LG is een internationale fabrikant binnen de consumentenelektronica. LG weet dat de meerwaarde van consumentenelektronica zit in het plezier dat u eraan beleeft. Daarom is het research van LG Electronics erop gericht om technologie te ontwikkelen die uw comfort vergroot en uw entertainment verbetert.

www.lg.com

Meer over LG Electronics

LG Climate Solutions | Redesign website

LG Climate Solutions, die zorgt voor het perfecte binnenklimaat, richt zich op de B2B-markt. De website van LG Climate Solutions was erg verouderd en dus zeker aan vernieuwing toe. Aan ons de eer om het redesign van deze website te verzorgen! 

Gebruikerservaring
Tijdens het ontwikkelen van het redesign hebben we vooral rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid. We hebben de teksten geoptimaliseerd en het front-end redesign gemaakt conform de styleguide van LG. Zo is bijvoorbeeld de indeling van de homepage volledig aangepast.

Navigatie
Ook hebben we meer details toegevoegd over de verschillende producten. Voorheen was er aan de linkerkant van de website een sidebar te vinden met daarop alle producten. Inmiddels bestaat de hele productpagina uit ‘tegels’. Wanneer je op deze tegels klikt, beland je op de categoriepagina. Klik je door? Dan kom je terecht op de detailpagina waar uitgebreide informatie over het product wordt gegeven.

Nieuwe functionaliteiten
De website heeft er vooral veel functionaliteiten bijgekregen. Zo kan men inmiddels zien wat de leestijd van een bepaald nieuwsbericht is, kunnen berichten op detailpagina’s direct gedeeld worden via social media, is er een formulier toegevoegd zodat er sneller conversie plaats kan vinden en is er ‘lazy load’ toegevoegd aan zowel de nieuws- als referentiepagina. Dit houdt in dat de items automatisch worden bijgeladen wanneer je naar beneden scrolt. Ook de layout van het menu is aangepast. Hierin is een submenu toegevoegd. Zo kun je sneller naar de dieptepagina van een product gaan. Info over het product staat nu ook al kort in het submenu.

Ook handig: wanneer je een nieuwsitem of referentie leest, vind je onderaan de pagina andere relevante artikelen. De artikelen die hier getoond worden zijn gebaseerd op de categorie waaruit het item komt dat je op dat moment leest.

Websitebreedte
Een groot verschil tussen het redesign van de website en de ‘oude’ website, is dat de ‘oude’ website een gefixeerde breedte had van 960 px. De nieuwe website is breder opgezet en heeft nu een breedte van 1280 px.

LG Academy
Op basis van usability hebben we de LG Academy-pagina aangepast. We hebben gekeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat gebruikers de stappen makkelijker doorlopen. We maakten een restyle waarbij we bijvoorbeeld een winkelmandje hebben toegevoegd waarin te zien is welke trainingen je hebt aangevinkt.

Triggers
De ‘tegels’ op de oude website gaven geen vorm van interactie met de gebruiker. Het was voor de gebruiker daardoor vaak niet duidelijk dat er iets met de tegel gedaan kon worden. Om hier verandering in te brengen, hebben we ervoor gezorgd dat de tegel rood wordt wanneer je er met je muis op gaat staan. Zo wordt duidelijk dat je er iets mee kunt doen.

Ook toe aan een redesign van jouw webshop of website?
Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Sara van den Oever
  Sara van den Oever Designer
 • Marieke Bosman
  Marieke Bosman Online Marketeer
 • Sander Klaassen
  Sander Klaassen Front-end Developer
 • Peter van den Dungen
  Peter van den Dungen Software Developer
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Paul van Raalte
  Paul van Raalte Project Manager
 • Laura Schwarte
  Laura Schwarte Copywriter
Geïnteresseerd geraakt door deze LG Electronics case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com