Divisie
Marketing communication

Marketing communication

Wij kunnen jouw product, dienst of bedrijf op verschillende manieren bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen. Onze divisie marketing communication bestaat uit de volgende diensten:

Marketingconcepten

Wij bedenken en ontwikkelen slimme marketingconcepten. Onze creatievelingen gaan graag met jou om tafel om je wensen en eisen te bespreken. Ook wanneer je nog niets in gedachten hebt gaan wij vol enthousiasme de uitdaging aan. We kijken goed naar jouw doelgroep en boodschap en zorgen ervoor dat we een goed beeld creëren van de markt. Door middel van brainstormsessies komen we tot een uniek marketingplan dat perfect bij de producten of diensten past die jij aan de markt wilt brengen. Onze designers en marketeers kunnen vervolgens aan de slag!

Neem eens een kijkje in ons portfolio om te zien wat voor mooie marketingconcepten wij al hebben ontwikkeld en uitgevoerd.

Online marketing

De mogelijkheden die wij bieden op het gebied van online marketing zijn erg divers:

  • Zoekmachine optimalisatie (SEO)
  • Zoekmachine adverteren (SEA)
  • Conversie optimalisatie
  • Social media marketing
  • E-mail marketing
  • Affiliate marketing

Zoekmachine optimalisatie

Met zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd, zorgen wij ervoor dat jouw website zoekmachine vriendelijker wordt. Dit vergroot de kans op een goede online vindbaarheid door relevante bezoekers. Een mooie website hebben is één ding, maar je wilt natuurlijk wel dat deze goed gevonden wordt door de juiste potentiële en bestaande klanten. Daarom is het van essentieel belang om je website op zo’n manier in te richten dat deze gewaardeerd wordt door de zoekmachines. Wij hebben de specialisten in huis die hier alles van af weten.

Wij beginnen een SEO-traject altijd met een zoekwoordanalyse. Hierbij doen we onderzoek naar de zoekwoorden waar jouw doelgroep op zoekt. Op basis van deze zoekwoorden richten we de website in. Vervolgens analyseren we de website van A tot Z. Met deze zogeheten SEO website analyse kijken we naar de content en tevens naar de gebruiksvriendelijkheid, de laadsnelheid en de interne linkstructuur. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van zaken die van belang zijn bij een goede online vindbaarheid. Op basis van deze uitgebreide website analyse optimaliseren we jouw website, zodat je meer gerichte bezoekers op je website krijgt.

Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend traject waar altijd verbeteringen uit te halen zijn. De zoekmachines veranderen constant, waardoor het belangrijk is om te blijven vernieuwen. We blijven de resultaten dan ook altijd monitoren en kijken verder naar de optimalisatie van jouw website op de lange termijn.

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren wordt ook wel SEA, Search Engine Advertising, genoemd. Met een SEA campagne adverteren wij op een zoekwoord waar jij graag op gevonden wilt worden. Hiermee richt je je op de juiste doelgroep en dit levert meer gerichte bezoekers op je website op. Je website wordt vindbaar in de gesponsorde resultaten van zoekmachines zoals Google en dit resulteert in meer verkeer naar je website.

Conversie optimalisatie

Wij zorgen er met een SEO-traject voor dat er relevante bezoekers naar jouw website komen, maar uiteindelijk wil je natuurlijk wel dat zij overgaan tot een actie. Dit wordt ook wel een conversie genoemd. Het verschilt per website wat deze conversie precies is. Denk hierbij aan het aanvragen van een offerte, het aanschaffen van een product of het invullen van een contactformulier. Je kunt AlienTrick inschakelen om ervoor te zorgen dat deze pagina’s beter converteren. Wij triggeren de bezoeker om over te gaan tot een conversie. Verschillende elementen spelen hierbij een belangrijke rol, zoals de juiste tekst, call-to-action knoppen en de positionering van onderdelen zoals foto’s en USP’s. We analyseren de website met diverse tools zoals Google Analytics en door middel van a/b-testen onderzoeken we wat het beste werkt voor jouw website. Hierdoor komen we erachter hoe we jouw bezoekers een conversie kunnen laten doen.

