Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Fitrum

Klant
Fitrum

Onze rol
Strategie
Creatie
Activatie

Deliverable
Branding
Website
Animatie & presentatie
Online marketing

Datum
Mei 2022

Je hebt een nieuw innovatief product ontwikkeld, maar hoe zet je dit in de markt? Bij veel bedrijven, start-ups en zelfs eenmanszaken blijkt dit vaak een nog onduidelijke en lastige kwestie. Voor het merk Fitrum, een uniek product ontwikkeld door glasfabrikant Fineo en producent van duurzaam hout Finti hebben we samen de strategie bepaald.

Dit doen we tijdens een aantal strategische sessies zodat beide partijen een helder beeld kunnen vormen van de doelgroepen, de markt waarin ze zich bewegen en wie de beslissende rollen hebben. Een mooi startschot voor het opzetten van de branding, zo ook voor Fitrum. 

Ontwerpen vanuit strategie

Tijdens zo'n strategisch traject komt er veel nuttige informatie aan bod. Daarmee krijgen wij de kans om alle doelen en kaders te formuleren en te starten met de naamcreatie en het ontwerpen van een beeldmerk. Het is belangrijk dat de doelgroep zich kan vinden in de naam en zich aangesproken voelt door het beeldmerk. Daarnaast is het van belang dat de uitstraling van het merk aansluit bij de visie van Fitrum en haar producten.

De essentie van een succesvolle strategie is het begrijpen en inspelen op wat jouw klanten willen en verwachten. Benieuwd hoe wij dit samen met jou kunnen vormgeven? Lees meer over wat wij doen op het gebied van strategie

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Merkidentiteit is meer dan een visie

Bij het bepalen van de strategie vorm je een merkidentiteit. Daarbij is het van belang om rekening te houden met wat de doelgroep aanspreekt, maar ook of de identiteit aansluit bij de missie, visie en de core business van het bedrijf.  

 De merkidentiteit komt naar voren in de huisstijl, waarbij het logo een belangrijke rol speelt. Onze designers zetten hier al hun creativiteit bij in, zo ook bij Fitrum. Voor het logo zijn er speciale letters ontworpen, waardoor het uniek is. Bij het ontwerpen is de identiteit van Fitrum meegenomen: het glas facet komt terug in de afwerking, de rechthoekige vormen zijn een verwijzing naar de kozijnen en het celsius symbool staat voor duurzaamheid.

Glashelder concept en branding

Na verschillende namen en een helder concept zijn we uitgekomen op een passende richting voor Fitrum, waar ook de organisatie blij mee is.  

Maar met een naam en een sterk logo ben je er nog niet. Het glasheldere concept is doorgevoerd in verschillende communicatiemiddelen, waaronder de nieuwe website. Het doel van de website is om zakelijke inkopers te informeren en overtuigen van de voordelen van het Fitrum product. De Fitrum kozijnen zijn namelijk een echte innovatie in de relatief conservatieve bouw- en kozijnwereld. Hoe we dit het beste kunnen laten zien? in 3D! Door een vergelijking te maken met de traditionele kozijnen en bijbehorend glas, wordt in één opslag duidelijk hoe Fitrum zich onderscheidt. 

Nieuwsgierig naar het eindresultaat? Werp een blik op de nieuwe website

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: 074 76 20 200, graag zelfs!