Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

DaVinci Academie: Samenwerking met AlienTrick

Klant
DaVinci Academie

Onze rol
Design
Content creatie
Online marketing
Website optimalisatie
2D animatie

Deliverables
Campagne concept
E-mail marketing
Organisch en betaalde content
SEA & Social Media online marketing
Landingspagina's
Animatie

Datum
Q1 2024

DaVinci Academie is dĆ© onderwijsbeweging voor basisschoolleerlingen. Zij bieden een unieke lesmethode aan die draait om thematisch werken en wereldverkenning. Met thema's als ā€˜Weer en Waterā€™ en ā€˜Egyptenarenā€™ worden de zeven leerlijnen geĆÆntegreerd.

Ook door de ruimte voor individuele coaching van leerkracht naar kind biedt DaVinci Academie de kans om vroegtijdig talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Met 23 jaar ervaring inspireren zij jaarlijks meer dan 60.000 kinderen.

Zoals hierboven weergegeven biedt DaVinci via de 7 leerlijnen dus uniek en leerzaam lesmateriaal voor basisscholen aan, maar om ervoor te zorgen dat dit materiaal ook daadwerkelijk wordt gebruikt, is een strategische aanpak nodig. Het doel is dan ook om DaVinciā€™s lesmateriaal onder de aandacht te brengen bij zowel nieuwe als bestaande klanten. Dit was ons startpunt en hierop hebben wij een gerichte (online marketing) campagne gemaakt. Hoe? Dat lees je hieronder!

''Als alles kan en alles mag en iedereen werkt mee: hoe ziet jouw ideale onderwijs eruit?''

DaVinci Academie

DaVinci Academie \ Vewonder \ Ontdek \ Groei \ Leren \ Avontuur \ DaVinci Academie \ Vewonder \ Ontdek \ Groei \ Leren \ Avontuur \ DaVinci Academie \ Vewonder \ Ontdek \ Groei \ Leren \ Avontuur \ DaVinci Academie \ Vewonder \ Ontdek \ Groei \ Leren \ Avontuur \ DaVinci Academie \ Vewonder \ Ontdek \ Groei \ Leren \ Avontuur \ DaVinci Academie \ Vewonder \ Ontdek \ Groei \ Leren \ Avontuur \ DaVinci Academie \ Vewonder \ Ontdek \ Groei \ Leren \ Avontuur \ DaVinci Academie \ Vewonder \ Ontdek \ Groei \ Leren \ Avontuur \Ā 

De klantreis in kaart brengen

Met de wens om snel live te gaan met de campagne, hebben we een strakke planning gehanteerd. Allereerst zijn we gestart met een survey die door het team van DaVinci is ingevuld. Op basis van deze resultaten zijn we direct begonnen met het ontwikkelen van het campagneconcept. Tijdens een gezamenlijke strategische sessie hebben we de resultaten van de survey, de doelgroepen, de klantreis en het nieuwe campagneconcept besproken. Deze sessie bleek bijzonder waardevol, omdat we veel hebben geleerd over DaVinci Academie en haar doelgroep. Het campagneconcept werd goed ontvangen en vereiste slechts een kleine aanpassing voordat het definitief werd goedgekeurd.

Nadat we ons advies volledig hadden uitgewerkt over de online marketingstrategie, zijn we aan de slag gegaan met de bannersets. Hierin hebben we de key visual van de campagne geĆÆntegreerd die gebruikt zal worden in de gehele online marketingcampagne. Een key visual is een beeld waaraan jouw bedrijf of product herkend wordt. Vervolgens hebben we een animatie gemaakt die zowel als (YouTube) pre-roll (een video-advertentie die wordt afgespeeld voorafgaand aan de video die de bezoeker van een website eigenlijk wil bekijken) kan worden ingezet en organisch op social media gedeeld kan worden. De landingspagina's van de campagne zijn ontworpen en gebouwd, waarbij de key visual prominent in de header is geplaatst voor directe herkenning. Daarnaast hebben we enkele optimalisaties uitgevoerd op de huidige website, zoals het structureren van de footer en het uniform maken van het DaVinci-logo op de website en in de formulieren.

Nieuwe versus bestaande klanten

De doelgroep voor de campagne hebben we opgesplitst in twee categorieĆ«n: nieuwe klanten en bestaande klanten die geĆÆnteresseerd kunnen zijn in het nieuwe lesmateriaal. Daarom hebben we twee identieke bannersets gemaakt, maar met verschillende calls-to-action (CTA's). Hetzelfde geldt voor de twee landingspagina's; hoewel de informatie grotendeels overlapt, is de ene meer gericht op nieuwe klanten en de andere op bestaande klanten.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Online marketing

We zijn gestart met een online marketingcampagne, waarbij we ons richten op verschillende gebieden, zoals SEA, social media en content creatie. Voor SEA richten we ons op nieuwe klanten via Search, Display en Pre-roll advertenties. Op social media targeten we nieuwe klanten op Meta (Facebook & Instagram) en Pinterest, terwijl we bestaande klanten benaderen via LinkedIn, met behulp van een aangeleverde ABM (Account Based Marketing) lijst.

Om onze strategie te verduidelijken leggen we graag uit hoe we de bannersets specifiek hebben ingezet op diverse middelen. De twee identieke, betaalde bannersets worden ingezet op 1. Meta (Facebook & Instagram) en Pinterest en 2. op LinkedIn. Deze keuze is strategisch gemaakt, omdat we op LinkedIn specifiek kunnen richten op de bestaande klanten door middel van de aangeleverde klantenlijst.

Daarnaast hebben we een e-mailmarketingnieuwsbrief ontwikkeld, die naar de bestaande klanten is verstuurd en positieve resultaten heeft opgeleverd.

Organische content wordt geplaatst op Meta en Pinterest. Om dit te optimaliseren, hebben we eerst alle kanalen opgeschoond en afgestemd met een uniforme header, avatar en bijpassende biografie. Vervolgens hebben we een contentkalender ontwikkeld met verschillende rubrieken, die weer zijn afgestemd op het gedrag van de diverse social media kanalen. Voorbeeld: Pinterest is vooral geschikt om te inspireren, waar gebruikers ideeƫn opdoen en 'pins' bewaren, dus plaatsen we daar esthetische afbeeldingen en tekstuele ideeƫn. Met deze analyse plaatsen we de meest geschikte berichten op de juiste kanalen.

DaVinci is goed in het zelf onderhouden en posten van hun social media kanalen. Om uniformiteit en kwalitatieve content te waarborgen, hebben we richtlijnen opgesteld voor het ad hoc plaatsen van berichten. Deze spontane posts worden in combinatie met onze geplande berichten ingezet, waardoor ze elkaar aanvullen. De consistentie en het delen van content, zoals berichten en afbeeldingen die door scholen en leraren worden aangeleverd, versterken elkaar en dragen bij aan de groei en het succes van DaVinci's sociale mediakanalen.

Wij zijn enorm geĆÆnspireerd door DaVinci en trots op deze campagne!

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!