Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Social media & Online marketing crash course

Afgelopen maand hebben wij, Raymond en Laureth, een paar fantastisch leuke, gezellige en bovenal leerzame avondcursussen achter de rug. Ik hoor je al denken, een cursus?

Ja! AlienTrick en Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) hebben de handen ineen geslagen en samen hebben we een snel-cursus Social media & Online marketing voor alle centrumondernemers van Hengelo opgetuigd en aangeboden. Een cursus vol kennis delen, tips & tricks!

The Smart Course,

bestaande uit vier sessies, is een cursus over alles wat je moet weten op het gebied van social media als zakelijke gebruiker. De sessies waren hands-on en praktijkgericht voor alle deelnemers. Ze werden ge√Įnspireerd met o.a. online marketingkennis, social media tips & tricks en hoe ze hun doelgroep nog beter konden leren kennen. Sessies die specifiek gericht zijn op de onderneming, om zo online (nog) beter op te vallen!

I.v.m. de Covid-19 maatregelen hebben we de sessies opgesplitst in 2 groepen, met een klein aantal deelnemers. Iets wat wij binnen AlienTrick makkelijk konden faciliteren

 

Dynamische online wereld

Als je zegt ‚ÄėSocial media‚Äô en ‚ÄėZoekmachinemarketing‚Äô weet iedereen vaak wel wat je ongeveer bedoelt. Maar wat houdt het eigenlijk precies in? En hoe zet je dit het beste in voor jouw onderneming? Wij snappen als geen ander dat er veel op je af kan komen in deze dynamische online wereld. Waar moet je beginnen en wat moet je eerst allemaal weten voordat je start? Helemaal in deze onstuimige tijden kwam The Smart Course, voor het merendeel van de ondernemers, als geroepen!

Ons doel

Ons doel is om de ondernemers op weg te helpen! Wij vertellen en zenden niet alleen veel informatie, maar vragen door totdat de deelnemer zelf het antwoord weet op vragen als: ken je ècht je doelgroep? Wanneer is het de beste tijd, voor jouw onderneming, om te posten? Spreek je wel de taal (tone of voice) die jouw doelgroep inspireert? De ondernemers kennen immers hun onderneming het allerbeste! Er ontstonden hele mooie, open gesprekken met ons en met de deelnemers onderling.

 

First things first

Allereerst zijn wij gestart met de basiskennis van SEO, SEA en social media. Voor velen was dit soms echt nog een eyeopener! Vooraf hebben we per onderneming een nulmeting en kanalenstatistieken check uitgevoerd, zodat de deelnemers tijdens de sessie ook echt met hun eigen kanalen aan de slag konden gaan. Vanaf daar hebben we vragen behandeld als; zijn al je social media kanalen wel echt up-to-date? Voldoen ze aan dé online branding checklist? Post je wel de juiste content voor jouw doelgroep?

Leren door te doen

Naast dat we thuisopdrachten hebben meegegeven, waren er ook verschillen opdrachten tijdens de sessies, zoals:

  • Quick wins voor jouw online marketing¬†
  • To-do: online branding checklist
  • How-to: de contentkalender opzetten en beheren

 

De sessies bestaan uit:

  • Waarom, wanneer en hoe zet je social media, SEO en SEA marketing in?
  • Wat is content mapping en hoe zet ik dit in voor social media marketing?
  • Hoe bepaal ik de content/boodschap op basis van de klantreis?
  • Hoe lees ik mijn eigen Google Analytics?

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Customer journey

Ook zijn we met de ondernemers door een klantreis, oftewel customer journey, gelopen. Het is belangrijk om te kunnen bepalen hoe je doelgroep in contact komt met jouw website of social media kanaal, hoe diegene dit ervaart en welke touchpoints (contactmomenten) je kan gebruiken en inzetten voor je contentkalender. Een customer journey is altijd op basis van een persona gemaakt. Dit is een voorbeeldprofiel van een mogelijke klant. Een customer journey geeft inzichten in hoe en wanneer je je doelgroep het beste bereikt.

 

Google Analytics

Ook hebben we uitgebreid een kanalenanalyse behandeld, maar dit kan pas behandeld worden als je eerst goed je doelgroep(en) in kaart hebt. Dit betekent niet dat we op deze analyse ons moeten blind staren. Nee, in tegendeel, de statistieken zullen de ondernemers verder helpen!

Op de laatste avond heeft onze online marketing-goeroe Senad de deelnemers wegwijs gemaakt in het Google Analytics dashboard. Hij heeft laten zien welke statistieken en gegevens je uit Google Analytics kan halen en hoe je daarmee meer inzicht kan krijgen in het online gedrag van je doelgroep(en). Ook heeft Senad de deelnemers ge√Įnspireerd met wat er allemaal nog meer mogelijk is binnen Google Analytics, denk bijvoorbeeld aan handige tools.

 

Succes!

Wij hebben het als enorm succesvol ervaren! Door de betrokkenheid, aandacht en alle positieve inzet van de deelnemers kregen wij ontzettend veel energie. Alle deelnemende ondernemers* enorm bedankt, wij hebben zelf ook erg genoten van de sessies, de mooie gesprekken en warme contacten die zijn ontstaan! 

*Knetter, Assink Pure Identity, Wagenaar Mode, By Jan Marc, Kidzstore, Bruidsmode Lisa, Ebeling Menswear, Saluti, Wolfs Woonstudio en LeuQe Deals.

The Smart Course is een ontzettende leerzame en gave online marketing workshop met focus op strategie en effici√ęntie, dat bijdraagt aan de Hengelose centrumondernemers haar doelstelling(en) en/of propositie. Ben je benieuwd wanneer wij de tweede editie van The Smart Course gaan plannen? Blijf ons dan volgen!

 

 

Contact

we horen graag van je

Laureth

Designer

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!