Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Calibri verdwijnt!

Bierstadt? Grandview? Seaford? Skeena? Tenorite? Een nieuwe vakantiebestemming? Nee, dit zijn de vijf nieuwe lettertypes van Microsoft!

Het is tijd voor verandering volgens Microsoft. Het bijna niet weg te denken lettertype Calibri is sinds 2007 één van de standaard lettertypen. Dit lettertype heeft ons 15 jaar lang trouw gediend, maar toch denkt Microsoft dat het tijd is voor verandering.

Van de vijf nieuwe, wordt één uiteindelijk de nieuwe standaard. De overige vier zullen alsnog beschikbaar zijn in het lettertype menu, zo ook Calibri.

Branding en lettertype

Wellicht maak jij ook wel gebruik van een standaard lettertype binnen jouw bedrijf. Ook dit heeft te maken met jouw branding. Een standaard lettertype geeft vaak een eerste indruk.

Het is een visuele identiteit die we presenteren aan anderen door bijvoorbeeld: een e-mail, offertes of rapportages. Het gebruik van een lettertype is een kritisch onderdeel van jouw visuele identiteit. Het geeft persoonlijkheid en bepaalt de context. Bij het kiezen van een lettertype, gaat het niet alleen om de juiste. Denk bijvoorbeeld aan de kleur en de grootte hiervan. Elk element heeft invloed op jouw branding. Misschien maak jij ook wel gebruik van het lettertype Calibri.

 

Geen standaard meer

Nu dit straks geen standaard meer is, is het belangrijk om je instellingen nog eens na te lopen of te bedenken of een ander lettertype passend is.

Branding is de ervaring die klanten hebben met jouw bedrijf. Klanten zien jouw e-mail of website en krijgen hier een bepaalde ervaring bij. Bij het gebruik van een niet passend lettertype, kan jouw bedrijf een verkeerd beeld creëren voor de klant. Het inzetten van het juiste lettertype kan zorgen voor meer interesse, het opwekken van vertrouwen en het geven van het juiste gevoel. Allemaal kritische punten voor een succesvolle branding die zeker niet onderschat moeten worden.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Hoe zit dat in jouw bedrijf?

Welk lettertype gebruik jij bijvoorbeeld bij het versturen van een e-mail? Geeft dit het gevoel weer wat je als bedrijf wil neerzetten? En gebruik je deze alleen voor e-mail of ook ergens anders? Zeker goed om eens bij stil te staan. Microsoft heeft in ieder geval wat extra lettertypes toegevoegd die jij zeker moet uitproberen. Over een aantal maanden gaat Microsoft namelijk deze vijf evalueren met feedback van jou als gebruiker. Welke ga jij uitproberen?

Contact

we horen graag van je

Jeroen

Senior designer

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: 074 76 20 200, graag zelfs!