VillaVélo is een uniek wielerhotel dat zich voornamelijk richt op wielrenners en mountainbikers, maar ook recreatieve fietsers kunnen er terecht. Het hotel biedt plek voor ruim dertig gasten en beschikt over een eigen werkplaats en een beveiligde stalling. Na de trainingsritten kunnen de wielrenners bijkomen in de sauna, jacuzzi of in het openbare wielercafé. Het wielerhotel staat bekend om haar unieke elementen en arrangementen.

www.villavelo.nl

Meer over Villavélo

Uniek concept: VillaVélo

Een wens werd een idee… een idee werd een plan en het plan werd de opening van het unieke wielerhotel VillaVélo!

Maarten Nijland, professioneel wielrenner en meervoudig Nederlands kampioen, kwam in 2015 met zijn idee naar ons toe. Hij enthousiasmeerde ons met zijn unieke concept. Samen met het Twents Gastenhoes was hij van plan een wielerhotel te openen in Ootmarsum. Een idee dat nog vormgegeven moest worden en waar wij als AlienTrick heel enthousiast van werden, we konden niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

 

In 2015 zijn we gezamenlijk begonnen met een aantal sessies. Allereerst een brainstormsessie over de formulering van de naam. Want bij een uniek concept hoort ook een unieke naam. Een naam die niet alles weggeeft en je nieuwsgierig maakt, maar toch weergeeft wat het is. Na één sessie waren we het eens: VillaVélo!

VillaVélo moest in huisstijl nog vormgegeven worden en deze eer was aan ons. We waren geheel vrij en dat is natuurlijk voor een designer de allerleukste opdracht. Naast het woordmerk was het toevoegen van een passend beeldmerk een wens van ons. Zodat VillaVélo op alle uitingen visueel goed herkent zou worden. Het gebruik van het fietsje als “i” in de VillaVélo zorgt daarvoor. Het Twente onder VillaVélo kenmerkt dat het zich bevindt in het mooie Twente, een USP voor VillaVélo. Hierna hebben we de huisstijl doorgetrokken in de website, waar de beleving voorop staat.

We hebben de klant nauw betrokken bij het proces en samen voor een unieke en sterke uitstraling gezorgd. Want wat maakt VillaVélo nou zo uniek? Naast dat het een wielerhotel is, is het veel meer dan dat. Het is een hotel waar je niet alleen kunt blijven overnachten, maar juist komt om in de buurt te fietsen, wielrennen of zelfs te mountainbiken. De prachtige omgeving van Ootmarsum zorgt voor veel wandel- en fietsroutes. Dit kan op eigen kracht, maar er kan ook een clinic geboekt worden, welke verzorgd wordt door BikeChallenge (ook opgericht door Maarten Nijland). Het hotel biedt alles aan wat een wielrenner of mountainbiker nodig heeft: van een wasplaats voor de fietsen, kleedruimtes en een wielercafé waar er na de tijd met elkaar bijgekletst en uitgerust kan worden. De expertise van BikeChallenge in de wielerwereld en de expertise van Twents Gastenhoes in de hotelbranche, maakt VillaVélo tot een succes.

We hebben de klant voorzien van veel marketingadvies, meegedacht met de naam en de gehele huisstijl doorgetrokken in website en andere middelen, zoals de signing aan de buitengevels. Wij zijn er trots op!

Bekijk de website hier: http://villavelo.nl/

Wil je meer weten over onze marketingaanpak? Stuur dan een mail naar daphne@alientrick.com voor een vrijblijvend gesprek.  

Diensten binnen dit project

Aan dit project werkten mee

 • Marlou Scholten
  Marlou Scholten Front-end Developer
 • Paul van Raalte
  Paul van Raalte Project Manager
 • Martijn Houtman
  Martijn Houtman Designer
 • Tony van Schaik
  Tony van Schaik Front-end Developer
 • Alien
  Alien Extraterrestrial Creativity
 • Raymond van Cleef
  Raymond van Cleef Creative Director
 • Daphne Ardesch
  Daphne Ardesch Project Manager
Geïnteresseerd geraakt door deze Villavélo case?
Neem dan contact met ons op.
074 - 76 20 200 / info@alientrick.com

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com