COC Twente-Achterhoek zet zich in voor de acceptatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI's).

Meer over COC Twente-Achterhoek

COC Twente-Achterhoek | Strategisch meedenken

Het COC Twente-Achterhoek zet zich in voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Dit doen zij voor de volle breedte van onze gemeenschap: jong, oud, allochtoon, autochtoon, atheïst of religieus, leer of lipstick, met of zonder kinderwens, doof, horend, hoog of laagopgeleid. Omdat in oktober de Coming Out Week plaatsvond en het COC tijdens deze week een evenement organiseerde, konden zij onze hulp goed gebruiken.

Strategiebepaling


Voor het COC hielden we ons bezig met de strategiebepaling. We dachten mee over een pakkende campagne en over de inrichting van het evenement met als doel vrijwilligers te werven en de naamsbekendheid van het COC een boost te geven. Het evenement vond op 11 oktober 2017 plaats bij de Blauwe Kater aan de Oude Markt in Enschede. Tijdens dit evenement kregen bezoekers een demonstratie van hoe het COC op scholen aandacht besteedt aan LHBTI’s en hoeveel vrijwilligers voor zowel het COC als voor LHBTI’s betekenen.Een fris design


Voor de campagne bestaande uit een nieuwe flyer, posters, ladingspagina’s, visuals voor op social media en een banner, maakten we een fris design en verzorgden we de content. Ook bedachten we een slogan: “Kun jij altijd jezelf zijn?”.
Om de naamsbekendheid van het COC te vergroten en zo veel mogelijk vrijwilligers te werven, hebben we drie campagnes ingezet: een naamsbekendheidcampagne, een wervingscampagne voor vrijwilligers (twee verschillende advertenties) en een wervingscampagne voor het evenement. Deze drie campagnes zijn ingezet via Facebook, Instagram en LinkedIn.PR


Om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor het evenement, hebben we ook de PR voor het COC verzorgd. We schreven en verstuurden een persbericht naar verschillende media. Deze werd erg goed opgepakt door onder andere Huis aan Huis Enschede en Nieuws Overijssel.Ook hulp nodig voor het bepalen van jouw strategie?


Neem contact met ons op. Dan gaan we dat regelen.

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Laura Schwarte
  Laura Schwarte Copywriter
 • Michel Piet
  Michel Piet Designer
 • Sara van den Oever
  Sara van den Oever Designer
 • Pim van der Werff
  Pim van der Werff Project Manager
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Marieke Bosman
  Marieke Bosman Online Marketeer
Geïnteresseerd geraakt door deze COC Twente-Achterhoek case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com