Sollicteren? Ga voor vacatures of stageplekken naar onze vacature pagina en laat je reactie achter, zo kunnen we je net iets sneller uitnodigen.

LilCloud komt tot leven

Klant
Dick Hoogeveen

Onze rol
Concepting
Character Animation
Motion Design

Deliverable
Animatieserie

Datum
Q1 2021

Soms komt er een project langs waarvan je weet, dit is zo uniek en kunnen we niet zomaar aan ons voorbij kunnen laten gaan. Een aantal jaren geleden kwamen we in contact met schrijver Dick Hoogeveen die een bijzondere vraag voor ons had: of wij zijn geliefde 2D-karakter LilCloud, ook wel bekend als Wolleke, tot leven wilden laten komen in 2D of 3D voor een nieuwe animatieserie.

Misschien komt het vriendelijke wolkje je wel bekend voor van de kinderboekjes en TV. Vanaf het eerste moment heeft het volledige team zich vol overgave op dit bijzondere project gestort.

Trailer voor financiering

De vraag bleek uiteindelijk veel meer te omvatten. In eerste instantie zouden we onderzoeken welke stijlen en technieken het beste geschikt waren om het karakter te visualiseren, met als doel een proof of concept.

Na dit initiële traject vervolgden we onze samenwerking waarin we LilCloud daadwerkelijk tot leven lieten komen en een echte trailer of ‘Origin Story’ hebben ontwikkeld. De trailer is een belangrijk element bij het zoeken naar de juiste partners en investeerders voor de realisatie van een 3D LilCloud animatieserie. Op deze manier krijgen investeerders een goed idee van de hoge kwaliteit en de essentie van de verhalen en de karakters.

Laten we samenwerken aan jouw toekomst. Neem contact op.

3D for the win!

We zijn gestart met een onderzoek naar de geschikte stijl en techniek die we zouden kunnen gebruiken om het karakter eer aan te doen.

Dit heeft gezorgd voor een aantal mooie uitstapjes naar verschillende mogelijkheden. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een 3D karakter dat we heel dicht bij het origineel hebben willen houden, ondanks de bijbehorende uitdagingen. De uiteindelijke oplevering was een groot succes. We hebben de klant zelfs blij mogen maken met een knuffel die we op basis van het 3D model hebben laten namaken. Deze mooie afsluiting was het startsein voor een nóg mooier vervolgtraject.

Hoe nu verder?

Na het bepalen van de stijl is het belangrijk om met het team een plan te maken voor de vervolgstappen. Aangezien de kans aanwezig is dat na de realisatie van de trailer een nóg grotere productie in het verschiet ligt. 

We zijn een uitgebreide zoektocht gestart naar: custom made music, een geschikte voice-over, 3D character rigging, omgevingen, materialen & texturen; alle mogelijke ontwikkelingen hebben we doorgenomen. Een flinke klus waardoor ons enthousiasme alleen maar groter werd!

Just rig it!

Er komt meer kijken bij de ontwikkelen van een 3D karakter dan je wellicht in eerste instantie zou denken.

Met de knuffel als inspiratie zijn we gestart met de uitwerking van het Wolleke karakter en het bepalen van de juiste materialen en texturen. Soms lijkt het wol bijna niet van echt te onderscheiden. Vervolgens hebben we het karakter ‘gerigged’; dat wil zeggen: we hebben haar een skelet met spieren en gewrichten gegeven zodat LilCloud ook echt kan bewegen. Klaar voor de volgende fase: animatie. Hoge kwaliteit 3D renders én een walkcycle waren het resultaat: mooie mijlpalen die we met trots hebben gepresenteerd. Voor ons voelde dit in het proces als een kleine stap, maar hier heeft LilCloud haar eerste stappen gezet en is de kwaliteit van de productie omhoog geschoten.

"The Characters - from LilCloud to all her friends – are simply beautiful to look at. The 2D visual linework has often been described as being, ‘exceptionally distinct and unique’."

Dick Hoogeveen
Schrijver & Illustrator LilCloud

De wereld van LilCloud

De animatie is natuurlijk opgebouwd uit meer elementen dan alleen het LilCloud karakter.

Op basis van het scenario, geschreven door Dick Hoogeveen, hebben we de resterende elementen en omgevingen uit de LilCloud wereld gebouwd. Het landschap, de bloemen, bomen, vogels, you name it. Met de muziek en voice-over konden we van start met het animeren van de volledige tijdlijn. Het is de fase waarin alles bij elkaar komt en de gelegde basis en sfeer voor je ogen tot leven komt.

It's a wrap!

LilCloud is een project waar we ontzettend trots op zijn.

De presentatie van de trailer bleek een groot succes en de fijne samenwerking en betrokkenheid van de klant geeft dit project een gouden randje. Een project waarin een belangrijke, volgende stap wordt gezet: financiering! Met de trailer gaat het team van LilCloud op pad om de realisering van het eerste seizoen van de 3D LilCloud animatieserie werkelijkheid te maken.

"Achieving similar credentials in animating LilCloud in 3D was no sinecure but our synergy with AlienTrick matched perfectly. Their trick to re-animate LilCloud from 2D to 3D was admirable. AlienTrick secured our character with the correct impression of being a pure and precious little lamb!"

Dick Hoogeveen
Schrijver & Illustrator LilCloud

Contact

We horen graag van je

Raymond

Strategy Director en mede-oprichter

Stuur ons een berichtje

Je kan ons ook bellen: +31 (0)74 76 20 200, graag zelfs!