Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

HuttenKloas: Bier met een verhaal

Klant
HuttenKloas

Onze rol
Strategie
Positionering
Branding

Deliverables
Rebranding
Kleding
Merchandising
Bierviltjes
Geschenkverpakkingen
Website

Datum
Februari 2019

Het verhaal van Huttenkloas is misschien wel het meest beruchte uit deze regio.

Het bevat alle elementen voor een bioscoopfilm, van een seriemoordenaar die steeds ontsnapt tot een spectaculaire ontknoping. De Huttenkloas Brouwerij in Albergen is geïnspireerd op deze Twentse misdadiger.

Positionering & rebranding

De brouwerij is een oude bekende van ons. Net als wij zijn ze rond de eeuwwisseling begonnen.

Ze zijn begonnen als een kleine, maar veelbelovende brouwerij. De brouwerij maakt speciaalbier onder de naam Huttenkloas, naar de middeleeuwse Twentse struikrover Klaas Annink. Daarnaast brouwen ze ook bier voor andere merken – in totaal wordt er voor zo’n zestig merken bier gebrouwd!

De geschiedenis ombuigen naar de toekomst

Brouwerij Huttenkloas heeft een ambitie die hun oude imago overstijgt en daarom hebben wij een positioneringsvraagstuk beantwoord en een rebranding gedaan.

Het merk Huttenkloas krijgt een nieuw jasje. Daar hoort dan natuurlijk een nieuwe huisstijl en een nieuw logo bij, waarin de naam Huttenkloas centraal staat en waarbij minder de nadruk ligt op de stoel.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

Totaalpakket

We hebben een onderzoek gedaan naar biermerken en kritisch gekeken naar de doelgroep van speciaalbieren.

Daar hebben we een advies voor geschreven, de rebranding gedaan, communicatiemiddelen ontwikkeld en een nieuwe website gebouwd. Onze designers zijn aan het werk gegaan om het merk Huttenkloas sprekend en modern te maken. Daarnaast hebben we kleding, merchandising, bierviltjes en geschenkverpakkingen mogen maken. Een mooi totaalpakket!

Modern jasje

De look-and-feel van Huttenkloas is nu een stuk moderner, meer passend bij de doelgroep van speciaalbierliefhebbers.

We zijn blij dat we zoveel mooie dingen voor Huttenkloas hebben mogen maken. Waar we het meest blij mee zijn? Dat Huttenkloas het vertrouwen in ons heeft en wij onze creativiteit laten spreken, ook met het oog op wat we in de toekomst nog samen gaan doen.

HuttenKloas verovert de biermarkt

In de winkel staat de nieuwe verpakking te 'shinen' en ook online is HuttenKloas vanzelfsprekend aanwezig.

Van roll-up banners tot geschenkverpakkingen en van bierviltjes tot werkkleding; de nieuwe huisstijl is overal consequent doorgevoerd. Door Huttenkloas te herpositioneren en rebranden maakten we van een stoffig biermerk een ware marktleider.

Hoewel de verpakking er anders uitziet, is er aan de smaak van Huttenkloas niets veranderd; die is nog steeds misdadig lekker!

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: 074 76 20 200, graag zelfs!