Social media marketing

Er zijn verschillende social media kanalen die elk geschikt zijn voor een bepaalde doelgroep. Met social media marketing kun je een bepaalde boodschap bij een specifieke doelgroep onder de aandacht brengen. Dit is gunstig voor de vindbaarheid van een organisatie door de juiste doelgroep. Bovendien levert het optimaliseren van social media kanalen verschillende voordelen op. Het opzetten van een social media strategie en het plaatsen van regelmatige updates hebben een positief effect op je positie in de zoekmachines. Op social media worden namelijk veel berichten en pagina’s gedeeld. Ten eerste levert dit veel online naamsbekendheid op, maar het resulteert ook in het verkrijgen van meer inkomende links van mensen die het bericht delen. Zoekmachines hechten veel waarde aan het linkprofiel van een website en inkomende links werken hier aan mee. Wij helpen je graag bij het aanmaken van de juiste kanalen en het inrichten hiervan. We analyseren en optimaliseren jouw social media kanalen.

E-mail marketing

Met e-mail marketing bereik je de juiste doelgroep met de juiste boodschap op het juiste moment. E-mail marketing is geschikt voor verschillende doeleinden. Het is ideaal voor een eenmalige actie en tevens geschikt voor een maandelijkse nieuwsbrief. Wij onderzoeken wat het beste moment is om de nieuwsbrief te versturen en stellen vervolgens een strategie en doel op. We bepalen de content, ontwerpen de nieuwsbrief en zorgen ervoor dat deze perfect bij jouw organisatie past. Met e-mail marketing heb je direct contact met je doelgroep en kun je heel goed sturen op een conversie.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een zeer efficiënte marketingmethode, omdat je hiermee alleen voor het daadwerkelijke resultaat betaalt. Als adverteerder betaal je de affiliate namelijk voor elke bezoeker of lead die je via zijn website genereert. Vooraf wordt er een doel opgesteld en wanneer deze bereikt wordt betaal je de affiliate. Dit doel is bijvoorbeeld een klik of een verkoop.

Online marketing advies

Wij geven je graag een online marketing advies over welke internet marketing activiteiten je het beste kunt inzetten. Door goed te kijken naar jouw product en doelgroep kunnen we bepalen welke online marketing strategie het meest geschikt is.

Campagne- en contentstrategie

Bij ons ben je aan het juiste adres voor het opzetten van een strategie die we gebruiken voor het inzetten van content en middelen bij crossmediale campagnes. Bij AlienTrick kun je goed terecht voor het complete plaatje. Wij hebben specialisten op het gebied van communicatie, design en motion. Deze combinatie van specialismen zorgt voor een unieke campagne- of contentstrategie.

Trade/retail marketing

Wij richten ons onder andere op marketingactiviteiten die specifiek zijn gericht op bedrijven die actief zijn in de detailhandel. Met trade- en retailmarketing kunnen we nieuwe klanten aantrekken en brengen we je producten of diensten onder de aandacht bij bestaande klanten. We genereren bekendheid voor jouw bedrijf, waardoor de verkoop wordt gestimuleerd. Hoe we dit precies doen hangt uiteraard af van de specifieke situatie. Daarom maken we eerst je doelgroep inzichtelijk en richten we ons vervolgens op de marketingactiviteiten.

Copywriting

Onze copywriter kan worden ingezet voor zowel het schrijven van nieuwe teksten als het redigeren en optimaliseren van bestaande teksten. Het gaat hierbij om webteksten, maar ook het schrijven van nieuwsbrieven en brochures nemen wij graag op ons. Met relevante content op je website scoor je goed in de zoekresultaten en zet je je bezoekers aan tot actie. Door middel van een zoekwoordonderzoek maken we inzichtelijk waar jouw doelgroep naar zoekt en hoe vaak zij naar bepaalde zoekwoorden zoeken. Onze SEO copywriter schrijft de teksten op basis van deze zoekwoorden, zodat je website toegankelijker voor de zoekmachines wordt. De content van je website wordt gewaardeerd, je website wordt zoekmachine vriendelijker en hierdoor kun je een hogere positionering in de zoekmachines behalen. Uiteindelijk resulteert dit in meer relevante bezoekers op je website.

Bekijk ons portfolio

 

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com