Divisie Motion

Motion

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden… Daar is onze motion divisie het helemaal mee eens! Een video is de ideale manier om jouw boodschap over te brengen. In een filmpje van slechts 1 minuut kun je al heel veel uitleggen over jouw organisatie of het product dat je op de markt wilt zetten. Dit zijn een aantal voordelen van bedrijfsfilms, productclips, commercials, 3D animaties en 3D visualisaties:

 • Het maakt je manier van communiceren levendiger
 • Het is gemakkelijk te delen via het internet
 • Je kunt je kijkers er snel mee informeren
 • Het is goed voor je online vindbaarheid

Bewegende of geanimeerde content wordt steeds populairder. De potentie van bedrijfsfilms, productfilms en animaties wordt steeds groter en het werkt conversieverhogend. Met een interessante, grappige of bijzondere video geef je jouw bedrijf meer bekendheid en kun je meer leads genereren. Met bewegend beeld kun je in sommige gevallen iets beter uitleggen, waardoor de manier van communiceren levendiger wordt. In vergelijking met een tekst kun je met een film meer emotie overbrengen.

Onze motion designers maken de gaafste creaties én wij weten hoe je effectief gebruik kunt maken van commercials, films en animaties. Hiermee spreken we de doelgroep goed aan raken we ze op emotioneel vlak. Kortom, je kunt bij ons terecht voor het gehele traject: van het ontwerpen en realiseren van de video tot het vermarkten.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende soorten video’s:

Commercials

Wil je nieuwe klanten aanspreken en daarmee leads genereren? Dan is een commercial een slimme zet! Commercials & films zijn ideale marketingtools, omdat het korte en krachtige media zijn. Veel van jouw potentiële klanten willen geen lange stukken tekst lezen, maar zij willen in één keer zien wat jouw bedrijf te bieden heeft. Een film is daarnaast erg laagdrempelig om te bekijken. Je kunt er jouw boodschap aan je doelgroep mee overbrengen, precies op de manier zoals jij dat wilt.

Resultaten van commercials & films

Met een commercial kun je aandacht creëren voor een nieuw product binnen jouw organisatie. Ook kun je er potentiële klanten mee aantrekken. Met een film kun je als bedrijf alle kanten op. Het doel van deze marketingtool bepaal jij helemaal zelf! Wil je een bepaald gevoel overbrengen of je doelgroep vermaken? Wil je de aandacht trekken van een nieuw product? Dit zijn allemaal voorbeelden van resultaten die je met een commercial kunt bereiken.

Bedrijfsfilms & productclips

Statische presentaties zijn vaak langdurig en het is afhankelijk van de presentator of het interessant en pakkend is. Wil je meer controle over de boodschap en meer emotie laten zien? Of wil je juist kort en krachtig vertellen hoe jouw product of dienst werkt en waarom jouw oplossing uniek is? Onze designers zetten jouw boodschap om naar beeld, zodat deze direct al veel krachtiger wordt. Hij zal beter bij de doelgroep aankomen, waardoor je er veel meer uit kan halen. Wij zorgen voor een interessante en pakkende bedrijfsfilm, waarmee je doelgroep zich zeker niet verveeld. Met een goede film houd je vanaf het begin tot het eind de aandacht van het publiek vast.

Bekijk onze productfilms, commercials, bedrijfsfilms en meer!

Neem eens een kijkje in ons portfolio om te zien wat voor mooie commercials en films wij al hebben opgeleverd! We hebben mogen werken voor diverse grote namen, waaronder Harman, Apollo Vredestein, LG, Huawei, Prescan en Kroon Oil.

Motion graphics

Met motion graphics kun je jouw product of dienst op een krachtige manier presenteren aan je doelgroep. Een motion design kan worden ondersteund door sound effects, een voice-over of muziek.

Alle 3D visualisaties en animaties die wij maken kunnen zo breed mogelijk worden ingezet als marketingtool. Wanneer je de 3D animatie gebruikt als bedrijfsfilm op je website, is deze 24 uur per dag beschikbaar. Jouw potentiële klanten kunnen deze film dan bekijken wanneer ze willen. Ook is het geschikt om te delen op social media, waar bewegende content vaak erg goed werkt. De film is zo niet alleen snel bereikbaar via je eigen website en YouTube, maar is ook gemakkelijk te verspreiden per e-mail en via social media.

