Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

How-to JBL Quantum

Klant
JBL

Onze rol
Script
Design
Video productie

Deliverable
How-to video

Datum
Q4 2020

Eindelijk is het zover: jouw product ligt in de winkels en is online te bestellen in webshops. Op basis van het strategisch marketingplan promoot je jouw product zodat het de winkels uitvliegt. Veel mensen verdiepen zich online in het gebruikersgemak door reviews te bekijken, voordat ze overgaan tot aankoop. Maar daar stopt het natuurlijk niet. Ook na de aankoop is het belangrijk dat jouw doelgroep een optimale product ervaring heeft.

We zijn aangekomen in de care-fase. Vergroot de merkbeleving en zorg voor een goede product experience. Wat kan jij doen om je doelgroep op de juiste manier in deze fase te benaderen? Maak bijvoorbeeld een How-to video, zoals JBL ons heeft gevraagd voor hun nieuwe JBL Quantum gaming headsets.

Timing en toepassing

Met de JBL Quantum gaming headsets zet JBL in op een specifieke doelgroep op het juiste moment: Gaming is booming!

Wereldwijde E-gaming events bereiken duizenden kijkers op verschillende platformen. Tijdens de Covid-pandemie stijgt de vraag naar goede gaming headphones. Om ervoor te zorgen dat de gamers terugkeren bij JBL voor een volgende aankoop of het product bij hun vrienden aanraden is naast de kwaliteit van het product de care-fase van groot belang. Met een How-to video is het mogelijk om op een duidelijke manier eventuele vragen over het installatieproces, het gebruik van de microfoon of het verbinden van de koptelefoon met de verschillende apparaten uit te leggen.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Stem af op je doelgroep

Het is mogelijk om op verschillende manieren uitleg te ge ven over een product, denk bijvoorbeeld aan een handleiding die toegevoegd wordt in de productdoos.

Maar hoe doe je zelf eigenlijk research? Wij weten het antwoord wel: Online! Zo ook de doelgroep van de JBL Quantum Series. Het is snel en de zoekmachines zijn altijd dichtbij. Daarnaast bevindt de doelgroep zich bij het gebruik al snel online.

"Op basis van de juiste zoektermen komen ze uit op de website waar de video’s staan. Met de juiste call to actions kan je ervoor zorgen dat ze ook nog andere pagina’s op de website bezoeken: en dat wil je natuurlijk!"

JBL

How-to in video

Maak het makkelijk voor je doelgroep en creëer een korte, snelle video die interessant is voor ze.

Laat zien wat je moet doen, zonder dat de gebruiker lange teksten hoeft te lezen. De How-to video’s hebben een informatief karakter en sluiten qua stijl aan bij het merk én de doelgroep. We hebben drie video’s gemaakt die ingaan op de belangrijkste onderwerpen: How to connect, How to use the microphone & How to pair. De JBL Quantum Series bevat zeven headphones met verschillende opties die allemaal aan bod komen in de video’s.

De strategie

Hoe ziet de care-fase eruit in de customer journey die jouw doelgroep doormaakt?

Hoe ziet de care-fase eruit in de customer journey die jouw doelgroep doormaakt? Door dit inzichtelijk te maken is het mogelijk om je klanten te binden en ze nog beter te voorzien in hun vragen. Je zorgt ervoor dat ze vaker terugkomen en misschien zelfs ambassadeur worden van jouw merk! Na de aankoop van jouw product of dienst zijn er genoeg kansen om op in te springen vanuit strategisch marketing opzicht. Benieuwd hoe wij jou hierbij kunnen helpen? Lees meer over wat we doen om samen met jou het ultieme resultaat te behalen.

Contact

We horen graag van je

Dimitri

Manager operations

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!