Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Contentcreatie binnen marketing

Heb jij de totstandkoming van jouw content helder in beeld? En draagt jouw content optimaal bij aan het behalen van jouw doelen? 

Inhoud wordt relevant als het lading geeft aan wat jouw bedrijf, merk of product wil uitdragen. Daarnaast wil je natuurlijk jouw boodschap zo effectief mogelijk uitdragen. Maar, hoe pak je dat aan?

 

 

Wat is contentcreatie?

Allereerst even de terminologie. Contentcreatie is niets minder dan het vormgeven van een communicatieboodschap in middelen. Tekstueel en visueel inhoud geven aan hetgeen je wilt vertellen. De content die je gaat maken en gebruiken heeft maar één doel, namelijk het activeren van je doelgroep. En dat kan op onnoemelijk veel manieren. Bijvoorbeeld via een social media post, outdoor reclame, infographic, bedrijfsfilm, blog, et cetera. Maar welke kanalen zijn relevant voor jouw doelgroep? En hoe communiceer je het beste op welk kanaal? Je zult dus nog wel het een en ander duidelijk moeten maken voordat je begint met het creëren van content.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Welke content moet je maken

De kortste weg naar je doelgroep is vaak het meest effectief. Het is daarom van belang om in kaart te brengen waar jouw doelgroep zich bevindt, waar ze behoefte aan hebben en hoe jouw merk of product van toegevoegde waarde kan zijn. Deze kenmerken vormen de basis voor het strategisch inzetten van content op verschillende kanalen, oftewel content mapping op basis van een marketingstrategie. Die kanalen kunnen zowel online als offline zijn waarbij de meetbaarheid en analyse bijdragen aan de optimalisatie van het doel, de conversie.

 

Waar te beginnen

Welke content draagt bij aan het activeren van jouw doelgroep en hoe kun je die zo effectief mogelijk inzetten? Wij gaan graag vrijblijvend met je in gesprek over de beste opties!

Contact

we horen graag van je

Martijn

Senior designer

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!