Divisie Web

Web

Onze divisie web bestaat uit meerdere specialisten die jouw website of webshop ontwerpen en ontwikkelen. Wij nemen dus zowel het grafische gedeelte als de technische realisatie op ons. Door de nauwe samenwerking tussen onze verschillende divisies komen we samen tot de mooiste en gebruiksvriendelijkste websites en webwinkels.

Webdesign

Wanneer je bij AlienTrick komt met de vraag om een website te laten bouwen, begint dit met een samenwerking tussen de afdelingen web en design. Voordat een website gebouwd kan worden, moet deze worden ontworpen. Uiteraard starten we met een gesprek om jouw wensen en eisen te bespreken. We beginnen met de eerste wireframes en vervolgens gaan we bezig met het functioneel ontwerp. Hiermee zetten we de basis voor jouw website, waarin alle te ontwikkelen functionaliteiten van de website worden beschreven. Vervolgens gaan onze webdesigners aan de slag om jouw website te ontwerpen. Dit resulteert in een visueel ontwerp, waarbij we steeds dichterbij een mooie website in de huisstijl van jouw bedrijf komen.
Het is belangrijk om één lijn te trekken in de corporate identity van jouw bedrijf en de website. Wanneer je website goed aansluit op je huisstijl, geeft dit herkenbaarheid voor (potentiële) klanten. Een goede herkenbaarheid is dan ook van essentieel belang voor je imago.

Mobile design

Bij het bouwen van een website houden wij altijd rekening met het mobile design. We maken een responsive of adaptive design van je website, zodat deze geschikt is om te bekijken op alle mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. De website schaalt dan mee naar verschillende groottes en bepaalde content wordt getoond en verborgen. Hierdoor is je website altijd gebruiksvriendelijk te lezen. Het is tegenwoordig erg belangrijk om een responsive website te hebben, want je website wordt niet alleen maar bezocht via een desktop computer. Veel mensen pakken de tablet erbij of kijken snel en eenvoudig op hun mobiele telefoon. Een responsive website is daarom tegenwoordig onmisbaar.
 

Websites

Een website laten maken kun je het beste aan een professional overlaten. Tegenwoordig is je website vaak je eerste visitekaartje. Iedereen zoekt via Google meer informatie over een product of dienst en op deze manier kunnen ze op jouw website terecht komen. Wanneer ze je website zien wil je ze natuurlijk direct overtuigen van jouw product of dienst. Hier is een website het perfecte middel voor. Door middel van uitstraling, call-to-actions en content kun je ervoor zorgen dat de bezoeker een conversie doet. Dit betekent dat hij of zij bijvoorbeeld contact opneemt of een offerte aanvraagt.
Wij zijn gespecialiseerd in het maken van de meest uiteenlopende websites. Dit zijn een aantal voorbeelden:
 • Product websites
 • Corporate websites
 • Micro websites
 • Actie websites

Website bouwen

Wij hebben verschillende specialisten in huis die jouw website ontwerpen en ontwikkelen. De designers ontwerpen de website en onze web developers bouwen deze vervolgens in een content management systeem. We werken met diverse gebruiksvriendelijke content management systemen, waaronder ons eigen AlienCMS. Hiermee zorgen we ervoor dat de website gebruiksvriendelijk is voor de bezoekers, maar ook dat jij er zelf goed mee aan de slag kan. Door de nauwe samenwerking tussen deze divisies komen we samen tot het beste resultaat.
Website ontwikkeling wordt ook wel front-end development genoemd. Onze web developers weten alles van onderstaande technieken en blijven op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze programmeertalen:
 • HTML5
 • CSS3
 • Javascript
 • SASS

Webhosting

Wanneer je een website hebt, dien je ook een website hosting te hebben. Dit is een partij die ervoor zorgt dat jouw website altijd bereikbaar is. Het is van essentieel belang om een betrouwbare website hosting te hebben. Vooral wanneer je een commerciële website hebt, is dit erg belangrijk. Je wilt namelijk geen klanten mislopen als je website uit de lucht is. Wij hebben een jarenlange ervaring met het kiezen van de juiste webhosting en het zelf hosten van websites. We adviseren je daar dan ook graag in. Dit zijn de mogelijkheden die wij onze klanten bieden wat betreft hosting:

