Divisie Design

Design

Design is meer dan alleen het ontwerpen van huisstijlen en het opmaken van brochures. Design komt kijken bij het ontwikkelen van apps, online banners, websites, desktop applicaties en animaties. Ook denken onze designers mee bij het maken van een marketingplan. Ons sterkste punt is om alle kennis te gebruiken die wij in huis hebben, zodat we samen tot de beste creaties komen!

Wij hebben meerdere grafisch ontwerpers in huis die designs maken die aansluiten bij de wensen van de klant. Onze designers denken out of the box én kunnen binnen het hokje blijven als daarom wordt gevraagd. Creativiteit helpt ons om het juiste pad te kiezen voor onze klanten. Wij ontwerpen de meest uiteenlopende uitingen: van logo’s, visitekaartjes, flyers en iconen tot complete huisstijlen, advertenties, infographics, applicaties en websites. Onze divisie design verdelen we in de volgende diensten:

Grafisch ontwerp

AlienTrick ontwerpt grafische designs voor allerlei verschillende marketinguitingen. Dit zijn een aantal voorbeelden:

 • Logo’s
 • Visitekaartjes
 • Briefpapier
 • Flyers
 • Brochures
 • Autobelettering
 • Gevelsigning
 • Merchandise
 • Advertenties
 • Booth design
 • Webdesign
 • Etc.

Een project begint altijd met een briefing van de klant. Deze ontvangen wij van de klant of stellen we samen tijdens een brainstormsessie. Vervolgens maken wij een debriefing om zeker te weten dat de klant en AlienTrick het over hetzelfde hebben. Onze marketeers en designers bepalen samen met de klant wat de meest geschikte en effectieve vorm van media is voor het product en de doelgroep. We verdiepen ons in de doelgroep om zo de boodschap op een pakkende manier vorm te geven en de doelgroep aan te spreken. Door vast te stellen waar de doelgroep zich bevindt, hoe zij denken en wat zij willen, kunnen wij ons daar op richten. Hierna kunnen onze creatieve specialisten hun ideeën en concepten uitwerken. Dit gebeurt samen met onze creative director en de project managers van de divisie. Vervolgens kan het drukklaar worden opgemaakt of wordt het door onze software- of webdevelopers geïmplementeerd.

Vaak is een huisstijl of corporate identity een uitgangspunt voor verschillende uitingen. Dit kan bij een campagne ook een key visual zijn die voldoet aan de huisstijl criteria. Onze grafisch ontwerpers maken dan alle uitingen op, zodat de onderdelen van de campagne hierna door de andere divisies kunnen worden opgepakt. Onze designers blijven zo bij het gehele traject betrokken en houden ze controle over de door hun ontworpen uitingen.

Wij hebben al vele mooie en unieke designs mogen maken voor verschillende organisaties. Ben je benieuwd naar deze ontwerpen? Bekijk gerust eens ons portfolio.

Visitekaartjes ontwerpen

Wanneer je een potentiële klant leert kennen, is het visitekaartje vaak het eerste wat hij of zij ziet van jouw bedrijf. Een eerste indruk maak je maar één keer en daarom is het van essentieel belang dat je visitekaartje er goed uitziet en tevens goed weergeeft waar jouw organisatie voor staat. Wanneer je de ontwerpers van AlienTrick inschakelt om visitekaartjes te ontwerpen, dan ben je verzekerd van een ontwerp dat goed bij je organisatie en product past en dat goed aansluit op de huisstijl. Op basis van het logo en de andere huisstijlelementen ontwerpen we het visitekaartje en daarbij houden we de doelgroep goed voor ogen. Uiteraard zijn jouw wensen hierbij ook van belang. Wij verzorgen het gehele traject: van de visitekaartjes ontwerpen tot de visitekaartjes laten drukken. Met een mooi visitekaartje kun je in ieder geval met een gerust hart de weg op om nieuwe klanten te ontmoeten.

Briefpapier ontwerpen

Onze designers ontwerpen briefpapier dat goed past bij de huisstijl van jouw organisatie. Het is mooi en bovendien adviseren we ook om hier één lijn in te trekken. Naast dat we het briefpapier voor je ontwerpen, kunnen we je ook ontzorgen met het drukken van het briefpapier.

Flyer ontwerpen

Flyers en folders zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Voor tijdelijke acties is het ideaal, maar ook voor evenementen en openingen is het erg geschikt. In een flyer wordt vaak een korte boodschap vermeld over een evenement, aanbieding of campagne. De boodschap die hier op staat is goed bereikbaar wanneer je hiermee de juiste doelgroep aanspreekt. Het laten drukken of printen van een flyer is relatief goedkoop en dit wordt daarom ook vaak ingezet. Een folder is vaak wat uitgebreider dan een flyer en daarom geschikt om meer tekst en afbeeldingen op te plaatsen. We denken mee in vorm, formaat, inhoud en aantallen, om zo jouw folder of flyer op te laten vallen tussen de rest. Bij AlienTrick adviseren we wat het beste is voor jou. Onze creatieve experts gaan graag de uitdaging aan om een mooi grafisch design te maken waarin je boodschap goed naar voren komt!

Brochure maken

Een brochure is erg handig om je producten in te zetten en deze te gebruiken als catalogus. Een brochure kent verschillende vormen. Denk hierbij aan een productbrochure, catalogus, magazine of een sfeerbrochure. Wij denken mee over de communicatie van pagina tot pagina, met daarin een duidelijke call-to-action. Daarnaast denken we mee in vorm en beeld en zorgen we ervoor dat jouw brochure uniek is en opvalt tussen de rest. Ook zijn er mogelijkheden om media te verwerken in brochures. Denk aan het plaatsen van QR-codes of augmented reality. We geven je graag advies over zowel papieren als digitale brochures.

