Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Philips & PPDS - Video's ISE 2023

Klant
Philips - PPDS

Onze rol
Concept
Script
Storyboard
Motion design
2D & 3D Animatie

Deliverable
Productvideo's
Showcase video's

Datum
Q1 2023

Bij PPDS (Philips Professional Display Solutions) helpen ze je om het digitale tot leven te brengen. Ze maken deel uit van de grootste beeldschermfabrikant ter wereld, TPV Technology, en zijn trots op de exclusieve wereldwijde rechten om digital signage, LED-schermen, professionele tv's en monitoren van het Philips-merk tot leven te brengen. Bovendien brengen ze dit ook samen met complementaire hardware en software om wereldwijde oplossingen te bouwen.

We zijn trots op een al jarenlange fijne samenwerking met PPDS en voor de Integrated Systems Europe (ISE) 2023 beurs in Barcelona zijn wij dan ook gevraagd om maar liefst 14 Engelstalige video’s te maken om verschillende toepassingen te laten zien. Het doel van de video’s was om de stand bezoekers op de beurs te informeren en introduceren met de producten en oplossingen. Tevens was de vraag om de video’s zo te creëren dat ze ook na de beurs inzetbaar zijn.

Van concept tot productie

In een tijdsbestek van 2 maanden hebben we het proces vanaf de briefing opgepakt: concepting, scripts, storyboards en de volledige productie. We pakten dit allemaal op voor de volgende producten en oplossingen:

  • 4 Philips product video’s: High Brightness Transparent LED, Tableaux, Q-Series EcoDesign & D-Modularity;
  • 5 PPDS product video’s: Wave Controller, Wave ProStore, Wave Creator, Power of Android Flexibility en Power of Android Security;
  • 2 showcase video’s: Power Consumption en Control Room;
  • en 3 Corporate Social Responsibility video’s: Generic, Social Responsibility en Packaging & Transportation.

Gebruik van verschillende technieken

Het creatieve proces startte met het bepalen van waar de focus ligt in het concept. Vervolgens bepaalden we de volgorde van features en vertaalden dit in story telling scripts. Om de klant onze visie beter te laten begrijpen hebben we deze scripts ook omgetoverd tot storyboards. De klant krijgt dan ook visuele schetsen te zien van alle scenes in de video’s.

Na goedkeuring konden we aan de slag met de eerste versies inclusief muziek: de animatics. De scenes krijgen in deze versie al enigszins vorm en de timing word ook duidelijker. In de volgende stap mochten de motion designers echt knallen, want hierin werden de scenes volledig uitgewerkt!

Verschillende technieken worden gebruikt om  de scenes tot stand te brengen. Van volledig 3D tot composite werk in stock images en een combinatie van 3D en stock footage. Voor de product video’s zorgden we ervoor dat het 3D model geoptimaliseerd is, getextured en eventueel gerigged voor animatie. We maakten volledige 3D scenes waarin we specifieke features op het product hebben gehighlight om vervolgens met een toffe transitie over te gaan naar het product in een geanimeerde stock image. Andere video’s zijn weer volledig opgebouwd in After Effects, een software voor bewegende beelden en visuele effecten.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Barca, here we come!

Na een periode van hard werken hebben we alle video’s op tijd en naar wens opgeleverd aan een heel tevreden klant. Als trotse pauwen mochten we ons daarom ook aansluiten tot de PPDS familie om begin februari het resultaat te aanschouwen op locatie. Jep, we mochten de video’s zien schitteren op de ISE’23 beurs in Barcelona!

De stand zag er fantastisch uit en het product Tableaux heeft zelfs een award gewonnen. Bij thuiskomst hebben we alle video’s ook nog vertaald naar het Frans, Duits, Spaans en Italiaans, zodat ze breder ingezet kunnen worden. Na deze volledige afronding kijken we terug op een goede en succesvolle samenwerking, en kijken we er naar uit om dit ook voor 2024 te mogen creëren!

Contact

we horen graag van je

Kelly

Project manager

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!