Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Emla - Plakken, Prikken, Klaar

Klant
Aspen Nederland

Onze rol
Strategie
Concept
Design
Web
Video & motion graphics
Online marketing

Deliverables
Branding
Contentkalender
Banners & pre-rolls
Website
Playbook
Online marketing campagne

Datum
Q3 2023

Een pleister waarmee je je huid kan verdoven om zo de pijn bij prikken te verzachten; het is een oplossing voor veel mensen die opzien tegen prikken. En dat komt vaker voor dan je denkt: uit een groot, internationaal onderzoek blijkt dat ongeveer 20-30% van alle mensen opziet tegen prikken. Onder jongeren is dat percentage nog hoger, van één op de vijf tot zelfs bijna één op de twee.

Onder medische professionals is Emla al jarenlang een bekend begrip én product, vooral onder kinderartsen. Maar de Emla pleister is voor meer doelgroepen en in meer situaties relevant, zeker wanneer we kijken naar de cijfers over opzien tegen prikken. Sinds het najaar van 2023 is de Emla pleister zowel online als bij de apotheek verkrijgbaar zonder recept: het moment om over te stappen naar een B2C strategie en Emla te lanceren als merk binnen de consumentenmarkt!

Gedrag als leidraad

De Emla pleister is onderdeel van het productportfolio van Aspen Pharma. Samen met het enthousiaste team van Aspen Nederland zijn we gaan onderzoeken wat opzien tegen prikken inhoudt en wie tot de doelgroep behoren, met als doel disease awareness te creëren. Al snel werd duidelijk dat de doelgroepen zich moeilijk laten definiëren. Op dat moment hebben we in ons onderzoek gekeken naar gedrag dat hoort bij opzien tegen prikken. We hebben een ‘opzien tegen prikken’-meter ontwikkeld om te bepalen welke gradaties er bestaan en waar onze doelgroep zich bevindt. En dat leverde kansen en nieuwe inzichten op. 

Waarom wachten?

Emla pleisters zijn er niet voor de blinde paniek, maar voor de mensen die vanwege het opzien tegen prikken uitstelgedrag vertonen. Daarnaast is er nog een kleine doelgroep die zich niet volledig belemmerd voelt, maar Emla pleisters wél kan zien als een steuntje in de rug en de trend zal volgen. Stelt iemand zijn grote droomreis uit, omdat hij of zij opziet tegen de reisvaccinatie? Wil iemand al jaren een kleine tatoeage, maar ziet diegene op tegen de pijn van de naald? Een Emla pleister verdooft de huid en verzacht zo de pijn bij prikken.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Plakken, Prikken, Klaar

Met de campagne willen we vooral het positieve aspect van de Emla pleister benadrukken: Waarom wachten? Laat je niet langer tegenhouden! Er is een oplossing voor je uitstelgedrag. Plak die Emla pleister en met een inwerktijd van een uur ben je slechts een korte tijd verwijderd van je vaccinatie, kleine huidoperatie, tatoeage of piercing. Vanuit deze gedachte hebben we een slogan ontwikkeld: Plakken, Prikken, Klaar! Klinkt bekend? Denk aan: Ready, set, go! of Lights, camera, action! Korte, snelle en sterke kreten die activerend werken en gelijk duidelijk maken wat je moet doen.

Bereik je doelgroep

Op basis van verschillende onderzoeken en enquêtes onder de doelgroep hebben we een kanalenstrategie uitgewerkt en in samenwerking met Aspen Nederland bepaald welke kanalen we gaan inzetten om bereik te genereren. Emla is voorzien van een volledig nieuwe branding die ook verder in Europa is in te zetten. De positionering van het merk, typografie, kleurgebruik, stijlelementen en fotografie zijn tijdens dit proces door ons vastgesteld en samengevat in een playbook.

Middelenmix

Uit de kanalenstrategie hebben we een duidelijke focus gehaald: deze ligt op online marketing. Google, YouTube en social media (Facebook, Instagram & Pinterest) zetten we zowel betaald als organisch in. Daarbij vergeten we offline niet. Speciaal voor Boots Apotheken hebben we een toonbankdisplay ontworpen, volledig in de stijl van Emla. En ben je zwanger? Dan heb je vast onze Emla pleister flyer voorbij zien komen in de Blije Doos. En dit jaar zetten we de volgende stap binnen retailmarketing in samenwerking met Etos. 

Bekijk het online

Al deze assets verwijzen uiteraard naar Emla.nl: de website waar je meer informatie vindt over opzien tegen prikken, natuurlijk de Emla pleister, hoe je deze gebruikt en waar je hem kan kopen. De doelstellingen waren helder vanaf het begin: disease awareness, brand awareness en lead generatie. Door middel van duidelijke call-to-actions willen we de weg naar de juiste conversie zo kort mogelijk maken. Zie jij op tegen prikken of ben je benieuwd naar het resultaat? Neem dan vooral even een kijkje op Emla.nl 

Geneesmiddelen & marketing

Wist je dat er bij marketing voor geneesmiddelen sprake is van specifieke regelgeving? Vanuit strategie en design komen hier de nodige uitdagingen bij kijken, maar die gaan wij zeker niet uit de weg: Hoe gaan we om met externe verkooppunten? Hoe creëren we binnen de kaders een pakkende en activerende slogan die al deze regelgeving doorstaat? Zodra publieksreclame betrekking heeft op een geneesmiddel, medische hulpmiddelen of gezondheidsproducten heb je als bureau te maken met extra strenge regelgeving, o.a. vanuit de Keuringsraad. En dat is maar goed ook: het is van belang om consumenten te beschermen wanneer het gaat om onze gezondheid. Voor ons extra gaaf om onze kennis zo verder te verbreden. 

De opzet van de Nederlandse campagne is een succes en vormt het startschot voor een uitrol in andere Europese landen. Het Emla global team is net zo enthousiast als wij en samen met hen hebben we het Emla playbook ontwikkeld, waarin we de huisstijl en campagne hebben vastgelegd. Inmiddels zijn we ook gestart in België. Kortom: een campagne die steeds verder Europa in zal gaan. In de tussentijd werken we ook nog verder om de doelstellingen voor de Nederlandse markt te behalen. We onderhouden de social media kanalen, voeren de nodige updates uit op de website en ontwikkelen nog steeds nieuwe assets voor nieuwe toepassingen. Een project om trots op te zijn! Met zelfs een vermelding van onze case in het SAN Accent jaarboek 2023. 

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!