Website ontwerpen

Voor het ontwerpen en bouwen van een website hebben wij verschillende specialisten in huis. Onze designers ontwerpen een website en vervolgens bouwen onze web developers deze in een content management systeem. Onze divisies werken erg nauw met elkaar samen om zo tot het beste resultaat te komen. Meer informatie over webdesign kun je lezen op onze pagina over websites.

We hebben slechts een aantal grafische vormgeving mogelijkheden uitgelicht waar je AlienTrick voor kunt inschakelen. Alles is bij ons mogelijk, dus je kunt voor iedere vorm van ontwerp contact met ons opnemen. Onder het genot van een kop koffie bespreken we graag jouw wensen.

Corporate identity

Corporate identity is een ander woord voor huisstijl en dit is van groot belang voor hoe je jouw organisatie en product of dienst in de markt wilt zetten. Door te weten te komen wat de kernwaarden van je bedrijf zijn, kunnen wij deze vertalen naar een corporate identity. Hierbij is de identiteit die je wilt uitstralen erg belangrijk. Bovendien stellen we de doelgroep vast om hen te kunnen laten identificeren met je corporate identity. Wanneer je een huisstijl hebt die echt goed bij je past, kan dit pas gaan bijdragen aan succes!

Een huisstijl begint bij een logo. Door een logo een vaste kleur, beeldmerk en lettertype te geven, wordt er herkenning gecreëerd. Een corporate identity is echter meer dan een logo. Hieronder valt ook de naam, het kleurgebruik, de typografie, opmaakkenmerken en de fotografiestijl van een merk of bedrijf. Binnen het gehele traject hebben al deze elementen een essentiële rol. Daarom is het ook erg belangrijk om veel aandacht te besteden aan je corporate identity.

Logo ontwerpen

Een logo ontwerpen kun je goed overlaten aan de grafisch ontwerpers van AlienTrick. Wij hebben de juiste kennis en ervaring in huis om een mooi logo te maken dat perfect aansluit bij jouw wensen en eisen. Onze art director heeft een sturende rol in dit proces en bewaakt de kwaliteit van onze ontwerpers. We kijken goed naar jouw product of dienst, de organisatie en de doelgroep. Een bedrijfslogo dient jouw specifieke doelgroep direct aan te spreken, zodat zij vertrouwen in jouw product of dienst krijgen.

Huisstijl ontwerpen

Een huisstijl ontwerpen is een stap die erg belangrijk is in het gehele proces van je corporate identity. Wanneer we de kern van jouw bedrijf en de doelgroep goed voor ogen hebben, starten onze designers met het maken van de huisstijl. Bij ons ben je aan het juiste adres voor zowel het ontwerpen van een geheel nieuwe huisstijl als het vernieuwen van je huidige huisstijl.

DTP

DTP staat voor Desktop Publishing en dit betekent het opmaken van documenten voor drukwerk. Dit drukwerk kan bedoeld zijn voor bijvoorbeeld brochures en folders. Wij zorgen ervoor dat het drukwerkbestand aan alle eisen voldoet, zodat het bestand perfect kan worden gedrukt.

Display & booth design

Het ontwerp van een display is van essentieel belang voor de verkoop van een product in een winkel of showroom. Het display moet opvallen, zodat het oog van de potentiële klant direct op het desbetreffende display valt. Bij het ontwerpen van een display hebben onze designers altijd de uiteindelijke klant en haar wensen in hun achterhoofd. Je maakt het tenslotte voor hen en zij moeten getriggerd worden. De afgelopen jaren heeft ons team van ontwerpers veel ervaring opgedaan met display design. Wij weten op welke aspecten we moeten letten en wat goed werkt voor de klant. De locatie kan bijvoorbeeld van groot belang zijn. Ook is de looproute in de winkel iets om rekening mee te houden bij het ontwerp.

Booth design is het ontwerp van de standbouw. Hierbij zijn diverse aspecten van belang, zoals de hoogte van de hal, de looprichting en de doelgroep. Ook is het belangrijk om te weten of het gaat om een sales beurs of juist om een branding beurs. Wij maken ontwerpen in 2D en 3D, zodat de klant een goed beeld krijgt van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Bovendien is visualisatie van essentieel belang, want voor klanten is het vaak moeilijk om zich in te leven in een groot object. Tot slot is de communicatie op een stand erg belangrijk. Wij denken goed mee over de plaats waar het logo komt, de slogan en het gebruik van fotografie. Onze ontwerpers kunnen dit allemaal prachtig visualiseren.

Packaging

Packaging is een interessant marketinginstrument dat zeer geschikt is om je te onderscheiden van de concurrent in de retailmarkt. Het belangrijkste bij het ontwerpen van een packaging design is het laten opvallen van het product in het schap. Hiermee kun je de consument verleiden tot een aankoop. Onze ontwerpers zorgen ervoor dat het grafisch ontwerp herkenbaar is en communiceren dit op een duidelijke manier. Wij hebben al verpakkingen mogen ontwerpen voor de meest uiteenlopende producten. Van taart, tomaten en komkommers tot veren voor de automechanica branche, paaseieren en brochures. Vorm, kleur en materiaal zijn hierbij van groot belang. Wij adviseren hierin en geven de klant keuzemogelijkheden aan de hand van verschillende ontwerpen.

Bekijk ons portfolio

 

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com