Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Customer journey

Breng jouw klantreis in kaart. De consument van vandaag laat zich niet meer in een vakje duwen. 

Hij doet boodschappen bij de Lidl, rijdt met z’n nieuwe sportwagen naar een outlet store, koopt ‘s avonds gadgets via zowel een luxe webshop als een online Chinese marktplaats en wisselt het lezen op de iPad af met het lezen van een papieren krant.

Start met een buyer persona

Je wil alles weten over jouw klant, hoe deze beweegt, wat zijn gedrag is, zijn situatie, denkpatroon en de interacties die hij maakt. Deze leg je vast in 'buyer persona'.

Deze buyer persona's gebruik je om jouw interne organisatie te inspireren tot relevante content. Wanneer je deze content ontwikkelt ben je effectiever wanneer je jouw buyer persona als leidraad neemt.

Een buyer persona is het fundament en ijkpersoon voor relevante communicatie: jouw boodschap nauwkeurig afstemmen op je doelgroep. Hij is leidend in het nemen van beslissingen over de inzet van kanalen en het budget.

Goede buyer persona's vertellen menselijke verhalen. Ze leggen gedrag, situaties, denkpatronen en interacties vast op een tijdlijn

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

De (digitale) klantreis

Een customer journey (of klantreis) maakt zichtbaar hoe een buyer persona interactie heeft met een bedrijf tijdens een aankooptraject. We visualiseren de reis langs alle contactmomenten en alle mogelijke kanalen. Deze klantreis duurt van het moment dat een potentiële klant jouw product of dienst gaat zoeken tot en met het moment dat deze klant een ambassadeur van je bedrijf is. Een visualisatie van deze klantreis maakt inzichtelijk waar de kansen liggen voor het verbeteren van de klantbeleving.

De meerwaarde van een customer journey

Gelukkig is het met behulp van online en offline communicatiemiddelen, databronnen, statistieken en tools heel goed mogelijk om in kaart te brengen waar klanten en prospects zich bevinden in hun reis. Zo is te voorspellen welke stappen ze nemen en hoe we ze kunnen helpen met hun keuzes. Daarom is het in kaart brengen van de klantreis een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van iedere onderneming.

Een goed uitgedachte customer journey levert dus enorm veel meerwaarde op: je ziet waar jouw doelgroep beweegt, hoe ze te benaderen zijn en je kunt met een campagne snel inspelen op de dynamische wensen van jouw klanten.

Verschillende touchpoints bij elkaar vormen een totale klantbeleving, maak van je klant een ambassadeur

See, Think, Do, Care: de fasen in een klantreis

Elke customer journey bestaat uit meerdere fasen. Wij hanteren See, Think, Do en Care als fasering. Ieder fase kun je zien als een eigen funnel: je stopt er middelen en tools in om op dat moment in in die mindset jouw persona te bereiken.


Customer journey touchpoints
De latente en concrete behoeften zorgen voor de eerste customer journey touchpoints (See fase). Dit is het moment en de manier waarop een persoon en een merk elkaar tegenkomen. Vervolgens neemt de persoon een beslissing de aankoop te doen op basis van voor hem belangrijke motieven (Think fase). Jouw klant doet een aankoop (Do fase) en jij zorgt voor een optimale afwikkeling zodat deze klant graag bij jou terug komt (Care fase).

Krijg ook inzicht in jouw klantreis

Een succesvolle onderneming voorspelt welke stappen klanten en prospects nemen en helpt bij de keuzes die ze maken. De ondernemingen hebben nagedacht over de (digitale) reis die een klant maakt in hun zoektocht naar een product of dienst.

Let's team up

We gaan graag samen met jou aan de slag. We combineren jouw kennis van jullie klanten, markt en producten of diensten met onze creatieve skills en gaan voor het beste resultaat.

Maak kennis met onze 5-staps aanpak waarmee inzicht krijgen in de verlangens en motieven van jouw doelgroep. We creëren een customer journey die jouw doelgroep in beeld brengt. We ontwikkelen merkstrategieën, bedenken bedrijfsnamen, bouwen websites, produceren films en animaties en ontwerpen visuele identiteiten. Daarbij zetten we de klant voorop en werken we met meetbare doelstellingen. En altijd vanuit een goed onderbouwde visie en strategie. Creatief en doeltreffend.

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: 074 76 20 200, graag zelfs!