De Stichting Twente Branding bouwt aan een sterk en onderscheidend merk Twente.  Twente Branding is door ondernemend, onderzoekend, onderwijzend Twente en overheid (de vier O’s) in het leven geroepen en richt zich op de positionering van Twente als de meest ondernemende hightech regio van Nederland. Naast bewaken en laden van het merk Twente faciliteert, verbindt en ondersteunt Twente Branding initiatieven, projecten en programma’s die leiden tot versterking van het merk Twente als ondernemende hightech kennisregio. 

www.twente.com

Meer over Twente Branding

Themacampagnes inzetten voor Twente Branding

Hoe trek je meer bezoekers naar je website en hoe vergroot je het bereik op social media? Die vragen kregen wij van Twente Branding. Samen met Twente Branding hebben we een online marketingstrategie opgezet om de gestelde doelen te behalen. Dit hebben wij gedaan voor verschillende themacampagnes!
Twente Branding heeft als doel om Twente te profileren als hightech regio in Nederland. Voor deze profilering bedachten zij de zogenoemde themacampagnes. Het idee van een themacampagne is dat de website Twente.com twee of drie maanden lang in het teken staat van een hightech speerpunt waarin Twente koploper is, bijvoorbeeld nanotechnologie of creatieve technologie. De 12 artikelen over dit thema dienen hierbij als bewijsvoering en moeten de doelgroep inspireren.

De vraag vanuit de klant


Twente Branding vroeg ons hoe we meer bezoekers naar de artikelen kunnen trekken om de boodschap online zo breed mogelijk te verspreiden binnen Nederland.

Onze aanpak

Gezien elk thema een andere doelgroep heeft, voeren we eerst per thema een kanalenonderzoek uit. Het thema ‘startups’ heeft bijvoorbeeld andere geïnteresseerden dan het thema ‘creatieve technologie’. Op basis van het kanalenonderzoek bepalen we vervolgens de strategie per themacampagne; welke kanalen zetten we in en hoe belangrijk zijn deze kanalen in de campagne. Zo krijgt elk kanaal zijn eigen weging en budget.

De doelgroep van het thema ‘startups’ bevindt zich bijvoorbeeld veel op LinkedIn. Bij deze campagne hebben we LinkedIn dus een hogere weging en budget gegeven in vergelijking met andere campagnes. Bij het thema ‘creatieve technologie’ spreek je de doelgroep sneller aan via Facebook. Bij deze campagne was de weging en het budget voor Facebook groter.  

Voor de meeste campagnes zetten we social media in, in combinatie met een AdWords campagne. Op social media maken we gebruik van zowel organische als betaalde posts. De betaalde updates targetten we op de juiste doelgroep, zodat het bericht alleen terecht komt bij de juiste mensen. Ook bij AdWords maken we gebruik van targetting.

Naast de online strategie maken we voor de themacampagne ook een campagnebeeld op. Dit beeld staat centraal tijdens de hele campagne. Deze key-visual gebruikt Twente Branding op social media, maar ook in hun e-mailfooter bijvoorbeeld. Voor enkele campagnes denken we zelf mee met de slogan. Een triggerende slogan die de gehele campagne gecommuniceerd wordt.

Daarnaast lenen sommige thema’s zich voor een mooie video. Hiervoor krijgen we beeldmateriaal aangeleverd. De bumper van de video heeft onze motion divisie gemaakt. Hierin komt het logo op een dynamische manier naar voren. Zo heeft de kijker direct herkenning.

Om het beste uit de campagne te halen monitoren we de prestaties regelmatig. Zo kunnen we altijd bijsturen op het juiste moment.

Onze werkwijze


Samen met de klant tot het beste resultaat komen, dat is wat wij het liefste doen. Deze opdracht van Twente Branding is hier een mooi voorbeeld van. Van begin tot eind spelen we steeds opnieuw bij elke campagne een één-tweetje.

Twente Branding levert de doelgroep en het budget aan, wij zoeken de juiste kanalen erbij en doen een voorstel voor de weging en het budget. Twente Branding geeft ideeën voor een campagne beeld in een lightroom, en wij koppen hem in. De ene keer doet Twente Branding een voorzet voor de slogan, de andere keer bedenkt AlienTrick hem. Twente Branding levert videomateriaal aan, wij monteren dit tot een strakke film en ontwerpen een mooie bumper voor het begin en einde van de film, etc. Hieronder is de video van de themacampagne Creatieve Technologie te zien.Ook de kruisbestuiving tussen de teamleden met verschillende expertises werkt goed. Per themacampagne werken we samen met hetzelfde team, zowel van motion, design als online marketing.

Banners voor een bannercampagne worden van verschillende kanten bekeken; Welk beeld spreekt het meest aan bij de doelgroep? Wat is technisch mogelijk? Wat komt grafisch het mooist uit? Zo houden we elkaar scherp en komen we tot het beste resultaat.

Het uiteindelijke resultaat


In totaal hebben we nu zes campagnes opgezet met Twente Branding. De toegepaste campagnestrategie vergroot het bereik op social media gemiddeld met 300% per campagne. Per campagne bereiken we gemiddeld 607.277 mensen via social media en 579.071 mensen via AdWords. Gemiddeld komen er 8.334 mensen op de campagnewebsite.

Bekijk de website hier: https://www.twente.com/themas/


Benieuwd hoe we jouw bereik kunnen vergroten? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek en stuur een mail naar Daphne@alientrick.com

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Sara van den Oever
  Sara van den Oever Designer
 • Daphne Ardesch
  Daphne Ardesch Project Manager
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Roland Nieuwenhuis
  Roland Nieuwenhuis Project Manager
 • Coen La Poutre
  Coen La Poutre Designer
 • Marieke Bosman
  Marieke Bosman Online Marketeer
 • Ivo Keizers
  Ivo Keizers Project Manager
Geïnteresseerd geraakt door deze Twente Branding case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com