Smart Talent Grid verbindt en begeleidt technische bedrijven en brancheorganisaties, private- en publieke scholen én getalenteerde studenten. Deze partijen komen samen via één centraal online platform waar zij de perfecte match kunnen vinden.

http://smarttalentgrid.nl/

 

Meer over Smart Talent Grid

Smart Talent Grid identiteit

In 2015 kwam Jeroen Boerkamp (founder Smart Talent Grid) bij ons terecht met zijn bedrijf Technisch Werk Nederland/Twente. Voor dit bedrijf mochten we destijds de merkidentiteit verzorgen. Niet veel later vertelde Jeroen ons met veel enthousiasme over zijn nieuwe concept: uniek en vernieuwend. Aan ons de eer om het concept om te zetten in middelen.

Merkidentiteit


We bedachten als allereerst het belangrijkste: een naam. In slechts één sessie waren we eruit. De naam ‘Smart Talent Grid’ werd vervolgens geanalyseerd en goed bevonden door zowel de klant als door onze designers. We schoten dus direct in de roos. Wil je meer weten over hoe wij naamcreaties normaal gesproken aanvliegen? Neem dan gerust contact met ons op!


Na het vinden van de naam schreven we een strategisch marketingplan, welke werd doorgetrokken in een tactisch en operationeel plan waarin we de verschillende marketingmiddelen hebben beschreven.
Strategie


Smart Talent Grid richt zich op drie verschillende doelgroepen: talenten, scholen en werkgevers. Om deze drie doelgroepen te bereiken, was voor elke doelgroep een andere aanpak nodig. We schreven een overall strategie en een strategie per doelgroep. Dit omdat Smart Talent Grid nieuw is in de markt. De strategie hebben we gepresenteerd, samen met de juiste middelen en planning. Zo was alles overzichtelijk gedurende het hele proces.Het hart van Smart Talent Grid


Ook mochten we meedenken over het hart van Smart Talent Grid: de op maat gemaakte software. Om werkgevers, scholen en talenten zo goed mogelijk te matchen op basis van verschillende criteria en dit aan elkaar te koppelen, is op maat gemaakte software nodig. Deze software is geheel door ons ontwikkeld en bevat een aantal subonderdelen.Van intelligente algoritmes tot communicatiemodellen


Ten eerste hebben we een intelligent algoritme en portaal ontwikkeld, waarmee bedrijven en studenten zo goed mogelijk gematcht kunnen worden. Een persoonlijkheidstest is onderdeel van het algoritme. Deze wordt door zowel het bedrijf als de student ingevuld. Het bedrijf voert in naar welke kenmerken hij op zoek is en matcht deze met de persoon met die kenmerken. Het algoritme zorgt ervoor dat deze matcht. De kenmerken zijn opgesteld door Smart Talent Grid. Hoe goed de persoon matcht met het bedrijf of met de vacature, krijg je te zien aan de hand van een percentage.Communicatiefunnel


De website van Smart Talent Grid is het centrale punt waar alle verdere uitingen naartoe leiden. Het was dus zeer belangrijk om op de website zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat Smart Talent Grid is en hoe het precies werkt. Op de website is daarom onderscheid gemaakt tussen talenten, werkgevers en scholen. De website linkt naar het portaal waar bedrijven en talenten zich in kunnen schrijven.
Online campagnes


Om Smart Talent Grid goed in de markt te zetten, hebben we gebruik gemaakt van zowel on- als offlinecampagnes. Per doelgroep hebben we een andere strategie gebruikt. We hebben online campagne gevoerd via social media, via een displaycampagne, via een searchcampagne en via een nieuwsbrief. Omdat Smart Talent Grid nieuw op de markt kwam, hebben we ook een persbericht geschreven welke al gauw werd opgepakt door Metaal Magazine.
Offline campagnes: direct mail, posters en brochure


Op offline gebied hebben we een direct mail verzonden naar werkgevers en hebben we posters ontwikkeld voor scholen. Ook ontwikkelden we een brochure om het netwerk van Smart Talent Grid uit te breiden.
De direct mail was erg bijzonder, want er zat een boodschap in verstopt. Zichtbaar waren de woorden: ‘Loopt u al warm voor Smart Talent Grid?’. Wanneer je vervolgens met je vinger over het zwarte vlak eronder wreef, kwam de volgende boodschap tevoorschijn: ‘Keep exploring, reaching out and connecting’.

Saleshelden


Voor dit project hebben we niet alleen met Jeroen samengewerkt, ook Saleshelden speelde een grote rol. Met een speciaal belteam belt Saleshelden potentiële gebruikers van Smart Talent Grid om zo het aantal inschrijvingen te verhogen. We hadden een goede driehoeksverhouding met Saleshelden en Smart Talent Grid.Livegang


Op 10 juli is de website live gegaan en zijn alle campagnes gestart. Samen met Smart Talent Grid en Saleshelden hebben we afgeteld en geproost op de livegang! Na livegang hebben we de campagnes gemonitord en waar nodig geoptimaliseerd.Intensieve samenwerking


Dit hele proces hebben we samen met de klant aangevlogen. Wat erg gaaf was aan deze klus is dat we over alles mee mochten denken. We zijn ontzettend tevreden over het eindresultaat en hebben er de volste vertrouwen in dat er vele perfecte matches gevonden zullen worden tussen talenten, werkgevers en scholen!Meer weten? Neem contact met ons op!

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Marieke Bosman
  Marieke Bosman Online Marketeer
 • Daphne Ardesch
  Daphne Ardesch Project Manager
 • Laura Schwarte
  Laura Schwarte Copywriter
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Tony van Schaik
  Tony van Schaik Front-end Developer
 • Ivo Keizers
  Ivo Keizers Project Manager
 • Daniël Amelink
  Daniël Amelink Software Developer
 • Raymond van Cleef
  Raymond van Cleef Creative Director
 • Marlou Scholten
  Marlou Scholten Front-end Developer
 • Michel Piet
  Michel Piet Designer
Geïnteresseerd geraakt door deze Smart Talent Grid case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com