Bij de gemeente Hengelo kunt u terecht voor allerlei gemeentelijke zaken, zoals belastingen, subsidies, werk en inkomen, vergunningen en ontheffingen, zorg en welzijn en reizen en papieren. Via de website van de gemeente Hengelo kunt u bepaalde papieren aanvragen en afspraken inplannen.

www.hengelo.nl


Meer over Gemeente Hengelo

Gemeente Hengelo - Vacaturecampagne

Een jonge en frisse uitstraling. Dat is waar Gemeente Hengelo naar op zoek was voor haar vacaturecampagne gericht op jongvolwassenen. Aan ons de vraag om hierover mee te denken. Uiteraard!

Brainstormen

Gemeente Hengelo wilde graag jongvolwassenen werven voor hun twaalf openstaande vacatures. Het grote aantal vacatures voor jongvolwassenen heeft te maken met het generatiepact dat vorig jaar werd ingevoerd. Oudere werknemers krijgen de kans om minder te gaan werken waardoor instroom van jongeren gerealiseerd kan worden. In het eerste gesprek dat wij met gemeente Hengelo hadden, hebben we vooral gebrainstormd over hoe en wat. 

‘Werken bij gemeente Hengelo, dat is niks voor jou’

Na een interne brainstormsessie met onze teams van Design en Marketing zaten we er lekker in en bleven de ideeën maar komen. We mochten ‘out of the box’ denken. En dan laten wij ons natuurlijk helemaal gaan. Vooral Michel. Hij kwam al gauw met een triggerende slogan: ‘Werken bij gemeente Hengelo, dat is niks voor jou’. We waren het erover eens dat dit ‘m moest worden. We werkten het concept uit en presenteerde het aan gemeente Hengelo. Ze waren direct ontzettend enthousiast! Het randje opzoeken was voor de klant geen probleem. We zijn dan ook gauw aan de slag gegaan om de campagne verder uit te werken.

Fotografie: jong en fris

Voor de campagnebeelden wilden we graag jongvolwassenen fotograferen. Gemeente Hengelo kwam met het idee om haar eigen medewerkers hiervoor te gebruiken. In samenwerking met DONE. by Tjeerd Derkink zijn we bij gemeente Hengelo op bezoek gegaan om de foto’s te schieten. We hebben jonge medewerkers op de foto gezet om zo de doelgroep voor de vacaturecampagne het meest aan te spreken. Om de beelden nóg jonger en frisser te laten zijn, hebben we gekozen voor kleurrijke achtergronden. De campagnebeelden zijn niet te missen wanneer je in Twente woont. We hebben ervoor gekozen om ze langs de straten van Hengelo, Dinkelland, Enschede, Almelo en Tubbergen te plaatsen.

Herkenbaarheid

Parallel aan deze campagnebeelden hebben we de website opgezet, waar de jongeren de mogelijkheid krijgen om te solliciteren. Op deze website zijn de beelden verwerkt met het oog op herkenbaarheid. Met behulp van deze microsite hebben we goed de conversies kunnen meten. 
De website is hier te bekijken: http://werkenbijhengelo.nl/


Triggerende teksten 

We hebben de klant ook mogen helpen met het redigeren van de vacatureteksten. Deze konden een stuk triggerender geschreven worden, zodat ze beter aansloten op de doelgroep. Ook hebben wij korte samenvattingen mogen schrijven voor de succesverhalen die te vinden zijn op werkenbijhengelo.nl.

Instagram, LinkedIn en Facebook

Voor deze campagne hebben we gebruik gemaakt van Instagram, LinkedIn en Facebook. De meeste jongeren bevinden zich op deze kanalen. 

Livegang

Uiteindelijk is de gehele campagne op vrijdag 7 juli live gegaan, net voor het weekend! Vervolgens zijn we hard bezig geweest om deze campagne te monitoren en te optimaliseren waar nodig. De klant was tijdens het gehele proces nauw betrokken, wat zorgde voor een fijne samenwerking.

Veel besproken campagne

Samengevat hebben we de klant voorzien van een volledige vacaturecampagne met opvallende campagnebeelden, triggerende teksten, promoties langs de weg, promoties via social media én een microsite. Het is een ontzettend leuke en ludieke campagne geworden die al veel besproken is. De campagnebeelden zijn namelijk niet onopgemerkt gebleven. Zo schreef de Tubantia er al een artikel over en ook Hengelo’s Weekblad plaatste een stukje over de twaalf openstaande vacatures. We kunnen wel zeggen dat we ontzettend trots zijn op het resultaat! 

Wil je meer weten over het inzetten van een campagne? 

Stuur dan een mail naar Daphne@alientrick.com! Wij informeren en helpen je graag.


Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Michel Piet
  Michel Piet Designer
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Raymond van Cleef
  Raymond van Cleef Creative Director
 • Daphne Ardesch
  Daphne Ardesch Project Manager
 • Laura Schwarte
  Laura Schwarte Copywriter
Geïnteresseerd geraakt door deze Gemeente Hengelo case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com