Social media marketing

Social media marketing

Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram… Je kent ze vast allemaal. Maar wat voor effect hebben deze social media marketing kanalen voor jouw bedrijf? Het is een zeer geschikte marketingtool om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Je kunt je richten op diverse doelgroepen die zich op verschillende social media kanalen bevinden. Social media is hét middel om je organisatie op de kaart te zetten!

Social media strategie opzetten

Het is afhankelijk van je bedrijf en je doelgroep welke kanalen geschikt zijn om in te zetten. Hoe weet je welke social media kanalen geschikt zijn voor jouw organisatie? Wij denken graag met je mee om erachter te komen wat je wil uitstralen naar je (potentiële) klanten en welke kanalen voor jou een must zijn. We ontwikkelen een social media strategie die perfect aansluit op jouw bedrijf en je product of dienst. We geven je een professioneel en persoonlijk advies, zodat je een maximaal rendement behaalt. Natuurlijk kunnen we je ook helpen met het ontwikkelen van de berichten. Van het aanmaken en inrichten van de kanalen tot het opmaken van de post en het schrijven van korte triggerende teksten: wij helpen je er graag mee.

Wat levert social media marketing op?

Wanneer je goed gebruikmaakt van je social media kanalen, kan dit een heleboel opleveren:

  • Hoge naamsbekendheid
  • Veel inkomende links
  • Goede online vindbaarheid
  • Creëren van een community met ambassadeurs

Het actief plaatsen van posts en het delen van berichten op social media levert je een hoge naamsbekendheid op. Foto’s en video’s worden namelijk meer bekeken dan alleen tekst. Je volgers zien je naam vaak voorbijkomen en liken, delen en geven comments op je bericht. Dat resulteert erin dat de vrienden van jouw volgers ook bekend zullen raken met jouw organisatie. Deze hoge naamsbekendheid kan je veel nieuwe klanten opleveren. Wanneer je bericht wordt gedeeld, resulteert dit in het verkrijgen van inkomende links. Zoekmachines hechten veel waarde aan je linkprofiel en inkomende links stimuleren dit alleen maar. Daarnaast is het goed voor je online vindbaarheid wanneer je actief bent op verschillende social media kanalen. Google waardeert bedrijven met veel online content, dus dit zal een gunstige invloed hebben op je positie in Google.

Start vandaag nog met social media marketing!

Het regelmatig plaatsen van updates op social media heeft een positief effect op je positie in de zoekmachines. Jij wil toch ook goed vindbaar zijn voor je potentiële klanten? Start vandaag nog met het posten van berichten op social media en werk aan de online zichtbaarheid van je organisatie. Wij geven je een persoonlijk advies en creëren een social media marketing plan dat goed aansluit op de boodschap die je jouw doelgroep wilt geven. Wil je net dat extra stapje meer doen voor meer bereik? We kunnen je ook helpen bij het promoten van berichten op social media.

Heb je interesse om het een en ander te bespreken in een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Neem contact met ons op.

Bekijk ons portfolio

 

 

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com