Apollo Vredestein BV is een internationaal bedrijf. Ze zijn een Nederlandse fabrikant van banden en onderdeel van Apollo Tyres LTD in India. Apollo Vredestein ontwerpt, produceert en verkoopt hoogwaardige banden van de merken Apollo en Vredestein.

www.apollovredestein.nl

Meer over Apollo Vredestein

Apollo Tyres Global R&D – Kerstfilm

Apollo Tyres Global R&D B.V. is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het testen van alle personenwagen- en bestelwagenbanden voor onder andere de merken Apollo, Vredestein en Dunlop. Dit doen zij met meer dan honderd R&D-specialisten uit verschillende werelddelen, maar ook voor klanten over de hele wereld. Aan het einde van ieder jaar willen zij deze mensen bedanken en dit doen ze door een persoonlijke e-mailing met dynamische boodschap te versturen. Wij mochten de afgelopen jaren deze kerstmailing met korte kerstfilm vormgeven en uitrollen!

Unieke en persoonlijke boodschap
De opdracht was om een concept te bedenken om alle klanten, partners en medewerkers ‘all over the world’ een e-mail te sturen met een unieke en persoonlijke kerstboodschap. Ook moest de e-mail worden afgesloten met de juiste contactpersonen eronder. Dit kon variëren van één contactpersoon tot veertien contactpersonen. Een heel dynamisch geheel kun je wel zeggen!Opmaak en implementatie
Gelukkig was dit niet onze grootste uitdaging, want deze lag in de opmaak en implementatie van de e-mail zelf. Er is namelijk geen universele standaard om een e-mail op te stellen, met de garantie dat hij overal op dezelfde manier (of überhaupt) aankomt. Dit verkleinde de mogelijkheden en onze creativiteit enorm. Maar het was geen optie dat de helft van de ontvangers de mail niet te zien kreeg. Dus gingen wij uiteindelijk toch voor save: een zwarte achtergrond met witte tekst, geen poespas, afbeeldingen of animaties. We hebben er natuurlijk wel rekening mee gehouden dat dit op verschillende devices moest werken. En we hebben uiteindelijk ook zelf, bij de klant op kantoor, de mailing verstuurd om er zorg voor te dragen dat de mailing niet als spam werd gezien, doordat de afzender een onbekende was.Geen uitdaging te groot
Maar geen uitdaging te groot voor AlienTrick. Dus gingen we aan de slag om de ‘saaie’ e-mail op te vrolijken met een supergave en dynamische kerstfilm. Helaas kon deze film dus niet in de mail worden afgespeeld, maar konden de ontvangers door middel van het klikken op een button het filmpje openen.Het kerstfilmpje heeft elk jaar een andere ‘look and feel’, waarin de kerstsfeer altijd centraal staat, net als de nieuwste banden. We beginnen elk jaar met een kort script, een verhaal dat naar een hoogtepunt toe loopt, namelijk de kerstboodschap. Naar aanleiding van het script werd er geschetst om de sfeer te bepalen. Daarna leefde ons motion team zich helemaal uit op de inhoud en de animatie. Zo hebben wij een aantal korte kerstfilms op mogen leveren voor een hele leuke klant die onze hulp, kennis en professionaliteit heel erg waardeerde.Meer weten?
Wil je meer weten over e-mailmarketing of over het maken van een unieke film? Neem dan gauw contact op met Maryke@AlienTrick.com!

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Tony van Schaik
  Tony van Schaik Front-end Developer
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Maryke Mondria
  Maryke Mondria Project Manager
 • Dennis Teusink
  Dennis Teusink Designer
 • Randy de Graaf
  Randy de Graaf Front-end Developer
 • Jurre Spiegelenberg
  Jurre Spiegelenberg Designer
Geïnteresseerd geraakt door deze Apollo Vredestein case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com