ontdekken die AlienTrick ook interessant vinden of krijgen gewoonweg nieuwe foto’s met deze hashtag te zien. Wanneer je de hashtag volgt, komen de populairste posts met deze hashtag in je feed terecht. Vergeet je #hastags dus niet!

Stiekem snapshots maken is verleden tijd!

Instagram heeft een einde gemaakt aan het oneindig stiekem snapshots maken van andermans Instagram Stories. Wanneer je een snapshot maakt krijgt de gebruiker die het verhaal geplaatst heeft hiervan een bericht. 

Regram

Foto’s regrammen kon natuurlijk al. Binnenkort kunnen we misschien ook posts regrammen in onze Instagram Stories! Deze functie test Instagram op dit moment onder een klein aantal gebruikers. Wanneer je niet wilt dat anderen jouw story kunnen delen, dan kun je dit in je instellingen aangeven.


Wil je Instagram inzetten voor jouw bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? Neem contact met ons op of stuur een berichtje naar ons Instagram-account ;)

5 x handige Instagram-updates
Marieke Bosman
Marieke Bosman
Online Marketeer


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com