Divisie
Software & apps

Software & apps

Wij maken software op maat om onze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen. Geen organisatie is hetzelfde en dat is één van de redenen waarom wij het zo belangrijk vinden om jou persoonlijk te adviseren. Ditzelfde geldt voor de applicaties die wij bouwen: deze ontwikkelen we op basis van jouw wensen en eisen.

Tailor made software

Klanten met een wens voor een automatiseringsslag helpen wij graag bij zowel kleine als grote projecten. Hierbij maken we gebruik van verschillende projectmanagementmethodes, zoals Agile en Waterval. Bij een Agile project staat het eindproduct vooraf nog niet volledig vast. Tijdens het project kan de inhoud nog veranderen, bijvoorbeeld naar aanleiding van bepaalde wensen die tijdens het project ontstaan. Het voordeel van deze projectaanpak is dat de methode gericht is op kwaliteit door in kleine stappen het project aan te vliegen, waardoor er gaandeweg nog makkelijk bijgestuurd kan worden. Bij de Watervalmethode loopt de ontwikkeling van een project vloeiend naar beneden. Dit betekent dat er een aantal fasen doorlopen worden totdat we bij het eindproduct komen, waarbij de scope van het project vooraf geheel bekend moet zijn. Dit zijn slechts twee voorbeelden van projectmanagementmethodes waar wij gebruik van maken. Door het type project goed te analyseren bepalen we voor welke projectaanpak we kiezen.

Dit zijn voorbeelden van type maatwerk software waar wij graag voor je mee aan de slag gaan:

 • Automatiseren van taken en processen in je organisatie (webshopkoppelingen, Outlook plug-ins, dashboards etc.)
 • Ontwikkelen van platformen voor je klanten (klantportalen)
 • Interactieve software (bijvoorbeeld voor relatieonderhoud op beurzen)
 • Software voor het aansturen en monitoren van hardware (Internet of Things)
 • Community platformen
 • Portfolio software

(Serious) gaming

Wij kunnen volledig in huis serious games en games ontwikkelen. Serious gaming is een ideaal middel om informatie mee over te brengen. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten om intern in je organisatie trainingen te geven of dit voor je klanten te doen. Het is een leuke manier om je merk of product in de markt te zetten en aandacht te geven. Ook op een beurs kun je je klanten kennis laten maken met je merk door middel van een serious game. Hierdoor hebben je (potentiële) klanten direct een leuke ervaring met je merk. Naast de serious games, ontwikkelen wij ook games in de vorm van een gadget. Deze zijn in te zetten op een beurs of in je showroom om iemand op die plek een leuke ervaring te geven. Waar een serious game vaker informatief is, is dat bij een gewone game niet het geval en is deze vooral bedoeld om de klant een leuke ervaring te geven in aanraking met je merk of product.

Onze softwareafdeling ontwikkelt de techniek van de (serious) games en de motionafdeling werkt aan de visualisatie van de game. We gaan graag eens met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op en maak een afspraak.

Interactive software

Met interactieve software kun je je (potentiële) klanten op een andere, leuke manier kennis laten maken met jouw product of merk. Door nieuwe technologieën te gebruiken biedt dit een unieke en leuke ervaring. Wij denken dat interactieve software de toekomst gaat zijn op het gebied van uitingen en de aansturing van software. We zijn erg enthousiast over de technieken die we hiervoor in kunnen zetten!

Interactive Projection Mapping

Interactive Projection Mapping is een techniek waarmee je een videobeeld op een complexe manier op een vorm projecteert, zoals op een object met onregelmatige oppervlakten. Met sensoren kunnen we bewegingen van mensen detecteren, zodat er interactie ontstaat.

Digital Host

Een digital host is een leuke manier om informatie te geven, waarbij het scherm kan worden aangestuurd met interactie in plaats van met een muis of touchscreen. Met een digital host die volledig interactief is kunnen we een complete interactieve ervaring creëren. Door met een game engine te werken zal de digital host zich echt kunnen richten tot de persoon die voor het scherm staat.

Ocoulus Rift en HoloLens

Daarnaast zetten we diverse andere technieken in voor virtualisatie, zoals de Oculus Rift. Dit is een virtual reality bril waarmee je echt in een film of spel wordt meegenomen. Je kunt zelf ronddraaien en alle kanten op kijken. Dit is een perfect middel om nieuwe oplossingen mee te ontwikkelen en innovatieve concepten te bedenken. In de toekomst willen we ook graag aan de slag met de HoloLens: een reality bril die op Windows 10 draait, waarmee een hologram in de echte wereld geprojecteerd kan worden.

Met al deze gave mogelijkheden kunnen we op een bijzondere manier in 3D een product of merk laten zien in de vorm van een showcase van een project of een (serious) game. Dit geeft een unieke ervaring en zorgt voor veel aandacht voor jouw merk of product. Al deze interactieve software is in te zetten in showrooms, op beurzen, in laboratoria, etc. De mogelijkheden zijn enorm! We zien de markt deze kant opgaan en we spelen hier dan ook graag op in. Wil je meer weten? Neem contact met ons op en wij vertellen je alles over deze gave nieuwe technieken.

