Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Is jouw website goed online vindbaar? Heeft je website een hoge positie in Google wanneer je zoekt op relevante zoektermen voor jouw product of dienst? Wij onderzoeken dit graag voor je én kunnen ervoor zorgen dat je website wordt gewaardeerd door de zoekmachines. Door gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie word je beter online vindbaar voor relevante bezoekers. Dit betekent dat je hoog in de ranking van Google verschijnt wanneer een potentiële klant op zoek is naar jouw producten of diensten.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Jij zoekt toch ook eerst informatie via Google over het product dat je van plan bent aan te schaffen of over de dienst waar je meer over wil weten? Hoe mooi zou het dan zijn dat jouw website naar voren komt bij een zoekopdracht van zoektermen waarop jouw doelgroep zoekt? Met zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, kunnen wij dit voor je realiseren. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit diverse belangrijke aspecten en het is een continu proces waarin altijd verbeteringen mogelijk zijn.

Wat levert zoekmachine optimalisatie op?

  • Je krijgt een hogere organische positie in Google
  • Je wordt gevonden door relevante bezoekers
  • Meer relevante bezoekers resulteert in meer leads

Je kunt nog zo’n mooie website hebben, maar als je niet gevonden wordt in de zoekmachines bereik je niet veel met je website. Daarom is het van essentieel belang om je website te optimaliseren voor de zoekmachines, zoals Google, Bing en Yahoo. Hiermee wordt jouw website zoekmachine vriendelijker, wat resulteert in een zo hoog mogelijke ranking. Wanneer je goed wordt gevonden door relevante bezoekers, wordt de kans groter dat deze bezoekers naar leads converteren.

Technische opbouw en content van je website

Wanneer wij een zoekmachine optimalisatie traject met jou aangaan richten we ons ten eerste op de opbouw van jouw website. Hoe ziet de menustructuur eruit? Zijn de meta descriptions en title tags ingevuld? Dit zijn een aantal voorbeelden van vragen die we voor je beantwoorden en waar we mee aan de slag gaan. Een tweede aspect is de content. Op welke zoekwoorden wil je gevonden worden en staat er genoeg relevante content op je website? Onze copywriter kan de teksten voor je herschrijven, zodat ze geschikt worden voor de zoekmachines. Ook kunnen we landingspagina’s voor je maken om nog beter online vindbaar te worden.

Zichtbaar zijn op social media

Naast de technische opbouw en de content van je website zijn er nog meer verschillende zaken die invloed kunnen hebben op jouw positie in Google. De zoekmachines nemen je zichtbaarheid op social media, zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+ ook mee wanneer ze jouw website beoordelen. Het is dus van belang dat je daar actief bent. We denken graag met je mee en zetten een social media strategie voor je op, zodat je je doelgroep op een juiste manier aanspreekt. Naast social media is het gebruik van nieuws, blogs, afbeeldingen en video’s ook van belang om je website up-to-date te houden.

Hoog in Google?

Wil je een hogere positie behalen in de zoekresultaten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of vraag een SEO QuickScan aan.

 

 

 

AlienTrick
Oosterveldsingel 51
7558 PJ Hengelo (O)
Nederland

[T] +31 74 76 20 200

[E] info@alientrick.com