Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Vacaturecampagne voor Gemeente Hengelo

Klant
Gemeente Hengelo

Onze rol
Strategie
Fotografie
Ontwerp & development

Deliverables
Campagne
Website

Datum
Q4 2018

Hoe bereiken we jongvolwassenen voor twaalf openstaande vacatures? Deze vraag kregen we van gemeente Hengelo. Een vraag ontstaan vanuit het generatiepact dat vorig jaar werd ingevoerd in de gemeente.

Oudere werknemers krijgen de kans om minder te gaan werken waardoor instroom van jongeren gerealiseerd kan worden.

Herkenbare wervingscampagne

Voor het werven van geschikte jongvolwassenen bedachten wij het concept ‘Werken bij gemeente Hengelo, dat is niks voor jou’..

We hebben gekozen voor herkenbaarheid: jonge toekomstige collega’s roepen op om te solliciteren via de door ons ontwikkelde microsite: www.werkenbijhengelo.nl.

Werken bij gemeente hengelo, dat is niks voor jou!

Om de campagne aan te laten sluiten bij de doelgroep hebben we in samenwerking met DONE.

By Tjeerd Derkink 'jonge' werknemers van de gemeente gefotografeerd. Deze herkenbare campagnebeelden gebruikten we o.a. voor citydisplays in de straten van Hengelo, Dinkelland, Enschede, Almelo en Tubbergen.

"AlienTrick heeft voor ons een creatieve en prikkelende campagne gecreëerd, waarin offline en online elkaar slim versterkten. De campagne was het gesprek van de dag bij veel Twentse gemeenten en ontving zelfs een nominatie van Futur, het landelijke jonge ambtenaren netwerk."

 

Remy Maessen
Communicatieadviseur Gemeente Hengelo

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Online campagne

'Werken bij gemeente Hengelo dat is niks voor jou' staat er op alle communicatiemiddelen. Behalve wanneer je 'vernieuwende ideeën' hebt, 'sterk in je schoenen staat' of nog een aantal bijzondere kwaliteiten bezit. Met de copy dagen we de doelgroep uit te solliciteren op één van de twaalf vacatures.

Behalve met de citydisplays langs de weg wisten we de doelgroep te bereiken met de inzet van een online campagne op diverse social media kanalen met de hashtag #werkenbijhengelo.

Solliciteren kon via de wervingswebsite die we speciaal voor deze campagne hebben ontwikkeld: www.werkenbijhengelo.nl
Dankzij deze online strategie konden we de conversie goed meten en dus resultaten inzichtelijk maken.

Resultaat

De herkenbaarheid binnen ons concept zorgde er voor dat de campagne ook intern bij de gemeente een groot succes is geworden. De collega’s die op de foto’s staan zijn ambassadeurs geworden van de campagne én van de gemeente Hengelo als geheel.

Gemeente Hengelo is bij het gehele traject nauw betrokken geweest, wat zorgde voor een fijne samenwerking. Na veel positieve reacties werken er inmiddels twaalf nieuwe, jonge mensen bij Gemeente Hengelo!

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!