Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Telecomvisie explained

Klant
Telecomvisie

Onze rol
Motion Design
Character Design
Concepting

Deliverable
Explainimation

Datum
September 2020

Telecomvisie biedt onafhankelijk advies in een complexe digitale wereld. Hierbij kan je denken aan inkoop of aanbesteding van telecom in de ICT. Daarnaast bieden ze ondersteuning bij de implementatie van ICT-, telecom- en domotica oplossingen.

Kortom, ingewikkelde materie die belangrijk is voor elke organisatie. Een zogenaamde explainimation leent zich goed om vakinhoudelijke informatie begrijpelijk en behapbaar over te brengen op de doelgroep. De combinatie van illustraties, tekstuele animaties én voice-over zorgen samen voor een goede uitleg over wat Telecomvisie precies doet.

Op zoek naar de juiste balans

Om te zorgen dat een explainimation het juiste effect heeft op de doelgroep, is het van belang om een wervende en inspirerende video te ontwikkelen.

De balans tussen de hoeveelheid informatie, de juiste triggers en afstemming op de doelgroep is hierbij essentieel. Telecomvisie richt zich op de B2B markt en bedient daarbinnen verschillende sectoren. Voor deze video zetten we primair in op een van deze sectoren: zorginstellingen. Daarbij is het belangrijk voor de doelgroep om duidelijk te maken welke rol Telecomvisie binnen deze processen precies inneemt: ze zijn de spin in het web, coördineren en zorgen dat de juiste partijen aan elkaar verbonden worden.

Explainimation explained

Telecomvisie is een groot voorstander van een volledig en transparant proces, in de animatie komt hun werkwijze dan ook van begin tot eind aan bod.

De kracht van een explainimation zit hem in de combinatie tussen de key-elements: illustraties, tekstuele animaties en voice-over. Deze elementen versterken en complementeren elkaar, waarbij de voice-over de basis vormt voor de opbouw van de animatie. Wat je hoort zal je terug zien in beeld, zowel illustratief als tekstueel. Het voordeel is hierbij dat je niet alles expliciet hoeft uit te leggen: show them instead!

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Herkenbaarheid in illustratie

Voor Telecomvisie hebben we een illustratieve 2D stijl ontwikkeld die aansluit bij de huisstijl én de doelgroep.

Zo hebben we ervoor gekozen om de kenmerken van de doelgroep te verwerken in de illustraties: de karakters dragen doktersjassen en bevinden zich in ziekenhuizen en verzorgingshuizen. We hebben het proces duurzaam aangevlogen: met dezelfde voice-over en opbouw is het mogelijk om een animatie te laten ontwikkelen voor de andere doelgroepen binnen het onderwijs, de retail of de logistiek. Door de illustraties aan te passen is het mogelijk om ook voor deze sectoren de herkenbaarheid terug te brengen.

En dan nog even dit

Uit statistieken en onderzoek blijkt dat mensen steeds vaker video’s kijken zonder geluid.

Om de animatie ook zonder audio te kunnen begrijpen hebben we ervoor gekozen de hoofdlijnen van de voice-over tekstueel in beeld te brengen. Zo is het voor iedereen mogelijk meer te weten te komen over wat Telecomvisie precies doet, óók wanneer je in de stiltecoupé zit en je hoofdtelefoon bent vergeten.

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: 074 76 20 200, graag zelfs!