Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Magistor online marketing

Klant
Magistor

Onze rol
Strategie
Creatie
Activatie

Deliverables
Landingspagina's
Bannersets
Online marketing

Datum
Q4 2022

Magistor is dé technische groothandel in verspaningsgereedschappen en straalmiddelen. Zij zijn niet alleen leverancier, maar ook kennispartner met professionals die mee kijken en adviseren om zo samen met de klant het productieproces te optimaliseren met duurzame (maatwerk) oplossingen.

Magistor staat voor toegevoegde waarde; vernieuwing, kennisdeling, service en het onderhouden van duurzame relaties met haar klanten. AlienTrick is ingeschakeld om Magistor met deze boodschap online (nog) beter te positioneren. De website van Magistor staat en is nu klaar voor de volgende fase. Met maandelijkse strategische sessies brengen we samen alles goed in kaart en kunnen we gefundeerd de visie van Magistor neerzetten en het beste uit het proces halen.

Een nieuwe webshop

Magistor heeft een nieuwe webshop ontwikkeld om de service die de bestaande klant gewend is te versterken en het bestelproces te vergemakkelijken.

Op de webshop van Magistor zijn de producten overzichtelijk weergegeven en makkelijk in een paar stappen te bestellen. Daarnaast geeft het een duidelijk inzicht in het account van de klant. Bij het ontwikkelen van de webshop hebben wij vanuit UX een adviserende rol gehad. Denk hierbij aan de lay-out, diverse functies zoals een zoekfilter en de gebruiksvriendelijkheid.

Om de lancering van dit nieuwe platform aan niemand voorbij te laten gaan, hebben we een campagne opgezet met duidelijke banners die leiden naar doelgroep specifieke landingspagina’s. Via deze landingspagina’s wordt de klant meegenomen in het aanmeldproces voor een account en is meteen een goede kennismaking met de webshop. Daarnaast hebben we geholpen met het opzetten van een digitale direct mailing die naar dezelfde landingspagina’s leidt.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Kerst en oud & nieuw

Feestelijk het jaar uit en het aftellen kan beginnen…

Om het jaar af te sluiten hebben wij feestelijk banners opgemaakt voor de socials van Magistor die organisch werden ingezet. Woordspelingen als ‘een magische kerst’ en ‘een stralend’ nieuwjaar konden natuurlijk niet uitblijven. Daarnaast hebben we deze banners gebruikt om iets feestelijks aan te kondigen.

Viering 20 jaar

Na de nieuwjaarsboodschap hebben we wekelijks banners ingezet die op een mysterieuze wijze aftellen naar het 20-jarig bestaan van Magistor. Met als klap op de vuurpijl een feestelijke landingspagina met leuke content om een impressie van de afgelopen 20 jaar te krijgen. En natuurlijk mag een jubileum logo voor diverse feestelijke middelen niet ontbreken.

HR campagne

Door de groei van Magistor zijn zij op zoek naar werknemers, hiervoor hebben we een wervende HR campagne opgezet. Na een analyse van de markt zijn we met een strategisch plan gekomen. In eerste instantie is het doel op korte termijn het vullen van 3 vacatures, om deze vervolgens in de toekomst te kunnen uitbreiden.

De ‘werken bij’ pagina en de vacature landingspagina’s hebben we geoptimaliseerd om de doelgroep enthousiast te maken. Deze pagina’s waren bereikbaar d.m.v. een opvallende bannerset met goede call to actions via een account based marketing campagne en organische posts op sociale media.

Online marketing

Maandelijks content delen

Voor Magistor hebben we een contentkalender ontwikkeld zodat we gestructureerd en geautomatiseerd kunnen posten. We komen maandelijks samen om de content voor de maand erop te bespreken en de statistieken van de maand ervoor door te nemen zodat we kunnen bijsturen waar nodig.

Contact

We horen graag van je

Dimitri

Manager operations

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!