Heb jij de afbeeldingen op jouw website al geoptimaliseerd?

Heb jij de afbeeldingen op jouw website al geoptimaliseerd?

13-04-2018

Je hebt het misschien al opgemerkt: Google laat nu uitgebreidere beschrijvingen zien bij afbeeldingen. Zo kun je nog beter beslissen of het zinvol is om door te klikken.

Meer info over afbeeldingen

Wanneer je via Google naar afbeeldingen zoekt, krijg je nu een uitgebreide caption te zien van de website waarop de afbeelding staat. Zo kun je beter beslissen of het echt zinvol is om door te klikken naar de website of dat je beter nog even verder kunt zoeken. Wij konden dit tot nu toe overigens alleen op mobiel zien. Wanneer Google dit voor desktop beschikbaar stelt is niet bekend.

Relevantie voorop

Voor de beschrijving onder de afbeeldingen pakt Google de titel van de webpagina waarop de afbeelding is gepubliceerd. Google pakt de domein-URL van de website om te laten zien waar de afbeelding vandaag komt. Het doel hiervan is om bezoekers nog sneller relevante afbeeldingen te laten vinden. 

Wat dit voor jouw bedrijf betekent?

Dat het nóg belangrijker wordt om je afbeeldingen (de altteksten), maar ook de titel van je pagina (de titletag), van goede context te voorzien. Hier liggen mooie kansen voor afbeeldingsoptimalisatie! Zorg er dus voor dat je zowel de titletag als de altteksten op je website goed invult.

Hulp nodig bij het optimaliseren van afbeeldingen?

Wij helpen je graag! Neem contact met ons op. 

Heb jij de afbeeldingen op jouw website al geoptimaliseerd?
Marieke Bosman
Marieke Bosman
Online Marketeer


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com