Bij de gemeente Hengelo kunt u terecht voor allerlei gemeentelijke zaken, zoals belastingen, subsidies, werk en inkomen, vergunningen en ontheffingen, zorg en welzijn en reizen en papieren. Via de website van de gemeente Hengelo kunt u bepaalde papieren aanvragen en afspraken inplannen.

www.hengelo.nl


Meer over Gemeente Hengelo

Hengelobouwt aan een sprankelende website

Hengelo bouwt aan een nieuwe ontmoetingsplek! Het stadhuis wordt in ere hersteld, het stadskantoor zorgt voor excellente dienstverlening en het Burgemeester Jansenplein krijgt de allure die het verdient. Het project wordt in de zomer van 2019 opgeleverd. Een sprankelende website kon hierbij niet ontbreken en dus besloot Hengelobouwt ons in te schakelen! Het doel van de website? Informatie verstrekken over nieuwbouwprojecten vanuit de gemeente.

Bouw website en communicatieadvies

Rondom het project is een unieke containerwand gebouwd, waar het ontwerp van de website van is afgeleid. Naast het bouwen van de website hadden wij tijdens dit project ook een adviserende rol op het gebied van communicatie. Hengelo Bouwt kwam met de vraag hoe zij informatie het beste konden verstrekken: via een contactpagina? Een nieuwspagina? Een trigger? Wij adviseerden Hengelo Bouwt op welke wijze zij het beste gebruik konden maken van beelden en hoe zij dit aantrekkelijk konden maken. Deze adviserende rol hebben wij samen met Seneca vervuld. Wij realiseerden de front-end, zij de back-end. Wij werkten al eerder met Seneca samen. Ook deze keer verliep de samenwerking prettig. 

Websitebeheer

Om te voldoen aan de wensen met betrekking tot communicatie, is de website voor Hengelo Bouwt geheel responsive. Om de klant zoveel mogelijk op de hoogte te stellen en in de toekomst zelf de website te laten beheren, hebben wij in een aantal meetings het beheer van de website uitgelegd en een aantal richtlijnen aangegeven. Denk hierbij aan hoeveel regels tekst een kop moet hebben. 

Nieuwsbriefsysteem

Om bezoekers ook via de mail op de hoogte te stellen van alle ontwikkelingen, is er een nieuwsbriefsysteem toegevoegd. Dit systeem is gekoppeld aan het systeem van gemeente Hengelo.

Google Maps

Uniek aan de website is onder andere dat we een zelf ontworpen Google Maps-kaart hebben toegevoegd. Hier is in de bekende oranje kleur aangegeven waar het project plaatsvindt.


Samenwerking gemeente Hengelo

Voor gemeente Hengelo hebben wij bij AlienTrick al meerdere websites mogen bouwen. Denk hierbij aan de websites voor Twentebad en Bureau Hengelo (tegenwoordig Hengelo Promotie). De samenwerking tussen gemeente Hengelo en ons verloopt soepel. Zo ook weer tijdens dit project! 

Nieuwsgierig naar het verloop van de bouw? Houd www.hengelobouwt.nl dan goed in de gaten.

Meer weten over de bouw van deze website of wil je weten wat wij op dit gebied voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Karst van der Leij-Nijdam
  Karst van der Leij-Nijdam Front-end Developer
 • Sander Klaassen
  Sander Klaassen Front-end Developer
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Michel Piet
  Michel Piet Designer
 • Raymond van Cleef
  Raymond van Cleef Creative Director
 • Paul van Raalte
  Paul van Raalte Project Manager
Geïnteresseerd geraakt door deze Gemeente Hengelo case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com