Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Eigen bier smaakt het best

Klant
De Monnik Dranken

Onze rol
Web en software development
Strategie
UX/UI design

Deliverable
Website

Datum
Q1 2020

Toen Hendrik Olde Monnikhof in 1918 met zijn hondenkar champagnepils in Oldenzaal en omgeving verkocht, kon hij nog niet voorzien dat zijn bedrijf zou uitgroeien tot een nationaal opererende drankengroothandel.

De 3e en 4e generatie staan inmiddels aan het roer, samen met meer dan honderd medewerkers. Het toonaangevende Oldenzaalse familiebedrijf is een groothandel, merkenbrouwer en importeur van diverse dranken. Hen klantenkring bestaat onder andere uit groothandels, retailorganisaties, slijterijen, wijnhandelaren, speciaalzaken en horecagelegenheden door heel Nederland.

Wij(n) zijn partners

De Monnik Dranken blijft groeien en heeft daarom ook een betrouwbare online partner nodig. Wij kunnen De Monnik dranken van A tot Z kan bijstaan in de online wereld.

Maar voordat we met de basis van een website startten, zijn we eerst aan de slag gegaan met een (nieuwe) strategie. Wie is de Monnik Dranken? Wie zijn de doelgroepen en wat willen ze bereiken met de nieuwe website? Met behulp van een uiterst uitgebreid UX-traject is de strategie in de website geĆÆmplementeerd en op basis daarvan is de website verder ontwikkeld.

Nieuw recept

De uitdaging was het beheerbaar maken van alle producten. Een voorwaarde hiervoor was het bouwen van de website met een koppeling met het PIM systeem (Product Information Manager). Specifieke informatie moet uit het PIM systeem komen en alle andere informatie wilde De Monnik Dranken zelf beheren.

Maar dat is slechts een onderdeel van de gehele website. Vanuit de customer journey hebben we ook verschillende landingspaginaā€™s gecreĆ«erd zodat we de verschillende doelgroepen op de meest efficiĆ«nte manier kunnen bedienen.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Triple

In het PIM systeem staan 9600 producten die aangeboden worden via de website. De Monnik Dranken focust zich op een aantal van deze producten, die ze vanwege exclusiviteit extra aandacht geven.

Op de website hebben we deze producten een prominente plek gegeven binnen de drie pilaren: Wines, Spirits en Club & Partydrinks. Elke pilaar heeft een eigen landingspagina gekregen die een eigen boodschap uitdraagt. Ieder op zijn eigen manier. Zo hebben we bij de Wines-pagina een interactieve landkaart gebouwd, om te benadrukken hoeveel verschillende wijnhuizen De Monnik Dranken importeert.

Cheers!

We zijn samen bijzonder trots op het resultaat: een glasheldere en aantrekkelijke website waarmee De Monnik Dranken haar klantenkring geheel bedient.

Daar mag op geproost worden. Check de website hier!

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!