3D visuals & animations

Met een 3D animatie kun je op een heel overzichtelijke manier een boodschap overbrengen. Naast dat het direct veel duidelijkheid biedt, is het ook een originele en vernieuwende wijze om je bedrijf in de markt te zetten. Het is een krachtig medium waarmee je gemakkelijk naar je klanten toe kan communiceren.

Voor het maken van een 3D graphic zijn de volgende stappen nodig, die wij uiteraard met je afstemmen:

 • Een storyboard ontwikkelen
 • Een script schrijven
 • De motion graphic ontwerpen
 • Muziek, audio of effecten gebruiken

Informatie overbrengen begint bij een goed storyboard en een script in combinatie met een design. Samen met jou nemen we door welke onderdelen in de 3D visualisatie het belangrijkst zijn. Hierdoor zorgen we ervoor dat elke stap van de 3d graphic helder wordt gecommuniceerd en dat alle informatie op de juiste plek terecht komt.

Wil je de aandacht van jouw doelgroep trekken? Wees dan origineel en laat een animatievideo maken! Een animatiefilm is een geschikte manier om je diensten of merk te laten zien of om een nieuw product op de markt te brengen. Het is een mooie marketingtool die kan resulteren in positieve resultaten voor je bedrijf. Over het algemeen onthouden mensen een boodschap op beeld beter dan een stuk tekst. De kijkers blijven sneller geboeid wanneer zij een combinatie van plaatjes, geluid, beweging en tekst zien. Met een animatievideo wordt jouw doelgroep goed vermaakt en hierdoor vinden ze het ook echt leuk om jouw video te bekijken.

Deel je animatie op social media

Tegenwoordig worden er veel filmpjes via social media gedeeld. Dit is erg positief voor jouw animatiefilm, omdat je hiermee een groot publiek kunt bereiken. Via je eigen social media kanalen kun je het filmpje delen en jouw volgers op Twitter en Facebook kunnen dit liken of hierop reageren. Wanneer zij enthousiast zijn dan gaan ze het wellicht ook delen op hun profiel. Op deze manier kan jouw video vele mensen bereiken en kan het zelfs viral gaan, waarbij het z’n eigen leven gaat leiden.

Wat levert een 3D animatie op?

Naast bovengenoemde voorbeelden om je 3D animatie in te zetten, is het delen van je animatiefilm op social media dus ook een goede manier om de aandacht van jouw doelgroep te trekken. Met een grappig of indrukwekkend filmpje bereik je al snel een groot publiek. Hiermee kun je de volgende resultaten behalen:

 • Hoge naamsbekendheid
 • Aandacht voor je bedrijf
 • Meer leads
 • Hoge ranking in Google

Interaction design

Met een interaction design maak je een website, presentatietechniek of mobiele applicatie nog effectiever en gebruiksvriendelijker, omdat het laat zien hoe de interactie tussen de bezoeker en de website zal zijn. Bij het ontwerpen van een website zorgt onze interaction designer namelijk dat er op tijd wordt gekeken naar de interactie en gebruiksvriendelijkheid. Een groot voordeel hiervan is dat het de gebruiksvriendelijkheid van een website waarborgt. Later in het proces bespaart het tevens veel tijd en kosten, omdat er in het beginstadium al na wordt gedacht over conversie.

Interactive software

Op het gebied van interactive software ben je bij ons aan het juiste adres. Hiermee kun je je (potentiële) klanten op een leuke manier kennis laten maken met jouw merk of product. We maken hierbij gebruik van verschillende nieuwe technologieën, zoals Interactive Projection Mapping, een Digital Host, de Oculus Rift en de HoloLens. Interactive software gaat wat ons betreft de toekomst zijn! Wil je hier meer over weten? Lees hier alles over interactive software of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Bekijk ons portfolio

 

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com