Augmented Reality 2.0

Augmented Reality 2.0

08-06-2018

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in Augmented Reality-land. Er verschijnen namelijk steeds meer telefoons op de markt die de nieuwe Augmented Reality-techniek (AR) ondersteunen.

Wat is Augmented Reality?

Bij Augmented Reality, in het Nederlands ook wel ‘toegevoegde realiteit’, wordt het beeld van de omgeving van een gebruiker aangevuld met computergegenereerde informatie.

Nieuwe technologie: geen tracker meer nodig

Een tijdje geleden is er een nieuwe technologie uitgekomen bij zowel Apple (voor de iPhone) als bij Android (voor de Android Phone). Met deze technologie is het mogelijk om met de camera de werkelijkheid te scannen waardoor er objecten geplaatst kunnen worden in het beeld dat je ziet via de camera op je telefoon. De technologie maakt het mogelijk dat er geen fysieke tracker meer nodig is. Vroeger moest een tracker bepalen waar de objecten die geaugmenteerd moesten worden zich voor de camera bevonden, zodat de juiste 3D-overlay getoond kon worden.

Mooi voorbeeld van Ikea

Een voorbeeld van een app met deze nieuwe technologie is Ikea Place. Deze app detecteert de vloer, waar je naar keuze meubels op kunt plaatsen. Vervolgens blijft het meubel netjes op de juiste plek staan door detectie van de vloer door middel van de camera in je smartphone. En dit alles wordt mogelijk gemaakt zonder tracker! 

Apple ARKit en Google ARCore

De tools die deze nieuwe techniek mogelijk maken, zijn Apple ARKit en Google ARCore. Via deze platforms kunnen ontwikkelaars met gemak nieuwe AR-apps bouwen. Gebruikers kunnen direct aan de slag met het plaatsen van virtuele voorwerpen in de echte wereld via het scherm van een smartphone.

ARKit | Bron

ARCore | Bron

Hoe wij AR voor jou in kunnen zetten?

AR is zeer geschikt voor productpresentaties of games, maar ook als salestool of op een beurs kan AR een grote meerwaarde bieden. Er is toch niets mooier dan naar een klant gaan om vervolgens direct via AR te kunnen laten zien hoe jouw product precies werkt en hoe het eruit ziet?

Meer weten?

Benieuwd wat voor jou de mogelijkheden zijn op het gebied van AR? Neem contact met ons op!

Lees ook deze blogs over dit onderwerp:

 

Augmented Reality 2.0
Ivo Keizers
Ivo Keizers
Project Manager


 
< Terug naar overzicht Actueel

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com