Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

What about music?

Geluid, meestal in de vorm van muziek, is een belangrijk onderdeel van de boodschap die je met een productie wil uitdragen. Het is dus belangrijk om de waarde van passende audio niet te onderschatten. Het kan je productie maken of breken.

Even terugspoelen

Wat verwachten mensen van geluid bij bewegend beeld? De combinatie van deze media is nog geen 100 jaar oud. Muzikale begeleiding van bewegend beeld heeft een versterkende werking op onze emotie. De interpretatie van klank vertelt een verhaal en geeft expressie aan hetgeen je wilt vertellen. Sombere verhalen in langzaam en mineur, positieve in snelheid en majeur bijvoorbeeld.

Wij letten vooral op de doelstelling van de video, de doelgroep van onze klant en welk verhaal we willen vertellen. Zo vraagt een korte teaser of pre-roll voor een jonge doelgroep om andere muziek dan een bedrijfsfilm voor de zakelijke markt. Goede muziek draagt bij aan product- en merkbeleving door het activeren van ons brein en het oproepen van positieve emotie. Elke productie heeft dus een verdieping in doelgroep nodig.

De juiste keuze

Een video bestaat naast muziek natuurlijk uit meerdere delen: beeld, animaties, voice-over, teksten in beeld. Uiteindelijk is de balans van deze onderdelen van belang om de muziek op de juiste manier in te zetten. Bij een informatieve film, zoals de bedrijfsfilm van Axero, is het van belang dat de muziek de voice-over versterkt en ervoor zorgt dat je als kijker geïnteresseerd blijft om te kijken. De doelgroep van Axero vraagt om een goede beat en vanwege het doel van de video is de muziek op de achtergrond aanwezig en dus niet te dominant.

Bij een video zonder voice-over, zoals de productvideo van de Harman Kardon Onyx Studio 7, is de muziek de drager van het beeld en bepaalt het de verhaallijn. Het tempo van de muziek bepaalt het ritme van de montage. Het karakter van de beelden bepaalt het genre van de muziek. Afstemming van muziek en video is dus cruciaal.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Sound Design

Wij denken dus al graag in de conceptfase na over welke muziek bij jouw merk en de productie past. Voor meer dynamiek en beleving voegen we SFX, sound effects, toe. Op die manier leggen we extra nadruk op handelingen, bewegingen en overgangen. Naast de doelstelling en de doelgroep, houden we ook rekening met het platform waar de video op te zien is. Zijn er tijdsrestricties, zoals bij commercials of advertenties? Bestaat er de mogelijkheid om de video met surround sound te beluisteren, waardoor we kunnen afmixen in 5.1, 7.1 of Dolby Atmos? Allemaal om te zorgen dat jouw doelgroep de juiste ervaring heeft bij jouw merk.

Resultaat

Over smaak valt te twisten en dat geldt ook zeker voor muziek. De kunst is om audio bij te laten dragen aan de emotie die jouw doelgroep raakt. Eigen voorkeur kan hierin dus een ondergeschikte rol spelen. Door talloze audiovisuele producties te hebben volbracht kunnen we inmiddels wel vertrouwen op onze kennis en laten we ons graag uitdagen door jouw vragen. Klinkt dat als muziek in de oren? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je graag meer.

Contact

we horen graag van je

Martijn

Senior designer

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: 074 76 20 200, graag zelfs!