Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Een groene crossmediale campagne voor Venray Vergroent

Klant
Gemeente Venray

Onze rol
Strategie
Creatie
Activatie

Deliverables
Social media
Website

Datum
Q3 2021

De gemeente Venray heeft iets waardevols opgezet waar wij en onze planeet veel baat bij hebben, namelijk het project 'Venray Vergroent'. Dit project bestaat uit drie deelprojecten: Energietransitie, Klimaatadaptatie en Circulaire economie.

Door zuinig om te gaan met energie, de klimaatverandering tegen te gaan of afval nieuw leven in te blazen, helpen zij onze wereld te verbeteren!

"Zonnepanelen op het dak, afval gescheiden in de afvalbak, een groen gazonnetje aangelegd, vaker met je fiets naar het werk!"

Wereldverbeteraars

Iedereen van de gemeente kan zich aanmelden en meedoen, grote en kleine projecten, bedrijven, instellingen, groepen of individueel, jong en oud.

En samen met deze inwoners, bedrijven, verenigingen, strijdt de gemeente voor een groener Venray. Maar hoe activeer je bewoners en maak je een gemeente hiervan bewust? De Gemeente Venray heeft haar zoeklicht laten schijnen en AlienTrick is te hulp geschoten!

De Groene Strijders

Een op storytelling gebaseerde, crossmediale campagne (zowel offline als online), waarin de inwoners met duurzame ideeën een podium krijgen. Met een optimistische tone-of-voice wordt er gebruik gemaakt van de social media kanalen, advertentie's en banners. Dit leidt allemaal naar één verzamelplatform, namelijk naar de website van de Groene Strijders.

Wacht even... Groene Strijders? Ja! Dat zijn duurzame inwoners die 'strijden' voor een groener Venray. De website helpt hen in beeld te brengen en te verbinden, doordat ze elkaar hun verhaal vertellen. Een platform voor de Venrayse koplopers. Hierbij omarmen we niet alleen de Groene helden, we inspireren anderen om ook de wereld te verbeteren!

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

ACTIE!

Maar hoe activeer je een gemeente om groen te denken en te doen? Om een community te creëren is er een podium (de website dus) gelanceerd waarbij je niet alleen de Groene Strijders en hun Heldendaden leert kennen, ook krijg je hier meer informatie over alle deelprojecten van Venray Vergroent.

Hier lees je wat je allemaal kan doen om te helpen en kan je snel in contact komen met één van de Groene Strijders.

Met een website vol informatie, cases, foto's en video's, inspireren de Groene Strijders de rest van de inwoners van Venray. Ze worden geactiveerd om allemaal een steentje bij te dragen aan een betere, duurzame wereld.

"Zakelijke en informatieve campagnes doen we al, middels deze ludieke campagne(stijl) hopen we niet alleen op meer interactie en exposure, ook spreekt dit veel meer de jongeren in de gemeente aan!"

Gemeente Venray

Tik 'm aan!

Eén element zie je door de hele campagne, namelijk de strijders-arm oftewel een *boks* van een Groene Strijder. De campagne is in Covid-tijd ontwikkeld en we wilden ondanks de maatregelen toch 'iets' met elkaar doen, elkaar ‘de boks’ geven is niet alleen heel aanstekelijk om te doen, maar kan van Strijder op Strijder doorgegeven worden.

Fun Fact: Engelse wetenschappers zeggen dat een boks veel hygiënischer is en dat je er veel minder bacteriën mee verspreidt. Om precies te zijn: 90% minder!

Razende reporter

Alle Heldendaden worden door de razende Venray Reporter, genaamd Nina! Zij gaat bij de inwoners langs, hoort & ziet de duurzame keuzes die gemaakt zijn en maakt van deze inspirerende verhalen een geschreven of gefilmde Heldendaad.

Deze heldendaden zien we als een lopend vuurtje van held worden, blijven, anderen inspireren en samen aan de toekomst werken! Tip: bekijk eens de Hero’s Journey van Joseph Campbell.

Trots

Na maanden intensief met de gemeente te hebben samengewerkt is deze campagne op 8 oktober 2021 (De Dag van de Duurzaamheid) gelanceerd en nu al een groot succes!

Wij zijn enorm trots op dit project, de fijne samenwerking met de gemeente en dragen wij ook ons steentje bij aan het verduurzamen van een betere wereld. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met het lanceren van een (duurzaam) project? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact

we horen graag van je

Laureth

Designer

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!