Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

Positionering Twents Poppodium (Metropool)

Klant
Metropool

Onze rol
Positionering & naamcreatie
Activatiecampagne
Webportaal

Deliverables
Diverse communicatiemiddelen
Website

Datum
2018

Eén bovenstedelijk Twents Poppodium onder de vlag van stichting Metropool.

Zo zetten we alle poppodia van Twente ‘samen’ op de kaart naast the big 8 in poppodia-land. Het antwoord op ons vraagstuk vanuit Colleges van B&W van Hengelo en Enschede.

Positionerings- vraagstuk

Hoe positioneren we Twents Poppodium als overkoepelende organisatie boven alle poppodia van Twente?

Hoe positioneren we Metropool als poppodium met meerdere locaties? Hoe communiceren we als poppodium Metropool met onze diverse doelgroepen? Zomaar een greep uit een breed en uitdagend positioneringsvraagstuk. Om invulling te geven aan deze, en vele andere strategische vragen, hebben we samen met het kernteam van organisatie Metropool een aantal marketingsessies gevoerd.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Merkarchitectuur

Voor de positionering van de Twentse Poppodium kozen we, mede door de bestaande kracht van het merk Metropool, voor een hybride vorm van merkarchitectuur: monolithisch in combinatie met endorsed: Metropool Poppodia van Twente.

Metropool Poppodia van Twente verbindt alle Twentse Poppodia volgens het ‘samen sterk’ principe met één icoon, dé “M”, die staat voor Music. Muziek verbindt mensen.

Metropool positionering

Metropool moest zich, als poppodium binnen deze merkhiërarchie, opnieuw positioneren door het toevoegen van een nieuwe locatie in Enschede (het voormalige poppodium ATAK).

Hierdoor krijgt Metropool nu in totaal zes eigen podia, inclusief beide muziekcafés. Voor deze herpositionering schreven we een strategisch plan. Daarnaast hebben we Metropool in een nieuw jasje gestoken (re-branding) en diverse communicatiemiddelen vormgegeven.

Website

Eén van deze communicatiemiddelen is de e-commerce website www.metropool.nl.

Onze developers en UI / UX designers hebben een gebruiksvriendelijke, makkelijk te beheren en fraai vormgegeven website opgeleverd waarbij de focus ligt op kaartverkoop (conversie).

#whataboutM

Om reuring rondom het nieuwe merk te creëren, bedachten we de #whataboutM campagne. Een gefaseerde activatiecampagne waarin de M centraal stond zonder afzender. Door de inzet van o.a. een promoteam, citydisplays en een winactie met microsite was de M in Twente zowel off- als online volop aanwezig. Met een kick-ass feest in Enschede hebben we uiteindelijk de geheimzinnige M onthuld.

 

Resultaat

Samen met het kernteam van Metropool hebben we maanden achter de schermen hard gewerkt aan het nieuwe merk Metropool en haar nieuwe webportaal. Wij zijn enorm trots op het eindresultaat! We zijn heel benieuwd wat jij ervan vindt. Maak een afspraak!

"Ik vond het super om de sessies bij AlienTrick bij te wonen. Het was een leerzaam en mooi traject met een super eindresultaat. Veel geleerd en leuke mensen (die de zelfde taal spreken) ontmoet waar ik/we erg fijn mee hebben samengewerkt! It’s all about M!"

Steven Hignell
Marketing & Beeld Poppodium Metropool

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!