De ROSEN Groep is een high-tech onderneming die de olie en gasindustrie in meer dan 120 landen bedient. De ROSEN Groep heeft op dit moment met meer dan 2200 medewerkers wereldwijd een toonaangevende positie bereikt op het gebied van inspectie en integrity management voor diverse installaties, zoals pijpleidingen en opslagtanks.

www.rosen-group.com

Meer over ROSEN

ROSEN DBS Infographic


Nieuwe businessunit ROSEN DBS in de markt

ROSEN uit Duitsland kwam vorig jaar bij ons met de vraag of wij wilden helpen bij de marketing van hun nieuwe businessunit: ROSEN Digital Business Solutions (DBS). ROSEN DBS streeft hiermee om IT-gerelateerde werkprocessen te optimaliseren voor middelgrote bedrijven. Een leuke uitdaging die wij zeker niet uit de weg konden gaan.

In 2016 zijn we begonnen met een aantal marketingsessies. Waarin we samen met de klant de identiteit van de businessunit definieerden. Eigenlijk werd direct al in de basis uitgewerkt welke marketingmiddelen er nodig waren: een website, een bedrijfsfilm en een key visual.

Binnen AlienTrick werken we samen in teams van verschillende divisies om de klant zo goed mogelijk te bedienen. In dit team werkte marketing, motion, design en web nauw met elkaar samen. Nadat we de briefing kregen met daarin de uitgewerkte marketingstrategie en wensen van onze klant konden we aan de slag!

Key Visual

De basis voor het hele project stond of viel met de key visual. Deze bepaald de stijl voor de rest van het project daarom moest dit een visueel, maar ook verhalend een sterke afbeelding zijn. Samen zijn we met het idee gekomen om voor de key visual een ‘ROSEN-wereld’ te creëren, een mini-stad bestaande uit de gebouwen die ROSEN wereldwijd bezit. Vanuit de key-visual is later een cinemograph gemaakt en deze is verwerkt in website. Wij hebben de website ontworpen en opgemaakt in HTML/CSS pagina’s, waarbij de ICT-afdeling van ROSEN zelf de website uiteindelijk kan implementeren. 

Infomercial

Om het concept op een snelle, interessante en duidelijke manier te vertellen hebben we samen gekozen om een film te maken. Het doel was om een technisch vooruitstrevende film te maken die het progressieve karakter van ROSEN DBS moest weergeven. Als basis voor de film hebben we elementen uit de key visual gehaald en deze geanimeerd. Een combinatie van tekst in beeld en een voice-over versterken het verhaal van ROSEN DBS.

VR/Hololens

Vanwege het progressieve karakter van RosenDBS zochten ze ook naar nieuwe manieren om het concept te presenteren aan potentiele klanten. Via de keyvisual zijn we gekomen op het idee om het concept te presenteren in VR. Nieuwe technieken zoals Oculus Rift en Microsoft Hololens zorgden voor een flink stuk R&D op onze motion afdeling. Allereerst hebben we een simpel voorbeeld van VR gepresenteerd aan het management. Na het positieve resultaat volgt er meer.

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Jurre Spiegelenberg
  Jurre Spiegelenberg Designer
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Joël Heethaar
  Joël Heethaar Designer
 • Dennis Teusink
  Dennis Teusink Designer
 • Daphne Ardesch
  Daphne Ardesch Project Manager
 • Roland Nieuwenhuis
  Roland Nieuwenhuis Project Manager
 • Raymond van Cleef
  Raymond van Cleef Creative Director
 • Coen La Poutre
  Coen La Poutre Designer
Geïnteresseerd geraakt door deze ROSEN case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com