Mobile applications

Ben je op zoek naar een partij die een mobiele app kan ontwikkelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Een mobiele app is geschikt om te gebruiken in diverse situaties. We inspireren je graag met de volgende voorbeelden:

 • Ter ondersteuning van je dienstverlening
 • Voor marketingdoeleinden: gadgets en (serious) gaming
 • Om verkopen te stimuleren
 • Voor intern gebruik

Uiteraard zorgt onze designafdeling ervoor dat de app gebruiksvriendelijk is. Zij denken mee over hoe de app eruit gaat zien en wat je er mee wil communiceren. Daarnaast is het van essentieel belang dat de app goed aansluit op het imago van je organisatie of je doelstellingen. Wij nemen dit als uitgangspunt voor het ontwikkelen van een mobiele applicatie. Wat wil je uitstralen als bedrijf, wat is je doelgroep en wat zijn je doelstellingen? Deze aspecten houden wij altijd in ons achterhoofd. Je wilt tenslotte dat jouw klanten je applicatie echt gaan gebruiken.

Mobiele apps zijn ideaal om jouw doelgroep te bereiken. Wij ontwikkelen applicaties voor alle besturingssystemen:

 • Android
 • iOS
 • Windows Phone

Of je nu een Android telefoon hebt, een iPhone of een Microsoft Windows Phone, de apps die wij ontwikkelen zijn geschikt voor al deze apparaten. Natuurlijk is de app ook te bereiken via alle soorten tablets.

Mobiele applicatie gebruiken

Ter ondersteuning van je dienstverlening
Een app is ideaal om een betere dienstverlening te bieden aan je klanten. Daarnaast is het erg geschikt om te gebruiken voor marketingdoeleinden. Spoor je gebruikers aan tot actie en maak ze enthousiast via de applicatie.

Voor marketingdoeleinden: gadgets en (serious) gaming

Een app kun je goed inzetten om een marketingcampagne kracht bij te zetten. Door middel van gadgets en (serious) games kun je een leuke ervaring creëren en op die manier je doelgroep kennis laten maken met het product dat je op de markt wil zetten.

Om verkopen te stimuleren

Natuurlijk zijn mobile applications ook het perfecte middel om verkopen mee te stimuleren. Je kunt je producten bijvoorbeeld in de app aanbieden, zodat je klanten direct een aankoop via hun smartphone kunnen doen. Ook is het mogelijk om een webshop in de vorm van een applicatie te laten maken. Andere mogelijkheden zijn een productconfigurator, een aanbiedingsapp en proximity app.

Voor intern gebruik

Tot slot adviseren wij om een app bedrijfsmatig te gebruiken. Gebruik de applicatie voor intern gebruik en zorg voor een efficiëntere manier van werken. Ook is het een optie om door middel van gadgets of gaming het personeel een leuke ervaring te bieden, door bijvoorbeeld intern een event te organiseren.

Web applications

Je kunt goed bij ons terecht voor interne automatisering en het maken van portalen voor bedrijven. Om je een idee te geven van onze diensten behandelen we een paar voorbeelden.

Een webapplicatie is goed in te zetten als portaal voor je klanten. Een goed voorbeeld hiervan is een portaal voor een energieleverancier, waar klanten kunnen inloggen en zaken kunnen regelen. Ook ben je bij ons aan het juiste adres voor CRM-systemen die we specifiek op maat ontwikkelen. Dit is ideaal om de sales van je bedrijf mee vast te leggen of voor specifieke processen die apart moeten worden vastgelegd. Bovendien ontwikkelen wij portalen om je klanten tools te geven om de dienstverlening goed te kunnen afnemen. Kortom, er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Het realiseren van een omgeving waar er veel geautomatiseerd moet worden kan ook een complexe website zijn, zoals Marktplaats of een complexe webshop. Hierbij is maatwerk nodig om de bezoeker van deze website of webshop te helpen. Ook dit zien wij als een webapplicatie waar onze softwareafdeling zich mee bezighoudt.

Voordelen van web applications

Met een webapplicatie kun je de bedrijfsprocessen van je organisatie een stuk efficiënter maken. Het kan hierbij gaan om de meest uiteenlopende processen: van commerciële en administratieve tot logistieke processen. Een reden om te kiezen voor een webapplicatie in plaats van een mobiele applicatie, is omdat de sensoren en het gedrag van de telefoon niet nodig zijn voor de oplossing. Wij hebben een jarenlange ervaring met complexe processen en onze developers hebben de juiste programmeerkennis in huis om jouw web applicatie perfect te laten aansluiten bij jouw wensen. Voor een web applicatie hoef je geen speciale software te installeren. Je kunt de applicatie gebruiken vanaf elk apparaat dat een internetverbinding heeft. Dit kan een computer en laptop zijn, maar ook een tablet of smartphone. Voor de gebruikers is dit een groot voordeel.

Bekijk ons portfolio

 

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com