Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Desktop-websites niet meer belangrijk voor Google

Het is al een tijd zo dat Google mobiele websites voorrang geeft in de zoekresultaten ten opzichte van websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel. 

Maar nu gaat Google het nog strenger aanpakken. Na de zomer (september 2020) zijn desktop-websites niet meer belangrijk voor Google en bepaalt de mobiele website het succes van je online vindbaarheid.

Is jouw website mobiel vriendelijk?

Is jouw website geoptimaliseerd voor mobiel? Top! Jouw online vindbaarheid wordt daarmee niet aangepast. Is jouw website niet geschikt voor mobiel? Dan is het nu echt tijd om daar verandering in aan te brengen. Doe je dat niet, dan zak je vanaf aankomende september zo naar de 3e of 5e zoekpagina binnen Google.

 

Hoe weet jij of jouw website mobielvriendelijk is?

We hebben een paar stappen om te kijken of je website mobielvriendelijk is en of er geoptimaliseerd moet worden voor mobiel:

1. Mobielvriendelijk 
Google heeft hier een tool voor ontwikkeld waarbij je zelf gemakkelijk kan controleren of je website mobielvriendelijk is. Ga naar search.google.com om het te controleren.

2. Laadsnelheid
De laadsnelheid van je mobiele website is ook ontzettend belangrijk. Wanneer de laadtijd van je website stijgt van 1 naar 5 seconden, zorgt dit al voor 90% daling van je websitebezoekers. De laadsnelheid kan je zelf ook controleren door te gaan naar developers.google.com

3. Grafische weergave 
Hoe ziet de website er grafisch op mobiel uit? Zijn alle teksten volledig zichtbaar? Worden titels niet halverwege afgekapt? Worden de afbeeldingen (losse en headers) volledig weergegeven? Controleer dit via je eigen mobiele telefoon of verklein je webpagina naar niet schermvullend. De browser zal dan automatisch mee moeten schalen naar verschillende formaten. Is dit niet het geval, dan is jouw website niet geschikt voor mobiele weergave.

4. Functioneren
Hoe functioneert mijn website op mobiel? Wat is het gebruiksgemak op mobiel? De gebruikers navigeren door jouw website op mobiel door middel van hun vingers. Dit houdt in dat verschillende knoppen niet te dicht op elkaar mogen komen te staan zodat ze altijd goed aanklikbaar zijn. Bekijk ook hoe pop-ups worden weergegeven op mobiel en of ze makkelijk weg te klikken zijn. Niets is zo frustrerend dan wanneer ze in het scherm blijven hangen.

.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Is jouw website niet geschikt voor mobiel? Wij gaan je helpen!

Het volgende stappenplan zetten wij in gang: 

Stap 1: Analyse
Naast je eventuele eigen analyse zullen wij ook een analyse doen. Wat is ervoor nodig om je website mobiel vriendelijk te maken.

Stap 2: Gesprek
De analyse zullen we persoonlijk met je doornemen samen met een kostenindicatie. Zo heb jij inzichtelijk wat er moet gebeuren en aan welke kosten je mag denken. Geheel open en vrijblijvend.

Stap 3: Implementatie
Na akkoord van de analyse en de kostenindicatie zullen wij het implementeren. Je krijgt vooraf een planning zodat je weet wanneer het e.e.a. afgerond is.

Stap 4: Vervolg
Nadat je website is geoptimaliseerd voor mobiel kunnen wij je een abonnement aanbieden om je website te blijven monitoren en optimaliseren. We gaan de doelstellingen van de website in kaart brengen en zullen maandelijks monitoren en/of bijsturen. Allemaal in overleg met jou voor een zo hoog mogelijk resultaat.


Wil jij weten of jouw website mobielvriendelijk is?

Wij doen een gratis analyse. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!