 • Self hosted
 • Service Level Agreement
 • Hoge uptime garanties
 • High performance
 • Backups

Website optimaliseren

Wanneer wij een website maken houden we niet alleen rekening met jouw wensen en eisen, maar ook met de regels van de zoekmachines. Dit betekent dat we jouw website op zo’n manier inrichten dat deze goed wordt gevonden in de zoekmachines. Dit doen wij door middel van zoekmachine optimalisatie. Dit vergroot de kans op een goede online vindbaarheid door relevante bezoekers. Nadat we jouw nieuwe website live hebben gezet, heb je een mooi visitekaartje waar klanten meer over jouw product of dienst kunnen lezen. Deze website moet natuurlijk wel goed gevonden worden door de juiste bezoekers. Daarom is het belangrijk dat je website hoog gewaardeerd wordt door de zoekmachines. Onze online marketeer weet hier alles van af en kan jouw website op deze manier optimaliseren.

Webshops

Naast websites bouwen wij ook webshops. Samen met jou overleggen we je wensen en eisen en op basis daarvan maken we een ontwerp. Wil je een webshop laten bouwen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om een afspraak te maken.

Het ontwerp van jouw webshop in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid en de online marketing bepaalt samen het succes van je webwinkel. Vooral deze laatste twee zijn van essentieel belang voor het aantal bezoekers dat je webshop trekt en hoeveel conversie dit oplevert. Natuurlijk besteden wij tijdens de ontwikkeling al aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid. Je wilt tenslotte dat je bezoekers goed kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn. Door online marketing in te zetten kunnen wij ervoor zorgen dat jouw webwinkel een hoge positie behaalt in de zoekresultaten van Google. Je webshop moet uiteraard wel goed worden gevonden om bezoekers bestellingen te laten doen.

Payment providers

Je wilt dat de klanten in je webshop gemakkelijk online kunnen betalen. Hierdoor krijg je zelf namelijk ook meer transacties binnen. Via verschillende zogeheten payment providers is dit mogelijk. Wij werken onder andere met de volgende payment providers:

 • Ogone
 • Mollie
 • Buckaroo
 • Etc.

Met deze payment koppelingen kunnen je klanten heel eenvoudig betalen via iDEAL, PayPal en Creditcard. Het is van essentieel dat het online betaalsysteem gemakkelijk werkt voor de consument, want hierdoor kunnen er sneller en meer aankopen worden gedaan. Het biedt niet alleen veel voordelen voor je klanten, maar ook werkt het heel prettig voor jezelf als je de juiste payment provider hebt gekozen. Wij adviseren je graag welke payment provider het beste bij jouw webshop past.

Intranet portals

De afgelopen jaren hebben wij voor verschillende klanten intranet portals op maat gebouwd. Wij bouwen deze intranet portals naar de wensen van de klant en met maatwerkfunctionaliteiten. Een groot voordeel van onze portals is dat deze online beschikbaar zijn en je er dus alleen een internetverbinding voor nodig hebt.

Een intranet portal is het ideale middel waarmee je binnen een organisatie informatie kunt centraliseren en delen. Ook is het geschikt om processen mee te optimaliseren en monitoren. De informatiekwaliteit verbetert, werkprocessen worden geoptimaliseerd en de dienstverlening wordt verhoogd. Wij bouwen alles voor je op maat, zodat je diverse functionaliteiten kunt toevoegen die van belang zijn voor jouw organisatie.

Naast intranet portals hebben wij ook al meerdere klantenportals ontwikkeld. In een klantenportal kunnen jouw klanten hun eigen gegevens bekijken en eventueel bijwerken. Een klantenportal in een webwinkel toont bijvoorbeeld een overzicht van alle geplaatste bestellingen. Ook kunnen de klanten daarin hun NAW-gegevens en e-mailadres wijzigen. Wanneer de klant een bestelling in jouw webshop heeft geplaatst kan hij of zij in dit portal de status van de zending volgen. Onze portals bieden de meest uiteenlopende mogelijkheden om zowel jouw organisatie als jouw klanten zo goed mogelijk te helpen. Bekijk gerust eens ons portfolio om te zien wat wij allemaal al hebben ontwikkeld.

Bekijk ons portfolio

 

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com