Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

LG Heating Configurator

Klant
LG KlimaatĀ 

Onze rol
Front-end & back-end maatwerk

Deliverables
WebsiteĀ 

Datum
Q2 2023

LG Klimaat, een al lang gewaardeerde klant van ons, is wereldwijd Ć©Ć©n van de grootste elektronica -en warmtepomp/airco producenten ter wereld. In een groot aantal markten staat LG bekend om haar innovaties, betrouwbaarheid en uitgebreide assortiment. Dit assortiment biedt dan ook zakelijke oplossingen voor bedrijven van Ć”lle soorten en maten. Aan ons de vraag om voor deze klanten een geavanceerde Warmtepomp Configurator te ontwikkelen in Umbraco CMS.Ā 

Oftewel, een online toepassing waarin je als klant zelf je product kan samenstellen. LG maakte op dat moment nog gebruik van een verouderd systeem om warmtepompconfiguraties te genereren en was op zoek naar een moderne en efficiƫnte oplossing. Ze wilden graag hun klanten in staat stellen eenvoudig en efficiƫnt een warmtepompconfiguratie samen te stellen, waarvan ze ook een PDF rapport kunnen genereren.

IntuĆÆtief en gebruiksvriendelijk

De uitdaging? Een intuĆÆtieve en gebruiksvriendelijke configurator ontwikkelen die klanten van LG in staat zal stellen om verschillende parameters te selecteren en op basis daarvan gedetailleerde configuratierapporten te genereren. Het was voor onze developers daarom belangrijk om de verschillende warmtepomptypes te begrijpen, de geschikte output te bepalen en de configuraties te definiĆ«ren (zoals verwarming met of zonder tapwater).Ā 

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Resultaat met gestructureerd proces

We zijn gaan bouwen aan een uitgebreide front-end (HTML/Javascript) en back-end (Umbraco CMS/C# .NET) oplossing: de LG Heating Configurator. De configurator leidt gebruikers door een gestructureerd proces waarin ze de volgende stappen doorlopen:

  1. Warmtepomptype kiezen: klanten kunnen het gewenste type warmtepomp selecteren op basis van hun behoeften en voorkeuren.
  2. Output specificeren: de configurator stelt gebruikers in staat om de gewenste output te kiezen, zoals bijvoorbeeld 16 kW/3 fase.
  3. Configuratie kiezen: klanten kunnen aangeven of ze de warmtepomp alleen voor verwarming willen gebruiken of ook voor tapwater.
  4. Rapport genereren: na het doorlopen van de configuratiestappen kan de gebruiker een gedetailleerd rapport in PDF-formaat genereren, dat essentiƫle informatie bevat voor installateurs.

Resultaten

Met slechts een paar stappen hebben de klanten van LG al het antwoord waar ze naar zoeken! Het rapport dat uit bovengenoemde stappen komt, bevat alle gekozen opties, technische specificaties en andere relevante gegevens die nodig zijn voor een effectieve installatie van de warmtepomp. Ook staan hier de prijzen vermeld. Klanten kunnen nu moeiteloos hun aangepaste configuraties genereren en delen met installateurs, waardoor het hele proces efficiƫnter en geavanceerder wordt. Deze oplossing heeft niet alleen aan de eisen van LG voldaan, maar heeft ook bijgedragen aan onze eigen positie als betrouwbare en innovatieve technologiepartner.

Award winning!

Nog een leuk feitje, deze LG Heating Configurator heeft maar liefst 2 "LG best practice case awards" gewonnen en daar zijn we enorm trots op! Daarnaast blijven we in ontwikkeling, want we zijn momenteel ook bezig met een uitbreiding van deze tool. Denk je dat er een 3e award binnengesleept kan worden?

Contact

We horen graag van je

Arne

Managing director

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!