Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Samen. Energie. Transitie.

Klant
Kersten Techniek

Onze rol
Strategie
Herpositionering
Rebranding
Design

Deliverables
DNA- en playbook
Website
Adoptieplan
Bedrijfskleding
Busbelettering

Datum
December 2022

Een fossielvrije toekomst draait om grootschalige elektrificatie en warmtetransitie. Kersten Techniek werkt aan collectieve fossielvrije systemen voor verwarming en koeling, waarbij ze steeds meer nieuwe technieken ontwikkelen om deze energietransitie te versnellen.

Kersten Techniek is een nieuwe weg ingeslagen met een daarbij horende nieuwe missie en visie. Om dit beter op de kaart te krijgen zijn ze samen met ons een herpositioneringstraject begonnen, die we gaan vertalen naar een nieuwe branding en website.

Strategie

Goede marketing begint met een doordachte strategie. We willen vooral scherp krijgen wat Kersten Techniek als bedrijf onderscheidt (USP’s), volgens welke merkwaarden ze opereren (DNA) en welke doelgroepen ze als ideale klanten zien. 

Doordat we in deze fase al stakeholders van de verschillende afdelingen betrekken, zal het draagvlak groter worden en kunnen we op meer intrinsieke motivatie rekenen om actief mee te doen in onze toekomstige marketingactiviteiten. Dit draagt ook bij aan de eenheid en de gezamenlijke richting.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Positionering

We zijn begonnen met een interne en externe enquête om input te verzamelen. Vervolgens hebben we deze input in een strategische sessie met stakeholders behandeld.

Vanuit de vernieuwde bedrijfsstrategie hebben we een doorvertaling gemaakt naar de doelstellingen per markt en doelgroep. Ook hebben we via een klantreis bepaald wie de ijkpersonen zijn en in kaart gebracht welke communicatiekanalen hierbij een rol spelen. Het is belangrijk dat de doelgroep zich kan vinden in de uitstraling van het merk, dit doen we d.m.v. het vaststellen van het merkkarakter van Kersten Techniek.

DNA- en playbook

Nu we begrijpen wat de doelgroep wil en hoe de markt is waarin ze zich bewegen, kunnen we alles gaan vastleggen in een DNA- en playbook. Wie is kersten Techniek, wat is het merkkarakter van Kersten Techniek,  wat zijn de talenten en hoe vertellen ze hun verhaal?  Maar ook beschrijven we hoe Kersten Techniek met communicatie kan inspelen op de aspiraties van de doelgroepen en welke middelen we in welke fase inzetten. Een mooie start voor het opzetten van de branding.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Rebranding

Op basis van de proposities hebben we een wireframe opgezet, waarmee we de nieuwe structuur en navigatie van de website bepalen. We hergebruiken de bestaande elementen zo goed mogelijk en maken de website aansprekend voor de voornaamste doelgroepen. Het resultaat is een heldere, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website.

Wat vindt het personeel die de kleding draagt en in de bussen rijdt van de rebranding? Voelen zij zich hier senang bij, kunnen zij met trots achter het merk Kersten Techniek staan? Hier kom je alleen achter als je ook deze groep binnen je bedrijf meeneemt in het traject. Dit is gebeurd door af en toe een tipje van de sluier te lichten d.m.v. sneak peek presentjes. En tijdens het kerstfeest werd de nieuwe huisstijl onthult, door een compleet bestickerde bus en een kledingset te laten zien.

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: 074 76 20 200, graag zelfs!